Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Επεισόδιο 5x03: Jughead - Review

Το χθεσινό επεισόδιο αρχίζει με την γέννα ενός μωρού και τις ευτυχισμένες στιγμές που έζησε ο Desmond δίπλα στην Penny τα τελευταία 3 χρόνια. Ο Desmond φαίνεται να βρήκε επιτέλους την ηρεμία που ζητούσε. Δεν ξέχασε όμως ποτέ τις στιγμές που έζησε στο νησί και προπαντός την αυτοθυσία ενός ανθρώπου, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα ώστε να φύγει τελικά από το νησί. Και προς τιμή αυτού του ανθρώπου ονόμασε τον γιό του Charlie...

Διαβάστε Περισσότερα

Παρόλα αυτά η ευτυχισμένη αυτή οικογένεια εξακολουθεί να κρύβεται από τον Widmore και η πράξη αυτή του Desmond να επιστρέψει στην Αγγλία για να βρει την μητέρα του Faraday λέει πολλά. Με κίνδυνο να βρει και πάλι τα ίχνη του ο Charles, ο Desmond πάει εκεί με μια και μόνο αποστολή. Να κάνει αυτό που του είπε ο Daniel. Επειδή μόνο αυτός μπορεί να σώσει αυτούς που έμειναν πίσω...



Η αναζήτηση αρχίζει από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου ο Faraday δούλευε παλιά. Οι προσπάθειες όμως του Desmond πέφτουν στο κενό, αφού απ' ότι φαίνεται κανένας δεν θέλει να θυμάται τον Daniel Faraday. Και ο Desmond δεν αργεί να μάθει το γιατί. Μπορεί ο Daniel που γνώρισε να φαινόταν σαν ένας άκακος φυσικός, αλλά μέχρι που μπορεί στα αλήθεια να φτάσει ένας επιστήμονας προκειμένου να πετύχει η έρευνα του; Η απάντηση ήρθε από ένα επιστάτη στο πανεπιστήμιο... Ο Daniel στο παρελθόν έκανε πειράματα σε μια κοπέλα. Γι' αυτό εκδιώχτηκε από το πανεπιστήμιο και γι' αυτό κανένας δεν θέλει να ακούει για αυτόν.



Ο Desmond όμως είναι αποφασισμένος να βρει την μητέρα του Daniel και έτσι φτάνει στο σπίτι της Teressa. Της γυναίκας στην οποία ο Daniel έκανε τα πειράματα του και εξ' αιτίας του βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι ζώντας ίσως κάτι παρόμοιο με αυτό που βίωσε και ο Desmond παλαιότερα και που ο Daniel τον βοήθησε να ξεπεράσει. Εκεί ανακαλύπτει πως ο Widmore κάποτε χρηματοδοτούσε την έρευνα του Daniel και πως πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας της Teressa. Απ' ότι φαίνεται ο Daniel έχει κρυμμένα μυστικά... Σίγουρα το ότι ήταν στην αποστολή του Widmore δεν ήταν κάτι τυχαίο αλλά δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ πως ο Faraday θα μπορούσε να συνδέεται με αυτόν τον τρόπο με τον Widmore.



Επόμενος σταθμός του Desmond, τα γραφεία του Widmore. O Desmond ξέρει πως ο μόνος που μπορεί να του πει που είναι η μητέρα του Faraday είναι αυτός. Και για πρώτη φορά ίσως στη ζωή του τον αντιμετωπίζει χωρίς φόβο. Είναι αποφασισμένος να πάρει αυτό που ψάχνει και τα καταφέρνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η μητέρα του Daniel βρίσκεται στο L.A. Και εδώ είναι που οι υποψίες που είχαμε πως η μητέρα του Daniel ίσως να είναι η Ms. Hawking αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά... Πριν φύγει ο Widmore τον προειδοποιεί να βγει από αυτό το παιχνίδι που είναι αρκετά παλιό και το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή της Penny. Και προφανώς ο Widmore έχει στο μυαλό του αυτό που του είπε ο κάποτε ο Ben. Μόνο όταν σκοτώσω την κόρη σου θα νοιώσεις όπως ένοιωσα και εγώ.



Στο νησί οι Faraday, Miles και Charlotte Κατευθύνονται στο σημείο που συμφώνησαν να συναντηθούν με τους υπόλοιπους Losties, όταν ξαφνικά πέφτουν σε νάρκες που έστησαν άγνωστοι στη ζούγκλα. Άλλοι 2 redshirts πέφτουν νεκροί και πριν προλάβουν να συνέλθουν μια ομάδα στρατιωτών με επικεφαλής μια ξανθιά γυναίκα τους περικυκλώνει.



