Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

H άλλη Γυναίκα

Το "The Other Woman" ήταν σαφώς πιο ήρεμο σε σχέση με το προηγούμενο και μας έδωσε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα ενώ ταυτόχρονα παρουσιάσε τους Others από μια διαφορετική οπτική γωνία, πιο ανθρώπινη.
Έχουμε μια κλασσική εμφάνιση Other εν μέσω βροχής και ψιθύρων που παραδίδει μήνυμα στην Juliet από τον φυλακισμένο Ben (!) και εξαφανίζεται.
Ο τρόπος επικοινωνίας του Ben με τους Others που βρίσκονται στο Nαό παραμένει άγνωστος. Ίσως να διαθέτει κάποιες παραφυσικές δυνάμεις...

Μας αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός νέου σταθμού της DHARMA, του Tempest, που σύμφωνα με τα λεγόμενα της Juliet στον Jack είναι σταθμός παραγωγής ενέργειας. Η Charlotte όμως και ο Daniel γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Tempest όμως όχι μόνο δεν παράγει ενέργεια, αλλά είναι σταθμός με χημικά και χρησιμοποιήθηκε στο ξεκαθάρισμα των μελών της DHARMA.


Στο flashback της Juliet βλέπουμε έναν διαφορετικό Ben, που κάνει ότι περνά από το χέρι του να κατακτήσει την καρδιά της Juliet, η οποία φαίνεται ότι μοιάζει πάρα πολύ με κάποια άλλη σημαντική γυναίκα στη ζωή του Ben. H Αnnie ίσως; Ατυχώς γι αυτόν η Juliet έχει διαφορετική άποψη και ερωτεύεται τον Goodwin ο οποίος ανταποκρίνεται. Μοιραίο λάθος! Και το πληρώνει με τη ζωή του.
Και η κορυφαία ατάκα "Υοu are mine!" Eίναι εμφανές ότι στην προσωπική του ζωή ο Ben λειτουργεί αρκετά ανώριμα, αλλά πάντα με σχέδιο.
Στο παρόν ο Ben παίζει πάλι με τις ανασφάλειες του John, αυτή τη φορά όμως με τρόπο που καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καθώς και μια περιορισμένη ελευθερία κινήσεων( που για τον Ben ισοδυναμεί με πλήρη ελευθερία). Ως αντάλλαγμα ο John, και εμείς, μαθαίνει την ταυτότητα του ανθρώπου που έστειλε το πλοίο και δεν είναι άλλος από τον Charles Widmore.

Ο John όμως μαθαίνει και κάτι που εμείς δεν ξέρουμε ακόμα, το όνομα του κατασκόπου στο πλοίο.
Στο τέλος του επεισοδίου η αίσθηση που μένει ήταν ότι αφορούσε περισσότερο τον Ben παρά την Juliet. Πραγματικά ο χαρακτήρας του Ben υποσκέλισε την Juliet η οποία κατέληξε να έχει υποστηρικτικό ρόλο στο επεισόδιο που θα ήταν κεντρικός χαρακτήρας.
See you at dinner...