Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Επεισόδιο 5X02 The Lie - Review

Το δεύτερο επεισόδιο της πρεμιέρας μας πηγαίνει πίσω, τη στιγμή που οι Oceanic 6 μαζί με τον Frank και τον Desmond αποφάσιζαν ότι πρέπει να πουν ψέματα προκειμένου να προστατέψουν αυτούς που άφησαν πίσω. Ο μοναδικός που δεν θέλει να συμμετάσχει στο Ψέμα είναι ο Hurley, όμως ο Jack είναι αρκετά πειστικός όταν χρησιμοποιεί το επιχείρημα της τρέλας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Hurley στρέφεται για βοήθεια στον Sayid αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και μπορεί εκείνη τη στιγμή ο Hurley να του δηλώνει ότι αν ποτέ χρειαστεί τη βοήθειά του δεν θα την έχει, τρία χρόνια μετά όμως βρίσκεται να τρέχει πανικόβλητος με το αυτοκίνητο στους δρόμους του L.A. προσπαθώντας να σώσει τον αναίσθητο Sayid. Ευτυχώς γι αυτόν η Ana Lucia του προσφέρει χρήσιμες συμβουλές πριν μεταβιβάσει τους χαιρετισμούς της Libby.


Την ίδια περίοδο που όσοι έφυγαν αποφάσιζαν να πουν ψέματα οι εναπομείναντες στο νησί Losties προσπαθούν να ανάψουν φωτιά, ο Sawyer επιτέλους βρίσκει πουκάμισο και ο Daniel επιστρέφει από τη ζούγκλα. Ενημερώνει τους υπόλοιπους πως για να φύγουν από το νησί πρέπει να επαναπροσδιορίσει συγκεκριμένη πορεία και για να το κάνει αυτό χρειάζεται να προσδιορίσει το έτος που βρίσκονται με τη βοήθεια μιας περίεργης συσκευής που έχει μαζί του.

Πίσω στον κόσμο ο Hurley προσπαθεί να ακολουθήσει τις συμβουλές της Ana Lucia και κάνει μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή ρούχων. Για δευτερόλεπτα δεν συναντιέται με την Kate η οποία σταματάει στο ίδιο βενζινάδικο με τον Hurley μόλις αυτός φεύγει, με τον Sayid πάντα αναίσθητο δίπλα του. Η Kate είναι απελπισμένη και βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα ζητήσει βοήθεια από τον Jack ή όχι. Βγαίνει όμως αρκετά γρήγορα από αυτή τη θέση όταν λαμβάνει μια κλήση από ένα άγνωστο κινητό και πηγαίνει σε μια συνάντηση.

Στο ξενοδοχείο ο Ben βοηθάει τον Jack να αποτοξινωθεί πετώντας του τα χάπια πριν φύγουν και οι δύο από το ξενοδοχείο, ο Jack για το σπίτι του και ο Ben για να φροντίσει την εκκρεμότητα με τον John. Αξιοσημείωτο είναι τόσο το μυστηριώδες κουτί του Ben που κρατούσε κρυμμένο όσο και η συμβουλή του προς τον Jack, να πάει σπίτι και να βάλει σε μια βαλίτσα ότι μετράει στη ζωή του γιατί δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ πίσω.

Ενώ ο Hurley ζητά καταφύγιο στο σπίτι των γονιών του προσπαθώντας να πείσει τον πατέρα του ότι δεν είναι τρελός και ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, η Kate φτάνει στο ραντεβού της όπου ανακαλύπτουμε ότι η άγνωστη κλήση ήταν από τη Sun, ενώ ο Ben δίνει το φέρετρο του John για φύλαξη σε ένα χασάπικο. Γίνεται εμφανές ότι ο Ben έχει και εκτός νησιού ανθρώπους που τον βοηθούν και αρκετές διασυνδέσεις.

