Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Meet the Freighters - part 2


Συνεχίζουμε σήμερα με το δεύτερο μέρος του αφιερόματος μας στους Freighters.

Διαβάστε περισσότερα...


Charlotte Lewis
Ο μόνος από τους νέους χαρακτήρες που έχουμε το αναλυτικό του βιογραφικό. Και αυτό χάριν στον Ben. Σύμφωνα με τον Ben λοιπόν, η Charlotte γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1979 στο Essex της Αγγλίας από τους David και Jeannete. Μεγάλωσε στο Bromsgrove της Αγγλίας και έχει 2 μικρότερες αδερφές. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Kent και πήρε το διδακτορικό της στην ανθρωπολογία από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στο νησί έπεσε όπως και οι υπόλοιποι με αλεξίπτωτο. Η ομάδα του Locke την συνάντησε πρώτη και λόγω του αλεξίσφαιρου γελέκου που φορούσε γλίτωσε από τους πυροβολισμούς του Ben. Ο Locke την κράτησε ως αιχμάλωτη μέχρι που την αντάλλαξε με τον Miles. Από τα όσα είδαμε στο σύντομο flashback της, φαίνεται να έχει κάποια σχέση με το νησί και την Dharma. Μαζί με τον Faraday απενεργοποίησαν το θανατηφόρο αέριο από τον σταθμό Tempest.

Frank Lapidus
Ο πιλότος του ελικοπτέρου που έφερε τους Daniel,Charlotte και Miles στο νησί. Σύμφωνα με το flashback του αυτός θα έπρεπε να ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης. Πριν να στρατολογηθεί από τον Abaddon δούλευε σε ταξιδιωτικό γραφείο του νησιού Eleuthera στις Μπαχάμες. Στο “Meet Kevil Johnson” τον είδαμε να λέει στον Michael πως βρίσκεται στο καράβι γιατί πιστεύει, όπως και ο ιδιοκτήτης του πλοίου, πως υπάρχουν επιζώντες από την πτήση 815. Στη συνάντηση της Naomi με τον Abaddon χαρακτηρίζεται σαν μεθύστακας. Στο νησί καταλαβαίνει πως η Juliet δεν ήταν στο αεροπλάνο αφού όπως ο ίδιος είπε έχει απομνημονεύσει την λίστα επιβατών. Στη συνέχεια μεταφέρει τους Desmond και Sayid στο καράβι για να συναντήσουν τον καπετάνιο. Κατά την παραμονή τους εκεί φαίνεται να ασχολείται μαζί τους περισσότερο απ’ ότι οι υπόλοιποι στο πλήρωμα του πλοίου. Στο “Ji Yeon” μαθαίνουμε την πρόθεση του να φύγει με το ελικόπτερο για άγνωστο προορισμό μαζί με τον Keamy.

