Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Γιατί ψάχνει το νησί ο Widmore;

Η ερώτηση της εβδομάδας έχει να κάνει με τον λόγο που ο Widmore ψάχνει το νησί. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του, ψάχνουν τον Ben. Είναι όμως αυτός ο πραγματικός λόγος πίσω από την αναζήτηση του νησιού; Πάμε να δούμε μια-μια τις επιλογές.

Όλοι ξέρουμε το παρελθόν του Widmore με τον Desmond. Ποτέ δεν είδε τον Desmond σαν τον κατάλληλο άντρα για την κόρη του. Έχει λοιπόν λόγους να θέλει να βρει τον Desmond πριν την Penny ώστε να απαλλαγεί από αυτόν. Αν λοιπόν έμαθε πως ο Desmond βρίσκεται στο νησί και γνωρίζει πως τυχόν επιστροφή του στον κόσμο θα έβλαπτε την κόρη του, ίσως να έκανε τα πάντα για να το αποτρέψει.



Δεύτερη επιλογή είναι πως ο Widmore ψάχνει το νησί για να το εκμεταλλευτεί οικονομικά. Τέτοιος παρθένος παράδεισος θα μπορούσε να αποτελεί ιδανικό θέρετρο για πλούσιους τουρίστες που ψάχνουν την περιπέτεια. Λίγο απίθανο αν σκεφτεί κανείς πως ο Widmore δεν έχει ανάγκη από χρήματα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που έστειλε στο νησί, ο σκοπός της αποστολής είναι η εύρεση του Benjamin. Τόσο ο Miles όσο και ο καπετάνιος το δήλωσαν κατηγορηματικά. Τα λόγια τους έρχεται να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Ben.



Τέταρτη επιλογή είναι πως ο Widmore ενδιαφέρεται περισσότερο για τις ιδιότητες του νησιού παρά για τον ίδιο τον Ben. Αν το νησί έχει κάποιες δυνάμεις που θα του επέτρεπαν να κάνει ταξίδια στο χρόνο, τότε σίγουρα θα έκανε τα πάντα για να τις αποκτήσει.



Η τελευταία επιλογή έχει να κάνει με το Black Rock. Έχουμε δει πως ο Widmore έδωσε αρκετά χρήματα για την απόκτηση του ημερολογίου του Black Rock. Επίσης το Cristiane I που βρήκε τα ψεύτικα συντρίμμια στον βυθό, μάθαμε στο ARG Find815 πως του ανήκει και πως η αποστολή του ήταν η εύρεση του Black Rock. Ένα τέτοιο κειμήλιο θα ήθελε να το έχει σίγουρα στην συλλογή του αφού η αξία του θα ήταν ανεκτίμητη.

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή κάποιου άλλου λόγου που θα χαρώ να τον γράψετε.