Στο νησί έχει πλέον νυχτώσει, η Charlotte αναφέρει κάποια προβλήματα μνήμης και πονοκεφάλους στον Daniel, γεγονός που τον ανησυχεί ιδιαίτερα, ενώ κάποιοι από τους επιζήσαντες παραπονιούνται για την έλλειψη φωτιάς. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή δέχονται επίθεση από φλεγόμενα βέλη.

Η Sun κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να δημιουργήσει τύψεις στην Kate για τον χαμό του Jin προσπαθώντας να την πείσει ότι ενδιαφέρεται γι αυτήν και τον Aaron και να της αποσπάσει πληροφορίες για τον Jack.

Η ζωή του Sayid βρίσκεται σε κίνδυνο και ο Hurley επιστρατεύει τον πατέρα του για να τον πάει στον Jack προκειμένου να τον βοηθήσει. Και ενώ ο κύριος Reyes καταφέρνει και συναντά τον Jack χωρίς να έχει προβλήματα με την αστυνομία, πίσω στο σπίτι ο Hurley λέει την αλήθεια στη μητέρα του, ή καλύτερα μια πολύ σύντομη και μπερδεμένη εκδοχή των γεγονότων που συνέβησαν, για να ακούσει το «Σε πιστεύω».





Ο Jack μεταφέρει τον Sayid, αφού πρώτα ειδοποιήσει τον Ben, στο νοσοκομείο και μετά από πολλές προσπάθειες καταφέρει να τον επαναφέρει, αν και η αρχική αντίδραση του Sayid είναι λίγο απρόσμενη…

Ταυτόχρονα ο Ben επισκέπτεται τον Hurley στο σπίτι του και προσπαθεί να τον πείσει να πάει μαζί του. Ο Hurley τρομοκρατείται, δεν τον εμπιστεύεται και προτιμά να βγει τρέχοντας από το σπίτι και να παραδοθεί στους αστυνομικούς που παρακολουθούν.

Στο νησί η επίθεση από τους αγνώστους έχει προκαλέσει κάποιες απώλειες και έχει διασκορπίσει τους εναπομείναντες στη ζούγκλα. Ο Sawyer και η Juliet βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με μια ομάδα αρκετά εχθρικών ανθρώπων με στολές που παραπέμπουν σε στρατό. Ο αρχηγός της ομάδας έχει αρκετά απειλητικές διαθέσεις και ενώ ετοιμάζονται να κόψουν το χέρι της Juliet, ιπτάμενες πέτρες ρίχνουν δύο από αυτούς αναίσθητους και ένα μαχαίρι σκοτώνει έναν τρίτο. Και όπως φαντάζεστε ο Locke βγαίνει από τη ζούγκλα έχοντας σώσει τους Sawyer και Juliet.


Μεταφερόμαστε σε ένα υπόγειο όπου μια γυναίκα με κουκούλα γράφει συνεχώς εξισώσεις και κάνει υπολογισμούς με έναν υπολογιστή που προφανώς είναι συνδεδεμένος με μια μεγάλη συσκευή που μοιάζει με εκκρεμές.


Όταν βλέπει στον υπολογιστή της το μήνυμα που θέλει, βγαίνει από την αίθουσα, που βρίσκεται στο υπόγειο και ανεβαίνει κάποιες σκάλες για να βγει σε μια εκκλησία όπου την περιμένει ο Benjamin Linus. Η γυναίκα αποκαλύπτεται πως είναι η Mrs Hawkings, στην οποία φαίνεται να είναι υπόλογος ο Ben, και τον προειδοποιεί πως έχει μόνο 70 ώρες για να καταφέρει να συγκεντρώσει όλους προκειμένου να επιστρέψουν. Ο Ben ανησυχεί για τον περιορισμένο χρόνο που έχει και στην απορία του για το τι θα γίνει αν δεν τα καταφέρει, η απάντησή της είναι «Ας μας βοηθήσει ο Θεός».