Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Βάζοντας τα πράγματα σε μια σειρά

UPDATE: Προστέθηκε ένα βιντεάκι με τα γεγονότα. Είναι περίπου με την ίδια χρονική σειρά με αυτά στο TVGuide.

Γεια σας και πάλι. Σας λείψαμε; Έχει περάσει 1 εβδομάδα από το τελευταίο post στο blog και κάτι περισσότερο από την προβολή του πρώτου μέρους του finale της 4ης σεζόν. Και επειδή τα νέα αυτές τις μέρες της αναμονής έρχονται με το σταγονόμετρο (εκτός από κάποια spoilers, για τα οποία τουλάχιστον για την φετινή σεζόν αποφασίσαμε να μην δημοσιεύουμε), αναγκαστικά για 1 βδομάδα δεν είχατε νέα μας.


Επειδή όμως μπήκαμε στην τελική ευθεία για το 2ωρο φινάλε της σεζόν την ερχόμενη Παρασκευή και με αφορμή ένα δημοσίευμα από το TVGuide στην Αμερική που είχε σαν κεντρικό θέμα το Lost, έκρινα αναγκαίο να σας μεταφέρω ένα ωραίο κομμάτι από αυτό που αφορά την χρονολογική σειρά των flashforwards που είδαμε μέχρι τώρα στην 4η σεζόν. Αρχίζουμε λοιπόν.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Oceanic 6 φεύγουν από το νησί
Νωρίς το 2005 (Ιανουάριο) οι Kate, Aaron, Jack Sayid και Hurley φεύγουν από το νησί.

Η Sun και ο Hurley επισκέπτονται τον τάφο του Jin
Το καλοκαίρι του 2005 η Sun γεννάει την κόρη της Ji Yeon. Με τον Hurley επισκέπτονται τον τάφο, σύμφωνα με τον οποίο ο Jin πέθανε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2004, την μέρα της συντριβής της πτήσης 815.


Ο Sayid σκοτώνει τον Ishmael Bakir

Οκτώβριος του 2005 και ο Sayid με την βοήθεια και την παρότρυνση του Ben, δολοφονεί τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο της γυναίκας του Nadia. Από εκείνη τη στιγμή ο Sayid γίνεται δολοφόνος για τον Ben.


O Ben στο Λονδίνο
Φθινόπωρο του 2005(?), ο Ben επισκέπτεται τον Charles Widmore και τον απειλεί πως θα σκοτώσει την κόρη του σαν αντίποινα για την δολοφονία της Alex το 2004. Όμως πότε ακριβώς έγινε η επίσκεψη αυτή; Σύμφωνα με το 4x09 "The shapes of things to come" μετά από τη δολοφονία του Bakir από τον Sayid. Θα μπορούσε όμως ο Ben να περιμένει τόσο για να βρει τον Widore και να του πει πως θα πάρει εκδίκηση;

Ο Sayid σκοτώνει τον Mr. Avellino
Και πάλι φθινόπωρο 2005. Αυτή είναι η πρώτη δολοφονία του Sayid στην οποία γινόμαστε μάρτυρες, αλλά χρονολογικά η δεύτερη. Το επόμενο του θύμα είναι η Elsa, η κατάσκοπος του Economist. Θα μπορούσε ο Economist να είναι ο Widmore; Αρκετά πιθανόν...

O Hurley βλέπει τον Charlie
Φθινόπωρο 2005 και τον Hurley τον στοιχειώνουν τα οράματα από τον νεκρό Charlie. Αργότερα βλέπουμε τον Charlie να του λέει πως αυτοί που έμειναν πίσω χρειάζονται τη βοήθεια του.

O Jack επισκέπτεται τον Hurey
Τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαία το φθινόπωρο του 2005. Μετά την εισαγωγή του Hurley στο ίδρυμα, ο Jack τον επισκέπτεται. Ο Hurley του λέει πως πρέπει να γυρίσουν πίσω, αλλά ο Jack αρνείται.

O Jack καταθέτει για την Kate
Κάποια στιγμή μέσα στο 2006 (αυτό προκύπτει από την ηλικία του Aaron), η Kate δικάζεται για την προμελετημένη δολοφονία του πατέρα της. Μετά την κατάθεση του Jack και την απόσυρση της μητέρας της που ήταν βασικός μάρτυρας, καταλήγει σε συμβιβασμό και γλιτώνει τη φυλάκιση.

O Jack η Kate και ο Aaron ζουν μαζί
To Φθινόπωρο του 2007 o Jack συμφωνεί να βοηθήσει την Kate να μεγαλώσει τον Aaron. Αρραβωνιάζονται και αργότερα χωρίζουν λόγω ενός καβγά που αφορούσε τον Sawyer.

Ο Jack κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Στα τέλη του 2007, o χωρισμός του με την Kate και οι τύψεις για αυτούς που έμειναν πίσω οδηγούν ένα εθισμένο στα χάπια Jack, σε απόπειρα αυτοκτονίας. Όμως πάντα κάτι φαίνεται να εμποδίζει τις προσπάθειες του...

Ο Jack στη κηδεία του άγνωστου
Τέλη του 2007, μετά που διαβάζει μια αγγελία θανάτου στην εφημερίδα, ένας Jack σε άθλια κατάσταση πάει στο γραφείο τελετών. Σε ερώτηση του υπεύθυνου αν γνώριζε αυτόν που είναι στο φέρετρο, ο Jack απαντά πως δεν είναι ούτε συγγενής ούτε φίλος. Ποιος μπορεί να είναι λοιπόν;

We have to go Back
Τέλη του 2007 και η πρώτη σκηνή στη σειρά που καταλαβαίνουμε πως βλέπουμε flashforward. Ο Jack τελικά συμμερίζεται την άποψη του Hurley πως πρέπει να επιστρέψουν πίσω στο νησί. Η Kate δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ίδια άποψη και όλα είναι πλέον έτοιμα για την συνέχεια, στο φινάλε της 4ης σεζόν.


Πηγή: TVGuide