Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη του Michael Emerson στο TV Guide

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Η τελευταία σεζόν του Lost ξεκινά στης 2 Φεβρουαρίου, αλλά ο Michael Emerson λέει ότι το καστ είναι μόνο εφτά επεισόδια μακριά από τα γυρίσματα του φινάλε και η κατάληξη ακόμα δεν φαίνεται. Ο Emerson επίσης συζητά για το αν ο Ben θα αναζητήσει εξιλέωση, την έκταση της κακίας του χαρακτήρα του και για το πως η Libby [Cynthia Watros] και ο Michael[Harold Perrineu] θα επιστρέψουν.

Πως αισθάνεσαι που κατευθύνεσαι στο τέλος της σειράς;

Αισθάνομαι μεγάλη περιέργεια γιατί από όσα έχω γυρίσει μέχρι τώρα, δεν βλέπω το τέλος στον ορίζοντα. Η ιστορία συνεχίζεται να επεκτείνεται αντί να μαζέυεται. Αναπτύσσει μεγαλύτερα κομμάτια, από το να γίνεται πιο ενοποιημένη. Τα θέματα δεν ενώνονται, απομακρύνονται. Θα είναι συναρπαστικό να το δω. Κάποια συγκεκριμένα μεγάλα μυστήρια της σειράς έχουν απαντηθεί. Σε κάθε επεισόδιο, κάτι μεγάλο μπαίνει στη θέση του αλλά είναι ακόμα ένα μυστήριο.

Θα ήθελες να δεις τον Ben να εξιλεώνεται στο τέλος του Lost;

Δεν ξέρω. Συνήθιζα να έχω περισσότερο μια επιθυμία για ένα τέλος από όσο έχω τώρα. Μερικές φορές νομίζω πως τους χαρακτήρες είναι καλύτερο να τους αφήνουμε μόνους. Δεν ξέρω γιατί νόμιζα πως μια εξιλέωση θα ήταν ικανοποιητική. Ίσως αυτό που είναι ικανοποιητικό είναι πως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Νομίζω πως θα υπάρξουν όλα τα είδη των τέλων για όλους τους χαρακτήρες της σειράς, αλλά ίσως ο Ben απλά φύγει για να κάνει αυτό που ήδη κάνει σε όλη του τη ζωή.

Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο τελικός στόχος του Ben. Θέλει να κυριεύσει το νησί, ίσως τον κόσμο; Ότι κάνει είναι προσωπικό;

Φαίνεται σα να είναι το νησί, η κατοχή και ο έλεγχος του νησιού, αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Ακόμα δεν ξέρουμε για τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νησί. Είναι ένα εργαλείο; Μια συσκευή; Τι κάνει αυτή η συσκευή; Πρέπει να κάνει κάτι αρκετά μεγάλο ώστε οι άνθρωποι να πολεμούν τόσο παθιασμένα γι αυτό. Αν αυτό απαντηθεί, θα είναι μια από τις μεγάλες απαντήσεις.

Νομίζεις πως ο Ben αισθάνεται άσχημα που σκότωσε τον Jacob (Mark Pellegrino), ή είναι απλά ένα άλλο βήμα στην σωστή κατεύθυνση ωστε να φτάσει τον τελικό του στόχο;

Ο Ben έχει κάποιου είδους μεταμέλεια. Αλλά είναι γρήγορος στο να την παραμερίζει. Είναι λες και ο Ben καταλαβαίνει πως αυτοί οι θάνατοι δεν μετρούν με τον τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι νομίζουν ότι μετρούν. Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που συμβαίνει. Δεν ξέρω αν θα αποκαλυφθεί και αυτό.

