Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

There's no Place like Home- Part1: Review



Καταλαβαίνω πλήρως γιατί ο Damon Lindelof και ο Carlton Cuse χρειάζονταν άλλη μια έξτρα ώρα για το φινάλε. Η πρώτη από τις 3 ώρες περιείχε τόση πολλή πληροφορία και εξελισσόταν σε τόσους διαφορετικούς τόπους που ακόμα νιώθω πως ίσα που ξύσαμε την επιφάνεια. Θα είναι πολύ μεγάλες αυτές οι 2 εβδομάδες...

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Επιζώντες στη παραλία (Παραλία Ζούγκλα)
Οι επιζώντες ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν ποιος έριξε το δορυφορικό τηλέφωνο από το ελικόπτερο και τι πρέπει να κάνουν. Όταν ο Daniel καλεί το ελικόπτερο, ακούνε τον Keamy να λέει στους μισθοφόρους του να πάνε στον Orchid (αν δεν έχετε δει το orientation του orchid δείτε το). Η Juliet λέει πως δεν ξέρει για τον Orchid , αλλά ο Daniel φαίνεται να ξέρει. Είναι ανήσυχος για το «Δευτερεύον Πρωτόκολλο» και λέει στην Charlotte πανικοβλημένος πως πρέπει να φύγουν από το νησί το συντομότερο.



Ο Jack αγνοεί την ανησυχία της Juliet για την ανάρρωση του και φεύγει με την Kate σε αναζήτηση του ελικοπτέρου. Αιμορραγεί όταν συναντούν τον Sawyer τον Aaron και τον Miles στη ζούγκλα. Ο Sawyer τους λέει για την εξαφάνιση της Claire και τα γεγονότα στo Othersville και αποφασίζει να πάει με τον Jack στο ταξίδι του προς το ελικόπτερο. Η Kate παίρνει τον Aaron και κατευθύνεται με τον Miles στην παραλία.

Όταν επιστρέφει η Kate, ο Sayid έχει ήδη φτάσει στο νησί και προειδοποιεί τους Losties για τα σχέδια του Keamy. Τα νέα αυτά ανησυχούν την Kate ακόμα περισσότερο και μαζί με τον Sayid Πάνε να βρουν τον Jack και τον Sawyer. Ο Daniel προθυμοποιείται να μεταφέρει κόσμο στο πλοίο, 6 κάθε φορά. Η Sun, ο Jin, ο Aaron και κάποιοι άλλοι επιζώντες πάνε μαζί του.



Ο Sawyer και ο Jack βρίσκουν τον Lapidus Μόνο στο ελικόπτερο, δεμένο με χειροπέδες μέσα σε αυτό. Πέταξε το τηλέφωνο στην παραλία ελπίζοντας να τον βρουν. Σχεδίασε να μεταφέρει πίσω στο πλοίο τους Losties πριν να επιστρέψει ο Keamy. Όταν ο Frank αναφέρει πως οι μισθοφόροι ψάχνουν τον Ben, ο Sawyer ανησυχεί για την ασφάλεια του Hurley. Εν τω μεταξύ η Kate και ο Sayid βρίσκουν χωριστά ίχνη στη ζούγκλα. Σύντομα περικυκλώνονται από τον Alpert και τους Others που τους έχουν υπό την απειλή των όπλων.


Στο πλοίο
Όταν το πρώτο γκρουπ από επιζώντες φτάνει στο καράβι, η Sun και ο Jin σοκάρονται όταν βλέπουν τον Michael. Ο Michael κάνει ότι μπορεί για να τους εξηγήσει τι κάνει στο καράβι, αλλά η Sun και ο Jin δεν δείχνουν να τον εμπιστεύονται. Ο Daniel επιστρέφει αμέσως πίσω για να μεταφέρει και άλλους ανθρώπους, πράγμα που δείχνει για ακόμη φορά πως είναι καλός άνθρωπος. Ξέρει πως το νησί είναι επικίνδυνος τόπος για να βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή, αλλά πάει πίσω για να σώσει και άλλους ανθρώπους (ίσως και για την Charlotte).



Τώρα που ο Michael έφτιαξε τις μηχανές, ο Desmond αναλαμβάνει να σώσει τους υπόλοιπους επιζώντες. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Κάτι στο καράβι προκαλεί παρεμβολές στα ηλεκτρονικά και δεν είναι ακόμα ασφαλές να μετακινηθούν. Ο Desmond ανακαλύπτει την πηγή των παρεμβολών. Μια τεράστια στοίβα από εκρηκτικά. Να μαντέψω εδώ πως η συσκευή στο χέρι του Keamy είναι για να πυροδοτήσει όποτε θέλει τα εκρηκτικά και να ανατινάξει το καράβι; Ο κόσμος στο καράβι βρίσκετε σε εξίσου μεγάλο κίνδυνο με αυτούς στο νησί...

