Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

A new life awaits you in Korea

Παρόλο που περίμενα άλλο ένα βαρετό Jin/Sun centric επεισόδιο, εντούτοις αυτό που είδαμε ήταν από τα καλύτερα των 2 αυτών χαρακτήρων. Η μεγάλη βέβαια ιδιαιτερότητα του επεισοδίου ήταν πως ταυτόχρονα βλέπαμε flashback του Jin και flashforward της Sun. Το σημερινό επεισόδιο μπορώ να πω πως άφησε αρκετά νέα ερωτήματα ανοικτά, αλλά ταυτόχρονα απάντησε και σε κάποια άλλα. Σε γενικές γραμμές είχαμε κάποιες σημαντικές εξελίξεις, ειδικότερα στο καράβι. Άς δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Η νέα ζωή στη Κορέα
Η ζωή των 2 έδειχνε ακριβώς όπως ήταν και πριν το ατύχημα. Ο Jin έδειχνε και πάλι ένας πολυάσχολος τύπος όπως ήταν και πριν, με ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Από την άλλη η Sun ήταν η ίδια Sun που γνωρίσαμε μέσα από τα flashbacks των προηγούμενων σεζόν. Μια καλομαθημένη κοπέλα που περνά τις ώρες της χωρίς καμιά ιδιαίτερη ασχολία.


Και ενώ άρχισα να σκέφτομαι γιατί στο καλό επέστρεψαν στην Κορέα αφού ήθελαν να ξεφύγουν από αυτού του είδους τη ζωή, ξαφνικά όλα ανατρέπονται. Ενώ όλοι βλέπαμε τον Jin να τρέχει να προλάβει όπως πιστεύαμε την γέννηση της κόρης του και την Sun να τον ζητάει στο νοσοκομείο, μείναμε έκπληκτοι στο τέλος όταν διαπιστώσαμε ότι οι 2 ιστορίες διαδραματίζονταν σε διαφορετικούς χρόνους. Και φυσικά η έκπληξη ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν διαπιστώσαμε ότι ο Jin είναι νεκρός.


Τα ερωτήματα φυσικά πολλά. Είναι ο Jin ένας από τους Oceanic 6; Μάλλον όχι αν λάβουμε υπόψιν μας πως η ημερομηνία θανάτου του Jin είναι η μέρα πτώσης του αεροπλάνου. Είναι στα αλήθεια νεκρός ή απλά έμεινε πίσω; Παρόλο που η συμπεριφορά της Sun αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, πιστεύω πως ο Jin πέθανε στο νησί. Οφείλω πάντως να πω πως λυπήθηκα για τον Jin έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Το σίγουρο πάντως είναι, πως η Sun πίσω στην Κορέα, πραγματικά άρχισε μια νέα ζωή...

Μιλήστε ο ένας στον άλλο. Κάνει καλό...
Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως οι χαρακτήρες που μέχρι τώρα ήταν αρκετά συγκρατημένοι κυρίως στα λόγια τους, και κρατούσαν πράγματα για αυτούς, ξαφνικά άρχισαν να μιλάνε ο ένας στον άλλο. Η Kate είπε στην Sun με το νι και με το σίγμα τι έγινε στο προηγούμενο επεισόδιο, η Juliet μίλησε στη Sun για το τι ακριβώς θα συμβαίνει αν μείνει στο νησί και αποκάλυψε στον Jin τον εξωσυζυγικό δεσμό της Sun. Η Sun ρώτησε ανοικτά τον Dan ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της άφιξης τους στο νησί, μέχρι και ο Bernard εξομολογήθηκε στον Jin το πρόβλημα υγείας και την κατάσταση της Rose. Αρκετά καλύτερα τα πράγματα αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι τώρα ο κάθε ένας κρατούσε τα πάντα για τον εαυτό του και οι περισσότερες συζητήσεις μεταξύ τους ήταν για άσχετα πράγματα...


Το καράβι με τους τρελούς
Το άλλο μέτωπο με τη περισσότερη δράση, ήταν αυτό στο καράβι. Τελικά πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν εκεί. Και δεν νομίζω να φταίει μόνο το φαγητό που τους ταΐζει ο μάγειρας του καραβιού, το οποίο όπως επισήμανε και ο Frank έχει πρόβλημα. Η αυτοκτονία της Regina, η συμπεριφορά του καπετάνιου αλλά και η κηλίδα αίματος στο δωμάτιο που θα φιλοξενούσε τον Sayid και τον Desmond, σίγουρα δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά με το καράβι... Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν πρέπει να πιστέψουμε τον καπετάνιο σε αυτά που είπε για τη συμπεριφορά του πληρώματος.


Αν εμπιστευτούμε το μήνυμα που άφησε ο σύνδεσμος του Ben, μάλλον όχι. Πόσο μάλλον να τον εμπιστευτούμε και για αυτά που είπε σχετικά με την αποστολή του καραβιού. Πολύ παράξενο δεν βρίσκετε το γεγονός, ότι ο καπετάνιος μίλησε τόσο ξεκάθαρα στους 2 επισκέπτες του; Περισσότερο σαν προπαγάνδα εναντίον του Ben μου φάνηκε εμένα, παρά σαν τη πραγματική ιστορία.

Αν όμως εμπιστευτούμε τα λόγια του καπετάνιου τότε σίγουρα ο Ben έχει τρομερή δύναμη στον έξω κόσμο. Τόσο σε χρήμα, όσο και σε διασυνδέσεις. Γιατί για να σκηνοθετήσεις ένα τέτοιο ατύχημα, τις διασυνδέσεις τις χρειάζεσαι πολύ περισσότερο από το χρήμα...

Meet Kevin Johnson
Μια από τις μεγάλες αποκαλύψεις του επεισοδίου ήταν η παρουσία του Michael στο καράβι. Παρόλο που είχα αμφιβολίες κατά πόσο είναι αυτός τελικά ο σύνδεσμος του Ben στο καράβι, τελικά φαίνεται πως έκανα λάθος. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως βρέθηκε ο Michael στο καράβι, αλλά και πώς ο Ben τον έπεισε να δουλέψει για αυτόν.


Κατά τα άλλα ο Michael κάνει καλά τη δουλειά του. Το καράβι παθαίνει τη μια βλάβη μετά την άλλη και ο καπετάνιος πραγματικά τα έχει βρει σκούρα. Σίγουρα δεν έχει πει την αλήθεια στους ανθρώπους του πλοίου για το ποιος πραγματικά είναι και μάλλον αυτό ήταν, που κράτησε τον Sayid από το να μην τον λιντσάρει με το που τον είδε. Παρόλο που ήταν έτοιμος να το κάνει, με το που του συστήθηκε σαν Kevin Johnson, συγκρατήθηκε. Γιατί ο Sayid είναι έξυπνος άνθρωπος και κατάλαβε πως αυτός πρέπει να είναι ο σύνδεσμος του Ben στο καράβι. Ήξερε την ύπαρξη κάποιου κατασκόπου στο καράβι, ήξερε την προϊστορία του Michael με τον Ben και κατάλαβε πως για να συστήνετε με άλλο όνομα σίγουρα θα έχει κάποιο λόγο. Το καλό ήταν που και ο Desmond έπιασε τη σκέψη του Sayid και το ακολούθησε. Όπως και να έχει πάντως η ιστορία, θα την μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο αφού τότε πραγματικά θα μάθουμε ποιος είναι ο Kevin Johnson. Μέχρι τότε υπομονή...

Images Source: Lostpedia