Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Episode 4x11 Cabin Fever: Review

Σε ένα από τα λίγα fb της φετινής σεζόν, βλέπουμε την προκαθορισμένη σχέση του Locke με το νησί. Ο Locke συναντά γνωστά πρόσωπα πριν την πτώση και κάθε μια από αυτές τις συναντήσεις τον οδηγεί στην παρούσα του κατάσταση. Ενώ ο Jack επικεντρώνεται στο πώς να τους σώσει όλους, ο Locke προσπαθεί να σώσει το ίδιο το νησί. Ένα επεισόδιο που βάζει τους πάντες στην κατάλληλη θέση για να προχωρήσουμε στο 3ωρο φινάλε της σεζόν.


Διαβάστε Περισσότερα...


Flashback
Τo flashback του Locke μας πάει όσο πιο πίσω στο παρελθόν θα μπορούσε, αρχίζοντας με την γέννηση του. Μια ατίθαση νεαρή Emily Locke κτυπήθηκε από ένα αμάξι καθώς έτρεχε να ξεφύγει από ένα καβγά με τη μητέρα της. Όταν συνέρχεται στο νοσοκομείο, η Emily λέει στη νοσοκόμα πως είναι έξι μηνών έγκυος και γεννάει πρόωρα τον John λίγο αργότερα. Ο μικρός John έχει πνευμονία και κάποιες άλλες λοιμώξεις και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται σαν μωρό θαύμα, από το προσωπικό του νοσοκομείου. Παρόλα αυτά η Emily δεν θέλει καμιά σχέση με το νεογέννητο μωρό της, είτε αυτό είναι ξεχωριστό είτε όχι. Κάποιος άλλος όμως δείχνει να ενδιαφέρεται. Ο Richard Alpert, ο αιώνιος 40ρης, κοιτάζει το μωρό Locke από τον διάδρομο...

Στην μέριμνα, ένας μεγαλύτερος John δέχεται επίσκεψη από τον Richard Alpert. O Alpert λέει πως διευθύνει ένα "ειδικό" σχολείο και πιστεύει πως ο John είναι υποψήφιος για να τον δεχτούν. Δοκιμάζει τον Locke βάζοντας μια σειρά από αντικείμενα μπροστά του: ένα βιβλίο με τίτλο "Book of Laws", ένα μαχαίρι, ένα μπουκάλι με κόκκωδες περιεχόμενο σαν άμμο, ένα κόμικ, μια πυξίδα και ένα γάντι του μπέϊσμπολ. Ο Richard θέλει ο John να επιλέξει το αντικείμενο που είδη ανήκει σε αυτόν. Όταν ο Locke διαλέγει το μαχαίρι, ο Richard θυμωμένος του λέει πως δεν του ανήκει και φεύγει βιαστικά.

Ο έφηβος Locke παρολίγον να είχε άλλη μια συνάντηση με τον Alpert. Μετά που ελευθερώνει τον Locke από το ντουλάπι του στο σχολείο, ένας δάσκαλος του δίνει ένα φυλλάδιο για την επιστημονική κατασκήνωση που διοργανώνει η Mittelos. Όταν ο Locke προσπαθεί να αρνηθεί το ενδιαφέρον του στην επιστήμη, ο δάσκαλος τον προσγειώνει στην πραγματικότητα. Ο John δεν θα γίνει ποτέ δημοφιλής ή αθλητής, και πρέπει να βασιστεί στις ικανότητες του. Ο Locke απαντά με την ατάκα "Μην μου λες τι δεν μπορώ να κάνω".

Ο Matthew Abaddon, παρουσιάζεται σαν φροντιστής, στον ενήλικα Locke στη φυσιοθεραπεία. Ο Locke είναι πεσιμιστής για τις πιθανότητες που έχει να περπατήσει ξανά, αλλά ο Abaddon τον ενθαρρύνει να πιστεύει σε θαύματα. Ένα θαύμα συνέβηκε και σε αυτόν όταν πήγε στο "walkabout". Πήγε και γύρισε άλλος άνθρωπος. Πριν αφήσει τον John στο ασανσέρ του λέει πως πρέπει να ακούσει τη συμβουλή του και να πάει στο "walkabout". Και όταν συναντηθούν ξανά, ο Locke θα του χρωστάει χάρη.


Στο καράβι
Το ελικόπτερο γυρίζει στο καράβι, αλλά ο πληγωμένος μισθοφόρος δεν μπορεί να σωθεί. Ο γιατρός του πλοίου, είναι σώος και αβλαβές. Ο Keamy θέλει να μάθει ποιος έδωσε στον Ben το όνομα του και την προσωπική του ιστορία. Όταν ανακαλύπτει πως ο Michael είναι κατάσκοπος, ο Keamy τον δέρνει και προσπαθεί να τον σκοτώσει. Παρόλα αυτά για άλλη μια φορά το νησί σώζει τον Michael αφού το όπλο του Keamy δεν εκπισσοκροτεί. Ο καπετάνιος διαμαρτύρεται όταν ο Keamy του λέει πως θα πάει πίσω στο νησί για να το κάψει. Ο καπετάνιος μαθαίνει πως υπάρχει ένα δεύτερο πρωτόκολλο που δίνει στον Keamy την νέα θέση του Ben στο νησί.

