Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Στιγμές από το 4x12 part1

Ένα από τα επεισόδια με την μεγαλύτερη ποσότητα πληροφορίας στην φετινή σεζόν, είναι πλέον γεγονός. Και αν κρίνουμε από αυτά που είδαμε μάλλον πάμε για ένα καταπληκτικό φινάλε. Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες από τις χαρακτηριστικές στιγμές του επεισοδίου.

Διαβάστε περισσότερα...


Πάντα έχω ένα σχέδιο John
Για άλλη μια φορά ο Benjamin πήρε τα ηνία και αυτό γιατί όπως πάντα έχει έτοιμο ένα σχέδιο. Ξέρει πώς ακριβώς θα κάνει αυτό που ζήτησε ο Jacob και το οποίο όπως ο ίδιος αποκαλύπτει είναι η τελευταία λύση, η λύση ανάγκης. Οδηγεί λοιπόν τους Hurley και John σε ένα σημείο που υπάρχει κρυμμένο ένα κουτί με κιάλια, ένα καθρεφτάκι και μπισκοτάκια dharma για τον Hurley. Κρίμα που είναι 15 ετών... Αφού ειδοποιήσει τον Richard και την ομάδα του (πιθανότατα ο Ναός βρίσκεται στην κορυφή του βουνού που είδαμε) χρησιμοποιώντας σήματα morse και το καθρεφτάκι, κατευθύνονται προς τον Orchid. Εκεί βρίσκονται ήδη ο Keamy και η παρέα του αλλά όπως λέει ο Ben στον Locke, πάντα υπάρχει ένα σχέδιο... Πάντως ο σταθμός Orchid φαίνεται πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο φινάλε, γι’ αυτό όσοι δεν έχετε δει το Orientation film από το Comic Con του 2007 καλό είναι να το κάνετε.



O Richard και η παρέα του

Το highlight του επεισοδίου για μένα ήταν η επανεμφάνιση του Richard και των Others στο νησί. Έχοντας λάβει νωρίτερα το μήνυμα του Ben ξεκινάνε να τον συναντήσουν στον Orchid. Στον δρόμο πέφτουν πάνω στον Sayid και την Kate που ακολουθούν τα ίχνη του Jack και του Sawyer. Ο Richard κάνει την εμφάνιση του μέσα από την ζούγκλα και λέει στον Sayid και την Kate να κατεβάσουν τα όπλα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι Others τους περικυκλώνουν και μη έχοντας άλλη επιλογή παραδίδουν τα όπλα. Οφείλω να ομολογήσω πως μου έχουν λείψει αφάνταστα αυτήν την σεζόν οι Others. Οι Others με την κλασική ενδυμασία σε καφέ απόχρωση, που τόσο αγαπήσαμε και μισήσαμε στις προηγούμενες σεζόν. Καλωσορίσατε πίσω παιδιά!!!



Η ιστορία του Michael

Ο Daniel φτάνει στο καράβι φέρνοντας τους πρώτους επιζώντες από το νησί, ανάμεσα τους οι Jin και Sun. Φανταστείτε την έκπληξη τους όταν ανακαλύπτουν ότι στο καράβι βρίσκεται ο Michael. Ο Michael τους εξηγεί πως έφυγε από το νησί. Πως ακολούθησε την πορεία που του έδωσε ο Ben και πως λίγες μέρες αργότερα έφτασε σε ένα νησί, όπου πούλησε τη βάρκα του, πήρε το πρώτο καράβι για τις ΗΠΑ και δεν είπε σε κανέναν ποιος είναι. Η Sun φυσικά τον ρωτά αν δουλεύει για τον Ben και αυτός απαντά πως βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει αυτούς. Σίγουρα ούτε ο Jin ούτε η Sun φαίνεται να τον εμπιστεύονται.



Η “επίσημη” ιστορία των Oceanic 6

Πάρα πολύ κουβέντα είχε γίνει μετά την προβολή του επεισοδίου “Eggtown” για την ιστορία που είπαν οι 6 για την διάσωσή τους. Το σημερινό επεισόδιο έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, με την “επίσημη” εκδοχή της ιστορίας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Oceanic στην συνέντευξη τύπου, αλλά και με τον Jack όταν έπεσε το αεροπλάνο στη θάλασσα, αρκετοί κατάφεραν να βγουν έξω πριν αυτό βυθιστεί. Με τη βοήθεια των καθισμάτων του αεροπλάνου και σωσιβίων κατάφεραν να επιπλέουν. Το ρεύμα τους παρέσυρε για 1 μέρα, ώσπου τελικά ξεβράστηκαν σε ένα έρημο νησάκι μόνο 8 από αυτούς που αρχικά σώθηκαν. Εκεί έμειναν για 103 μέρες μέχρι που ξεβράστηκε στο νησί μια σχεδία διάσωσης από ένα καράβι που πρέπει να βυθίστηκε στην περιοχή. Χρησιμοποιώντας τη σχεδία κατάφεραν να φτάσουν μέχρι ένα χωρίο σε ένα κοντινό μεγαλύτερο νησί, όπου και τελικά σώθηκαν. Η Kate όταν έπεσε το αεροπλάνο ήταν 6 μηνών έγκυος και γέννησε στο νησί. Σίγουρα μια καλοφτιαγμένη ιστορία για να καλύψουν την αλήθεια που θα μάθουμε στο finale της σεζόν.



Jack έχεις αδερφή

Σίγουρα η πιο συναισθηματικά φορτισμένη σκηνή του επεισοδίου ήταν η αποκάλυψη της μητέρας της Claire στον Jack για την κόρη του Christian. Ο Jack δυσκολεύεται να πιστέψει αυτά που ακούει, από την μητέρα της Claire που απ’ ότι φαίνεται κατάφερε να ξυπνήσει από το κώμα στο οποίο βρισκόταν. Η σκηνή γίνεται φορτισμένη όταν η Carole λέει στον Jack πως στην ίδια πτήση με αυτόν βρισκόταν και η αδερφή του και πως το όνομα της ήταν Claire. Ο Jack φαίνεται να τα χάνει προς στιγμή δυστυχώς τώρα πλέον είναι αργά και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την αδερφή του που άφησε πίσω... Σίγουρα όμως αυτό θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα του Jack για να γυρίσει πίσω στο νησί...



Η εκδίκηση της Sun

Τρομερή έκπληξη μου προκάλεσε η νέα Sun. Η Sun που επιτέλους κατάφερε να υψώσει ανάστημα στον πατέρα της. Τον πατέρα της, που σύμφωνα με την ίδια είναι ένας από τους 2 υπεύθυνους για τον θάνατο του Jin. Η Sun με τα χρήματα που παίρνει από την Oceanic αγοράζει ένα σημαντικό μερίδιο της εταιρίας του πατέρα της και με αυτό τον τρόπο μπορεί να τον εκδικηθεί. Είναι πλέον συνέταιροι και του προαναγγέλλει αλλαγές μετά που θα γεννήσει... Το μεγάλο ερώτημα φυσικά που δημιουργήθηκε από αυτήν τη σκηνή, είναι ποιο είναι το δεύτερο άτομο που η Sun Θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του Jin.