Locke Ben και Hurley (Στη ζούγκλα, στον Orchid)




Μετά που στέλνει ένα σήμα με καθρεφτάκι ο Ben στους ανθρώπους του στη ζούγκλα, ο Ben οδηγεί τους Locke και Hurley στον σταθμό Orchid, που μοιάζει με ένα απλό θερμοκήπιο. Είναι καθαρό πως ο Keamy και οι μισθοφόροι του είναι ήδη εκεί και περιμένουν τον Ben, έτσι ο Ben πρέπει να αλλάξει το σχέδιο του. Λέει στον Locke πώς να φτάσει τον πραγματικό σταθμό Orchid μέσω ενός κρυμμένου ασανσέρ και προχωρεί άοπλος προς τον σταθμό. Ο Keamy εμφανίζεται και αφού τον σημαδέψει με το όπλο στην συνέχεια τον κτυπά...


Flash- Forward: Οι Oceanic 6

Οι διασωθέντες Oceanic 6 προσγειώνονται σε μια στρατιωτική βάση στη Χονολουλού, μαζί με μια εκπρόσωπο της Oceanic. Όλοι μοιάζουν σοκαρισμένοι, αλλά ο Jack (που ακόμα κάνει τα κουμάντα του και εκτός νησιού) επιμένει να μιλήσουν στους δημοσιογράφους και τον τύπο. Καθώς φεύγουν από το αεροπλάνο, όλοι έχουν τους αγαπημένους τους να τους περιμένουν, εκτός από την Kate. Οι Paiks, η κυρία Shephard και οι γονείς του Hurley είναι όλοι εκεί. Ακόμα και η Nadia που ξανασμίγει με τον Sayid μετά την συνέντευξη τύπου.



Και επιτέλους έχουμε την «επίσημη» εκδοχή για την ιστορία της 815. Ένας αδιευκρίνιστος αριθμός επιβατών βγήκε από το αεροπλάνο πριν αυτό βυθιστεί. Φορούσαν τα σωσίβια τους και επέπλεαν με τα μαξιλάρια των καθισμάτων του αεροπλάνου και καθώς τους παρέσερνε το ρεύμα για μια μέρα. Μέχρι που ξεβράστηκαν στο ακατοίκητο νησί Membata, μόνο 8 έμειναν ζωντανοί. Για καλή τους τύχη, κάποια συντρίμμια από ένα καΐκι ξεβράστηκαν στο νησί και μια σχεδία. Η Kate ήταν 6 μηνών έγκυος όταν έπεσε το αεροπλάνο, και γέννησε τον Aaron στο νησί Membata. Ο Jin πέθανε στη συντριβή, μαζί με την Claire (η οποία δεν αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου). Οι επιζώντες έφτασαν με τη σχεδία στο χωριό Makukangga στο νησί Sumba και έτσι η Oceanic έμαθε για τη διάσωσή τους.



Η Sun έφτασε πίσω στον πολιτισμό με κοιλίτσα και μίσος για τους 2 ανθρώπους που θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο του Jin. Δεν αναφέρει τον δεύτερο αλλά πήρε την εκδίκηση της από τον πατέρα της που τον θεωρεί τον πρώτο υπεύθυνο. Χρησιμοποιώντας την αποζημίωση από την Oceanic η Sun αγόρασε μεγάλο τμήμα των μετοχών της εταιρίας του πατέρα της. Μετά από μια έντονη συζήτηση με τον πατέρα της, του λέει πως θα γεννήσει και μετά θα αρχίσει να κάνει μερικές αλλαγές στην εταιρία τους.



Ο Hurley Μπορεί να έδωσε τα κέρδη του λόττο στους δικούς του, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφορτωθεί την κατάρα των αριθμών. Σε ένα πάρτι γενεθλίων με θέμα το νησί που οργάνωσαν οι δικοί του, ο David Reyes δίνει στον γιο του ένα μεγάλης σημασίας δώρο γενεθλίων. Μετά τη συντριβή ο πατέρας του, έφτιαξε την Camaro προς τιμή του Hurley και το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για τον Hurley. Όταν αυτός μπαίνει μέσα στη θέση του οδηγού, τρομοκρατείται, όταν ανακαλύπτει πως το οδόμετρο έχει τους αριθμούς πάνω του...



Ο Jack αποχαιρετά επιτέλους τον Christian. Δεν υπήρχε πτώμα, αλλά έτσι και αλλιώς οι Shephard έκαναν την κηδεία. Όταν η τελετή τελείωσε, μια αυστραλέζα γυναίκα πλησιάζει τον Jack. Είναι η Carole Littleton, η μητέρα της Claire και γιαγιά του Aaron. Με κάποιο τρόπο ξύπνησε από το κώμα λίγο μετά το ατύχημα. Η Carole λέει στον Jack για τη σχέση της με τον Christian και του λέει πως η αδερφή του ήταν και αυτή στην πτήση 815. Ο Jack μαθαίνει πως η Claire είναι η κόρη του Christian αλλά είναι πλέον αργά για να την σώσει. Η Kate στέκεται λίγο πιο πέρα κρατώντας τον Aaron αλλά δεν είναι σαφές αν άκουσε την κουβέντα ή όχι. Από το πρόσωπο της όταν η Carole πλησίασε τον Aaron, μάλλον έπιασε το νόημα...


Source: TvSquad

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.