Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Νέο e-mail από την Dharma

To e-mail που διέρρευσε πριν λίγες μέρες στάλθηκε σήμερα από την Dharma, σαν απάντηση στο hacking στη σελίδα της. Σύμφωνα με το e-mail λόγω των προβλημάτων ασφαλείας που παρατηρήθηκαν στο Comic-Con με το βίντεο που διέρρευσε ο Dan Bronson (ο οποίος αποβλήθηκε από το πρόγραμμα επιστράτευσης) αλλά και στη σελίδα της Dharma, θα γίνει έλεγχος ασφάλειας σε όλα τα τμήματα της Dharma. Στη σελίδα DharmaWantsYou θα γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις στην ασφάλεια τις επόμενες μέρες. Με το τέλος της αναβάθμισης θα ανακοινωθεί η ημερομηνία για το επόμενο τέστ. Στον κώδικα του e-mail μπορεί κάποιος να βρεί το εξής μήνυμα: "Good luck my old friend Hans".



Προφανώς άλλο ένα μήνυμα από τον Dan Bronson ο οποίος ειρωνεύεται κατά κάποιο τρόπο την προσπάθεια του Hans van Eeghen για αναβάθμιση του site. To e-mail μπορείτε να το δείτε εδώ. Μετάφραση του e-mail ακολουθεί στη συνέχεια.

Διαβάστε τη Μετάφραση του Email

Όπως πολλοί ίσως να καταλάβατε υπήρξε ένας αριθμός παραβιάσεων ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες, σχετικές με τη φύση της τελευταίας έρευνας της Πρωτοβουλίας Ντάρμα.

Εκτός από τις διαρροές ευαίσθητων εσωτερικών επικοινωνιών, υπήρξε επίσης η παράνομη κυκλοφορία ενός εμπιστευτικού βίντεο ντοκουμέντο κατά τη διάρκεια του επιχορηγημένου πάνελ συζήτησης με τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς Lost στο Comic-Con 2008 στο Σαν Ντιέγκο. Ως συνέπεια αυτού, το άτομο που είναι υπεύθυνο για αυτή την παραβίαση, ένας αρκετά υποσχόμενος επιστρατευόμενος με το όνομα Dan Bronson, αποβλήθηκε από το εθελοντικό πρόγραμμα και αναστάλθηκε μόνημα η σχέση του με την Πρωτοβουλία Ντάρμα. Επιπλέον η Πρωτοβουλία Ντάρμα απέσυρε την χορηγία της από το Lost.

Η Πρωτοβουλία Ντάρμα ανησυχεί πως το βίντεο που διέρρευσε στο ComicCon 2008 το είδαν εντελώς εκτός πλαισίου. Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε το υλικό, θόλωσε εντελές τη σημασία του και την εγκυρότητα του ως επιστημονικό δεδομένο.

Η Πρωτοβουλία Ντάρμα είναι πολύ απογοητευμένη με αυτό και διέταξε ελέγχους ασφαλείας σε όλα της τα τμήματα. Ως μέρος αυτού του ελέγχου η ιστοσελίδα επιστράτευσης DharmaWantsYou θα υποβληθεί σε αναβαθμίσεις ασφαλείας τις επόμενες λίγες μέρες.

Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της αναβάθμισης, θα ανακοινωθεί ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της αξιολόγησης των εθελοντών.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους υποψήφιους πως η παράνομη δημοσίευση εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων σας μέσα στην Πρωτοβουλία Ντάρμα θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση αποδέσμευση σας από το εθελοντικό πρόγραμμα.

Νάμαστε
Hans Van Eeghen
Επικεφαλής Επιστράτευσης
της Πρωτοβουλίας Ντάρμα