Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Το νέο βίντεο και test από την Dharma

Σήμερα είχαμε άλλο ένα βίντεο συνοδευόμενο από τεστ της Dharma. Στο νέο βίντεο ο Hans Van Eeghen μας λέει πως πρόσεξε πως κάποιοι “έκλεψαν” στα τεστ της Dharma χρησιμοποιώντας κάποια cheats που πιθανόν να έβαλε ο Black Swan. Μας λέει για άλλη μια φορά πως πρέπει να αποφεύγουμε κάθε επαφή μαζί του και να μην τα χρησιμοποιούμε. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε στην συνέχεια.


Αν προσέξει κάποιος στην κάτω δεξιά γωνία του βίντεο θα δει μια κουκκίδα που αναβοσβήνει. Είναι κώδικας Morse ο οποίος μεταφράζετε σε “THE CHEAT IS IN THE SEQUENCE BUT THE SEQUENCE IS THE ANSWER” και αναφέρεται στο cheat του 5ου τεστ.


Το 5ο τεστ αφορά την εύρεση του επόμενου αριθμού στην ακολουθία που μας δίνεται. Συνήθως ακολουθούν κάποια απλά μαθηματικά patterns όπως διπλασιασμό του προηγούμενου αριθμού, προσθήκη στον προηγούμενο αριθμό κάποιας σταθεράς κλπ. Το νέο cheat αναφέρεται στην 7η ερώτηση του τεστ (είναι η μόνη ερώτηση που αν πάρει κάποιος το ποντίκι πάνω από τους αριθμούς, αλλάζει ο κέρσορας). Η ερώτηση αυτή είναι μια ακολουθία Conway η οποία δουλεύει ως εξής:

Για παράδειγμα:
12 --> 1 one, 1 two --> 1112
1112 --> 3 ones, 1 two --> 3112
3112 --> 1 three, 2 ones, 1 two --> 132112

UPDATE 18/9: To cheat για το 5ο τεστ έχει βρεθεί. Όπως είπαμε πιο πάνω τα κουμπιά είναι clickable, οπότε αν αντί να βάλετε την απάντηση στο textbox χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά με τους αριθμούς (πχ αν η απάντηση είναι 132112, πατάτε b1,b3,b2,b1,b1,b2), τότε άσχετα με τα προηγούμενα αποτελέσματα θα πάρετε σκορ 100 και θα τελειώσει το τεστ.