Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Συνέντευξη Cuse-Lindelof στην Chicago Tribune για την πρεμιέρα

Διαβάστε στη συνέχεια μια συνέντευξη στην εφημερίδα Chicago Tribune των Damon και Carlton για την πρεμιέρα της 5ης σεζόν.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνέντευξη περιέχει μικρά spoilers για την εξέλιξη της σεζόν

Διαβάστε τη συνέντευξη

Είδαμε το νησί να πηδάει στον χρόνο στην πρεμιέρα της σεζόν. Θα κολλήσει σε μερικές χρονικές περιόδους ή θα συνεχίσει να ταξιδεύει πολύ στον χρόνο; Αυτή η πτυχή τον πραγμάτων θα μετριαστεί λίγο;

Lindelof: Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ότι «σύμβαση» χρησιμοποιήσαμε στην πρεμιέρα της σεζόν… Τίποτα στη σειρά δεν κρατάει μια σεζόν. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία μέρη στη σεζόν. Το πρώτο είναι τα πρώτα 7 επεισόδια, το δεύτερο είναι τα επεισόδια 8-13 και το τελευταίο τα επεισόδια 14-17. Κάθε φορά που σκέφτεσαι πως η σειρά καταστάλαξε, «Α, αυτό είναι για τους Ο6 που προσπαθούν να επιστρέψουν στο νησί και το νησί πηδάει στο χρόνο», αλλάζει. Αλλά δεν θέλουμε να σου πούμε πως αλλάζει ή σε ποια συχνότητα αλλάζει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως υπάρχουν πολλές ανατροπές και στροφές αυτή τη σεζόν.

Η ερώτηση που με απασχολεί περισσότερο και μου προκαλεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο, στην πρεμιέρα είδαμε τον Faraday να κτυπά την πόρτα της καταπακτής. Ο Desmond άνοιξε και μίλησαν. Πως και ο Desmond δεν θυμόταν αυτή τη συνάντηση όλο αυτό τον καιρό; Πως και δεν ανακάλεσε αυτή την συνάντηση στην πόρτα της καταπακτής με τον Faraday από τον χρόνο που έγινε αλλά μόνο χρόνια αργότερα όπως τον είδαμε στην πρεμιέρα; Γιατί αυτό το περιστατικό δεν είναι ανάμνηση για αυτόν;

Lindelof: Α) Αυτή είναι πολύ καλή ερώτηση που ρωτάς και σίγουρα όχι κάποια που αγνωήσαμε. Β) Άκουσε προσεκτικά τι λέει ο Faraday στον Desmond, όσον αφορά το γιατί πιστεύει πως αυτή η πληροφορία που λέει στον Desmond θα μεταβιβαστεί.

Τέλος κάτι συνέβηκε στον Desmond πίσω στο τέλος της δεύτερης σεζόν, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Που του έδωσε μια συγκεκριμένη δύναμη, ελλείψει καλύτερης λέξης, που κανένας άλλος στη σειρά δεν έχει και την οποία δείξαμε συχνά την 3η σεζόν από την άποψη του τι συνέβη σε αυτόν στο τέλος της 2ης σεζόν. Και αυτό τον κάνει ένα δυνατό χαρτί.

Αυτό που θα συμβούλευα εσένα και τους φανς που το κεφάλι τους πονάει, είναι πως αν εφαρμόσεις κανόνες κοινής λογικής στην μνήμη και την γνώση του Desmond καθώς κινείτε στη σειρά, θα τρελαθείτε. Αλλά αν θεμελιωδώς αποδεχτείτε πως η συνείδηση του μπορεί και χοροπηδάει στον χρόνο και εκεί που προσγειώνεται είναι περισσότερο σύνολο του πεπρωμένου παρά λογική, θα μπορείτε να κοιμάστε πολύ καλύτερα.

Μας είπατε πως κακά πράγματα συνέβησαν όταν έφυγαν οι Ο6 από το νησί. Πότε θα μας πείτε για αυτά; Είναι και περιοχή της 6ης σεζόν;

Cuse: Μέρος αυτού εξελίσσετε αυτή την σεζόν και ένα άλλο μέρος του την επόμενη… Έχουμε μιλήσει ξανά για το να κρατήσουμε τη σειρά σε επίπεδο χαρακτήρων, το οποίο είναι αυτό που πραγματικά ακολουθεί. Ναι το νησί πηδάει στο χρόνο, ή οι χαρακτήρες μας πηδούν, αλλά ποιες είναι οι συνέπειες για αυτούς, όσον αφορά την επιβίωση τους, τις σχέσεις τους, όποιο και αν είναι το τελικό τους πεπρωμένο στο νησί; Αυτές είναι οι σχετικές ερωτήσεις.

Ήθελα να σας ρωτήσω ένα γύρο από ερωτήσεις αστραπή αν μπορούσα, για διάφορους χαρακτήρες αυτή τη σεζόν. Pierre Chang/Marvin Candle – θα είναι τριγύρω αυτή τη σεζόν;

Lindelof: Το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι πως η πρεμιέρα της σεζόν δεν είναι η μόνη φορά που εμφανίζεται αυτή τη σεζόν. Σας δείξαμε αυτή τη σκηνή για κάποιο λόγο, και στο πνεύμα του τι κάνει η σειρά, κάποιες φορές σας δείχνουμε μια σκηνή και νομίζετε πως καταλάβετε το πλαίσιο αυτής της σκηνής. Αλλά όταν δείτε ξανά μια άλλη εκδοχή της ένα χρόνο αργότερα, έχει ένα εντελώς διαφορετικό νόημα. Θα δούμε τον Dr. Chang ξανά.

Πηγή: Chicago Tribune