Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Τα 5 βασικά σημεία του 4χ03

Τα 5 βασικά σημεία κατά τη γνώμη μου που πρέπει να κρατήσουμε από το 4x03 The Economist είναι:


1) Το βραχιόλι της Naomi, ίδιο με αυτό που φορούσε η Elsa, που πιθανόν να υποδηλώνει πως δουλεύουν για τον ίδιο άνθρωπο.


2) Ο Ben κρύβει περισσότερα απ' όσα δείχνει. Τα διάφορα διαβατήρια, τα λεφτά και τα ρούχα που βρέθηκαν στην κρυψώνα δείχνουν πως ο Ben έχει μεγάλη δράση εκτός νησιού και ίσως τρομερές διασυνδέσεις.


3) Ο Sayid δουλεύει για τον Ben στο μέλλον. Πράγμα ειρωνικό αν αναλογιστεί κανείς τα λόγια του ίδιου. "Η μέρα που θα εμπιστευτώ αυτόν τον άνθρωπο θα είναι η μέρα που θα πουλήσω την ψυχή μου". Το βασικό ερώτημα είναι πώς πείστηκε από τον Ben να το κάνει και αν οι φίλοι του που προστατεύει είναι αυτοί που έμειναν στο νησί, ή αν είναι αυτοί που έφυγαν. Επίσης ένα καλό ερώτημα είναι το τι του έκαναν οι άνθρωποι που κυνηγάνε την τελευταία φορά που σκέφτηκε με την καρδιά του, για να γίνει η αιτία να γίνει αυτό που έγινε.


4) Το πείραμα του Daniel σχετικά με τον χρόνο. Αρκετά ενδιαφέρον το πείραμα σαν μια πρώτη εισαγωγή για το τι μπορεί να παίζει με τον χρόνο στο νησί, αν και μου φάνηκε αρκετά πρόχειρο και ίσως αναξιόπιστο. Ελπίζω στη συνέχεια να μάθουμε αρκετά περισσότερα. Αρκετά καλή πάντως η προσθήκη του Dan και ελπίζω πως μέσω αυτού θα μάθουμε αρκετά πράγματα για το νησί. Ενδιαφέρουσα και η προτροπή του προς τον Frank να ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πορεία με αυτήν που ακολούθησε όταν έφτασαν στο νησί...


5) Η καλύβα του Jacob που απ' ότι φαίνεται εμφανίζεται μόνο στους εκλεκτούς του Jacob. Μάλλον ο Locke δεν μπόρεσε να την δεί επειδή είχε μαζί του και άλλο κόσμο. Εξάλλου ο Jacob είναι τύπος που σε καλεί και όχι που τον επισκέπτεσαι όποτε θέλεις...

2 παρατηρήσεις σχετικά με τον πιθανό κατάσκοπο του Ben στο καράβι:
+1 στον Minkowski γιατί ο Frank είπε στον Dan αν απαντήσει το τηλέφωνο αυτός να το κλείσει αμέσως. Ίσως τελικά να γνωρίζουν πως ο Minkowski είναι κατάσκοπος. Από την άλλη ίσως απλά ο Minkowski να μην θέλει να γίνουν πειράματα αν πρώτα δεν εκπληρώσουν τον πρωταρχικό τους στόχο, που σύμφωνα με τον Miles δεν είναι άλλος από τον Ben.

+2 στην Charlotte γιατί με το που συνάντησε τον Dan και τον Frank, ούτε που μπήκε στον κόπο να τους πει πως ο Ben έχει κατάσκοπο στο πλοίο και πώς έχει συναντήσει τον Ben.