Ο καπετάνιος επαναπροσδιορίζει τη θέση του στην αποστολή του Widmore και βοηθάει τον Sayid και τον Desmond να πάρουν το φουσκωτό του καραβιού και να φύγουν. Ο Sayid θέλει να πάρει όσον το δυνατό περισσότερους από το νησί και κατευθύνεται με το φουσκωτό στην παραλία. Ο Desmond μένει πίσω αφού όπως λέει έχει δει αρκετά το νησί και θέλει να γυρίσει πίσω στη Penny. Εν το μεταξύ, ο Frank βρίσκει τον Michael και τον ρωτά γιατί δεν του εμπιστεύτηκε το μυστικό του. Ο Michael του λέει πως ο Widmore είναι πίσω από τα ψεύτικα συντρίμμια και του λέει να μην πάρει πίσω στο νησί τον Keamy.

Καθώς οι μισθοφόροι φορτώνουν το ελικόπτερο με όπλα, ο Omar λέει στον γιατρό για το παράξενο μήνυμα που πήρε από τον Daniel. Ο Frank αρνείται να πιλοτάρει το ελικόπτερο, αλλά αυτό βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τον υπολοίπων. Ο Keamy, σκοτώνει πρώτα τον γιατρό κόβοντας τον λαιμό του και στη συνέχεια όταν ο καπετάνιος προσπαθεί να επέμβει, τον πυροβολεί και τον σκοτώνει. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο Keamy δείχνει κάτι στο μπράτσο του που μοιάζει με τηλεχειριστήριο κάποιας βόμβας. Ο Frank αναγκάζεται να παραιτηθεί αλλά κρύβει ένα από τα δορυφορικά τηλέφωνα στη τσάντα του καθώς φεύγουν από το καράβι.

Παραλία
Πίσω στη παραλία, ο Jack αγνοεί της εντολές της Jouliet να μείνει στη σκηνή του. Όλοι τρέχουν στη παραλία όταν ακούνε τον ήχο ενός ελικοπτέρου και βλέπουν κάτι να πέφτει από τον ουρανό. Ο Jack βρίσκει μια τσάντα με ένα δορυφορικό τηλέφωνο σε αυτήν. Το GPS είναι ανοικτό και ο Jack λέει πως αυτό είναι σημάδι για να ακολουθήσουν το σήμα...

Στη ζούγκλα
Αφού κατασκήνωσαν τη νύκτα, ο Locke έχει ένα όνειρο. Ακόμα δεν έχει ιδέα που μπορεί να είναι η καμπίνα του Jacob αλλά ο άντρας στο όνειρό του ξέρει. Ο Locke βρίσκει τον Horace Goodspeed, τον παλιό φίλο του Ben από την Dharma, να κόβει ξύλα στη ζούγκλα. Ο Horace φτιάχνει μια καλύβα για αυτόν και τη γυναίκα του. Λέει στον Locke πως όταν βρει αυτόν, θα βρει και την καμπίνα του Jacob. O Jacob περίμενε τον John εδώ και καιρό. Αυτό το όνειρο εμπνέει τον John να πάει στον λάκκο με τα πτώματα της Dharma, όπου ο Ben τον άφησε να πεθάνει.

Όταν φτάνουν στο λάκκο, ο Locke ψάχνει τα πτώματα και βρίσκει τα σχέδια της καλύβας και ένα χάρτη, στην τσέπη του Horace. Ο Locke λέει στον Hurley Πως αν θέλει να φύγει για την παραλία μπορεί να το κάνει αλλά ο Hugo επιλέγει να μείνει. Ο Ben λέει στον Locke πως έκανε τον Hurley να πιστεύει πως θέλει να μείνει, αλλά ο Locke του λέει πως δεν είναι σαν και αυτόν. Οι 2 άντρες έχουν μια συζήτηση για τα πιστεύω τους. Ο Ben κάποτε πίστευε πως ήταν ξεχωριστός αλλά η πρόσφατη αρρώστια του και ο θάνατος της Alex τον έκαναν να αμφιβάλλει για τον ρόλο του στο νησί. Λέει στον John πως υπάρχουν συνέπειες για να είσαι ο εκλεκτός.

Ο Locke είναι ο μόνος που θέλει να μπει στην καλύβα, όταν τελικά την βρίσκουν και έτσι ο Ben και ο Hurley μένουν έξω. Ο Christian Shephard περιμένει τον John όταν αυτός μπαίνει μέσα. Του λέει πως μιλά εκ μέρους του Jacob. Ο πατέρας του Jack δεν ήταν μόνος του εκεί. Η Claire κάθετε σε μια γωνία και χαμογελώντας. Φυσιολογικά ο John έχει ένα σωρό ερωτήσεις αλλά υπάρχει χρόνος μόνο για μία. Πώς μπορεί να σωθεί το νησί; Στη συνέχεια ο Locke επιστρέφει εκεί που είναι ο Ben με τον Hurley, έχοντας την απάντηση. Πρέπει να μετακινήσει το νησί...




Source: TV Squad
Image Source: DocArzt