George Minkowski
Ο Minkowski ήταν ένα από τα πρόσωπα που αποτελούσαν μυστήριο στην αρχή της σεζόν, αφού όσες φορές και να προσπαθούσαν οι άνθρωποι του πλοίου να επικοινωνήσουν μαζί του, αυτό δεν ήταν δυνατό. Στο “The Constant” μαθαίνουμε πως ο Minkowski δεν ήταν τίποτε άλλο από αξιωματικός επικοινωνιών του καραβιού. Μαζί με κάποια άλλα μέλη του πληρώματος προσπάθησε να πλησιάσει στο νησί με μια φουσκωτή βάρκα, με αποτέλεσμα να βιώσει και αυτός όπως και ο Desmond ταξίδια στο χρόνο. Στο καράβι συναντήθηκε με τους Desmond και Sayid και ήταν αυτός που τους οδήγησε στην αίθουσα επικοινωνιών του καραβιού. Δυστυχώς για αυτόν δεν κατάφερε να βρει τη σταθερά του, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Captain Gault
Άλλος ένας μυστηριώδης χαρακτήρας είναι ο καπετάνιος του KAHANA. Λίγα πράγματα ξέρουμε για αυτόν, αλλά από όσα είδαμε σίγουρα κρύβει πολλά. Σαν καπετάνιος του πλοίου είναι αυστηρός, ιδιαίτερα με όσους παρακούσουν τις εντολές του. Τον είδαμε να αποτρέπει το πλήρωμα του από το να προσπαθήσουν να σώσουν την Regina όταν αυτή αυτοκτονούσε, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήθελε να χάσει άλλον άνθρωπο, ενώ στο “Meet Kevin Johnson” τον είδαμε να ξεκαθαρίζει στο πλήρωμα του πως κανένας δεν θα φύγει με το φουσκωτό μέχρι να φτιαχτούν οι μηχανές και πάνε σε πιο ασφαλή νερά, μακριά από το νησί. Από τη συνάντηση του Sayid και του Desmond μαζί του, μάθαμε πως ο ιδιοκτήτης του πλοίου είναι ο Widmore και πως ψάχνουν να βρουν τον Ben, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι υπεύθυνος για τα ψεύτικα συντρίμμια. Μάλιστα τους δείχνει και το μαύρο κουτί του αεροπλάνου που υποτίθεται πως ανέσυραν από τη θάλασσα. Σύμφωνα πάντως με τον Michael είναι άτομο που δεν πρέπει να εμπιστεύονται. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η συμπεριφορά του, όταν ο Sayid του είπε πως ο Michael είναι κατάσκοπος του Ben. Δεν τον είδαμε να εκπλήσσεται καθόλου και μάλλον θα μάθουμε το γιατί με την επανέναρξη της σειράς...

Kevin Johnson
Kevin Johnson ή αλλιώς Michael Daston. Ο γνωστός Michael που ήταν ένας από τους επιζώντες και έκανε τα πάντα να φύγει από το νησί μαζί με τον γιο του. Επέστρεψε με το πλοίο σαν λοστρόμος, μετά από την επιστράτευση του από τον Ben. Ο Ben του παρουσίασε την όλη ιστορία με το καράβι σαν μια ευκαιρία εξιλέωσης για αυτά που έκανε ώστε να φύγει από το νησί. Ο Michael γνωρίζοντας πως αυτή είναι πραγματικά μια ευκαιρία να κάνει κάτι καλό για αυτούς που πρόδωσε, δέχεται να ακολουθήσει τις εντολές του Ben και να κάνει διάφορες δολιοφθορές στο καράβι. Στο “Meet the Johnson” μαθαίνουμε όλη την ιστορία για το πώς βρέθηκε στο καράβι και για το πώς η αβεβαιότητα του για την αποστολή του μετατρέπεται σε σιγουριά μετά από κάποια συμβάντα εντός και εκτός καραβιού.

Matthew Abaddon
Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί Freighter αφού δεν βρίσκεται στη φρεγάτα, αλλά σίγουρα ανήκει στην ίδια ομάδα. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την αποστολή στο νησί, αφού είναι αυτός που επέλεξε το πλήρωμα, τον κάθε ένα για κάποιο λόγο. Όταν η Naomi τον ρωτάει τι θα κάνουν αν βρουν επιζώντες της πτήσης 815 ο Abaddon φροντίζει να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν επιζώντες, υπονοώντας πολλά. Πρώτη φορά τον είδαμε στην πρεμιέρα της σεζόν όταν επισκέφθηκε τον Hurley στο ίδρυμα, ρωτώντας να μάθει αν “είναι ακόμα ζωντανοί”, εννοώντας πιθανότατα την αποστολή που έστειλε στο νησί.

Charles Widmore
Αν λάβουμε υπόψιν τα λόγια του καπετάνιου του KAHANA πως το καράβι ανήκει στον Widmore, αλλά και τα λόγια του Ben ότι ο Widmore τον ψάχνει, τότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πως ο Charles Widmore είναι ο εγκέφαλος πίσω από την αποστολή στο νησί και πως ο Abaddon δουλεύει για αυτόν. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον πραγματικό λόγο που ο Widmore ψάχνει το νησί αλλά ελπίζουμε πως σύντομα θα το μάθουμε. Σίγουρα όμως θα έχει τους λόγους του για να οργανώσει μια τέτοια αποστολή.