Είδαμε στην προηγούμενη σεζόν ότι ο Sayid [Naveen Andrews] στην πραγματικότητα ήταν η αιτία για να γίνει ο Ben ο κακός άνθρωπος που είναι σήμερα, όταν πυροβόλησε τον μικρό Ben. Νομίζεις ότι θα ήταν κακός ακόμα και αν ο Sayid δεν τον είχε πυροβολήσει;

Ένα από τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαστε είναι αν η αιτιότητα έχει την δυναμική μονόδρομου. Κάποια πράγματα οδηγούν σε άλλα; Μπορεί μια σειρά γεγονότων ή χαρακτήρων να αλλάξουν με το να πας πίσω και να ανακατευτείς με αυτά. Αυτό εγείρει την ερώτηση του τι πραγματικά βλέπουμε όταν άνθρωποι κινούνται στον χρόνο και στον χώρο στο Lost; Είναι ταξίδι στο χρόνο ή είναι μια συσκευή αφήγησης της ιστορίας που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει;

Ήξερες το πως ο Ben έγινε κακός καθώς τον έπαιζες; Ότι μπορεί να έχει ένα μέρος του τέρατος καπνού μέσα του;

Όχι, ακόμα δεν ξέρω τι σημαίνουν αρκετά από αυτά. Ήμουν έκπληκτος. Νόμιζα πως ήταν ωραίο όταν είχαν τον μικρό Ben να πυροβολείται από τον Sayid. Νόμιζα ότι βοήθησε να μεταβάλλουμε την άποψή μας γι αυτόν ή να δικαιολογήσουμε κάποια από την συμπεριφορά του.

Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουμε ακόμα για τους Others. Θα εξερευνηθεί αυτό;

Μερικά από αυτά ναι. Δεν είναι εντελώς μυστήριο τώρα. Ξέρουμε τι είναι οι Others. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έφτασαν εκεί για διαφορετικούς λόγους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και έπεσαν στον έλεγχο διάφορων δυνατών και φιλόδοξων ανθρώπων που θέλουν να εξουσιάσουν τον νησί. Δεν ξέρω αν οι Others έχουν ιδέα του γιατί είναι εκεί ή τι είναι αυτές οι δυνάμεις.

Υπάρχει πιθανότητα να δούμε την Annie ξανά;

Είχα αυτή τη συζήτηση με τον Terry O' Quinn τις προάλλες. Είπα ότι μερικές από αυτές τις ιστορίας θα μείνουν αναπάντητες, όπως η μικρή φιγούρα που ο Ben κρατά μαζί του ως ενήλικας. Δεν το έχουμε αγγίξει εδώ και δυο σεζόνς και φοβάμαι ότι όποια και αν η Annie ήταν, δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε. Νομίζω πως θα είναι ένα από αυτά τα αναπάντητα τέλη.

Όλοι το μουρμούριζαν για την τελευταία σεζόν του Lost, αλλά οι παραγωγοί Damon Lindelof και Carlton Cuse αποκάλυψαν ότι ο Michael και η Libby επιστρέφουν.

Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο δώρο ή spoiler από τους παραγωγούς όσο νομίζετε. Δεν ξέρω σε τι μορφή ή πόσο πολύ από αυτούς τους χαρακτήρες θα έχετε.

Ο Michael δούλευε ως κατάσκοπός σου στο πλοίο μέχρι που ανατινάχτηκε.

Ναι, ήταν ο κατάσκοπος κάποιου. Υποθέτω [ η ερώτηση του αν πέθανε στο πλοίο] θα απαντηθεί στην έκτη σεζόν.

Νομίζεις πως οι θεατές θα ικανοποιηθούν με την τελική σεζόν του Lost;

Μερικοί ναι, μερικοί όχι, είμαι σίγουρος. Αυτό θα συνέβαινε, ανεξάρτητα το ποιο θα είναι το τέλος. Θα υπάρχει διαφωνία γι αυτό...έχω υψηλές ελπίδες ότι θα είναι ένα από αυτά τα πράγματα που λες "Ω, Θεέμου, ναι!" ή "Ω, ήταν εκεί από την αρχή. Δεν ήξερα ποτέ τι έβλεπα μέχρι τώρα." Ελπίζω ότι είναι ένα πράγμα που μας στέλνει πίσω στην πρώτη σεζόν και μας κάνει να αρχίζουμε να το κοιτάμε από την αρχή με νέα ματιά.


Πηγή:TVGuide