Εντωμεταξύ Sawyer, Locke και Juliet κρατάνε αιχμάλωτους 2 από τους στρατιώτες που τους επιτέθηκαν. Και σύντομα ανακαλύπτουν πως οι στρατιώτες μπορούν και μιλάνε Λατινικά. Την γλώσσα που έμαθε και η Juliet όσο βρισκόταν στους Others. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι άντρες αυτοί είναι μέλη των Others. H Juliet που φαίνεται να γνωρίζει αρκετά από το παρελθόν των πρώην ομοϊδεατών της, ζητά να την οδηγήσουν στον Richard. Όμως πάνω που ο ένας από τους 2 νεαρούς Others συμφωνεί, ο άλλος τον σκοτώνει και δραπετεύει... Και ενώ ο James φωνάζει εξαγριωμένος στον Locke να τον σκοτώσει η απάντηση που παίρνει είναι μάλλον αποστομωτική. "Δεν μπορώ να το κάνω James γιατί είναι ένας από τους ανθρώπους μου".



Οι Daniel, Charlotte και Miles οδηγούνται από την ομάδα που τους συνέλαβε στον καταυλισμό, όταν ο Miles μετά από αρκετό καιρό χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του. Μας πληροφορεί πως πρόσφατα 4 αμερικανοί στρατιώτες πέθαναν. Κατά παράξενο τρόπο ο Faraday δείχνει εξοικειωμένος με τις ικανότητες του Miles. Σε λίγο φτάνουν στον καταυλισμό των Others όπου ο Richard αγέραστος όπως πάντα τους υποδέχεται.



Τους έχει περάσει για αμερικανούς στρατιώτες και τους ρωτάει αν έχουν έρθει για την βόμβα τους. Ο Daniel καταλαβαίνει γρήγορα τι γίνεται και αποφασίζει να παίξει αυτό το παιχνίδι, γνωρίζοντας πως έτσι θα κερδίσει χρόνο, μέχρι να γίνει η επόμενη μετακίνηση του νησιού. Λέει πως είναι επιστήμονες και πως ήρθε να αφοπλίσει την βόμβα. Ο Richard είναι διστακτικός ως προς τις προθέσεις του Faraday αλλά τελικά πείθεται όταν ο Daniel για πρώτη φορά εξομολογείτε μπροστά στην Charlotte πως είναι ερωτευμένος μαζί της και πως ποτέ δεν θα διακινδύνευε τη ζωή της. Λίγο παράξενο αν αναλογιστεί κάποιος πως την τελευταία κοπέλα για την οποία νοιάστηκε την έκανε πειραματόζωο και την εγκατέλειψε σε ένα κρεβάτι...



O Faraday μαζί με την νεαρή Other που τον συνέλαβε νωρίτερα, την Ellie πάνε να αφοπλίσουν την βόμβα. O Faraday δείχνει να του είναι αρκετά οικεία και μας δίνει να καταλάβουμε πως ίσως αυτή να είναι η μητέρα του. Η κυρία Eloise Hawking, όπως αποκάλυψαν το μικρό της όνομα, οι σεναριογράφοι στο extended επεισόδιο "The Lie". O Daniel μετά από μια γρήγορη αυτοψία στην βόμβα βρίσκει μια ρωγμή και λέει στην Ellie πως η βόμβα θα πρέπει να θαφτεί για να εξουδετερωθεί. Την ίδια στιγμή Sawyer και Juliet φτάνουν και αφοπλίζουν την Ellie...

Εντωμεταξύ στον καταυλισμό φτάνει και ο Locke ψάχνοντας τον Richard ώστε να τελειώσουν την κουβέντα που άφησαν στη μέση στη τελευταία τους συνάντηση. Ο νεαρός όμως που κρατούσε πριν αιχμάλωτο ο Locke δείχνει αρκετά εξαγριωμένος και τον σημαδεύει στο κεφάλι με ένα όπλο... Μέχρι που ο Richard εμφανίζεται και ρίχνει την ατάκα του επεισοδίου. "Widmore κατέβασε κάτω το όπλο". Για πρώτη φορά λοιπόν μαθαίνουμε πως ο Widmore έζησε στο νησί και μάλιστα ήταν στους Others υπό τις εντολές του Richard. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που πιστεύω θα μας απασχολήσει και στην συνέχεια της σειράς.


Ο Locke προσπαθεί τώρα να πείσει τον Alpert πως ήρθε από το μέλλον. Πως ο ίδιος τον έστειλε για να του πει πως θα φύγει από το νησί. Μάλιστα ο ίδιος ο Locke λέει στον Alpert πως αν δεν τον πιστεύει μπορεί να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο που θα γεννηθεί σε 2 χρόνια... Και η ιστορία έρχεται και δένει άψογα με τα όσα διαδραματίστηκαν στο περσινό επεισόδιο Cabin Fever.



Πριν προλάβει όμως ο Locke να μάθει αυτό που ζητά, το νησί αλλάζει και πάλι χρονική περίοδο και οι Others χάνονται για άλλη μια φορά. Το επεισόδιο κλείνει με την Charlotte να αιμορραγεί από την μύτη και να λιποθυμά, πιθανόν λόγο των ταξιδιών στον χρόνο.