Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Συνέντευξη Henry Ian Cusick στο TV Guide

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε το spoiler

Καιρός για Desmond
Για να παραφράσουμε τη "Casablanca" ένα φιλί είναι απλά ένα φιλί καθώς περνά ο χρόνος. Αλλά μετά που είδε πάρα πολύ χρόνο να περνά (περισσότερο από 3 χρόνια) καθώς ήταν παγιδευμένος στην υπόγεια καταπακτή του, ο ταξιδιώτης του χρόνου Desmond (Henry Ian Cusick) μοιράστηκε ένα εξαιρετικό φιλί με τη σχέση του Penelope (Sonya Walger) στο φινάλε της περασμένης σεζόν του LOST, που ήταν λες και ήταν βγαλμένο από τα παραμύθια.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα; Όχι τόσο γρήγορα. Ο χρόνος ακόμα παίζει παιχνίδια στον Des, ενώ κρυφά από το ευτυχισμένο ζευγάρι ο Ben (Michael Emerson) ορκίστηκε να σκοτώσει την Penny σαν μέρος της βεντέτας του με τον δισεκατομμυριούχο πατέρα της Charles Widmore (Alan Dale).

O Cusick πρόσφατα έκανε ένα διάλειμμα με το TVGuide στο ξενοδοχείο Kahala του Oahu. Καταλαβαίνει καλά γιατί η νούμερο 1 ερώτηση που του κάνουν τελευταία οι θαυμαστές του, είναι "Είσαι ακόμα στη σειρά;".

"Η ιστορία μου θα μπορούσε εύκολα να τελειώσει εδώ", ομολογεί ο Σκοτσέζος. "Ο Desmond βρίσκει την Penny και αυτό είναι. Τέλος. Αλλά υπάρχει μια ατάκα στην 5η σεζόν που λέει πως ο Desmond είναι μοναδικός από όλους τους υπόλοιπους για κάποιο λόγο που ακόμα δεν κατάλαβα ακόμα".

Νέα μυστήρια αποκαλύπτονται στις 28 Ιανουαρίου όταν ο Desmond, ακολουθώντας την χρονο-μετατοπισμένη συνομιλία που είχε με τον Daniel (Jeremy Davies) στην πρεμιέρα της σειράς, κατευθύνεται στην Οξφόρδη στην Αγγλία σε αναζήτηση της μητέρας του Daniel. O Desmond έχει επίσης σκηνές με τον γέρο Widmore ένα κεντρικό χαρακτήρα τον οποίο ο Cusick χαρακτηρίζει σαν "το μαύρο άλογο που ξέρει περισσότερα από ότι νομίζουμε πως ξέρει".

Εκτός πλατό, ο χρόνος περνάει σε πολύ χαμηλότερους ρυθμούς για τον κλασσικής εκπαίδευσης ηθοποιό ο οποίος έπαιξε με την Royan Shakespeare Company. Ομολογεί πως έχει γίνει πολύ οκνηρός στο LOST ειδικά στα επεισόδια που γυρίστηκαν πολύ γρήγορα μετά το τέλος της περσινής απεργίας των συγγραφέων. "Ένοιωθα ζαλισμένος σαν ηθοποιός", λέει ο Cusick. "Όταν είδα τον εαυτό μου είπα 'Δεν ήσουν καν εκεί'. Ήμουν εκτός αυτού".

Ίσως αυτό έχει να κάνει κάτι με το ανεμοδαρμένο σπίτι του στο νησί, όπου το να κάνει σερφινγκ με τους 3 γιούς του Elias 15, Lucas 10 και Esau 8, έγινε ρουτίνα. Η ξενιτεμένη ευρωπαϊκή οικογένεια συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνουν μετά το τέλος του LOST το 2010 (αν ο Desmond επιβιώσει τόσο πολύ). Αλλά ο Cusick αναρωτιέται "Πως θα ήταν όταν το τσίρκο φύγει από την πόλη. Μπορεί να λέμε 'Που είναι ο ενθουσιασμός;'".

Προς το παρόν ο ενθουσιασμός βρίσκεται σε απλά πράγματα όπως το να πηγαίνει στη παράσταση του Lucas που είχε τον ρόλο του "Oliver" σε μια παραγωγή του θεάτρου της κοινότητας τον περασμένο Οκτώβρη. "Η καρδιά μου κτυπούσε για αυτόν. Ήμουν τόσο νευρικός και τα πήγε καλά. Έχει όμορφη φωνή". Επίσης ανυπομονεί να επισκεφτεί την σύζυγο του Annie στο Toronto όπου σκηνοθετεί ένα χειμερινό έργο. Με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα της σόουμπιζ σε μια οικογένεια, θα μπορούσε ο Cusick να έχει όταν πεθάνει ο Demsond, ένα αείμνηστο θάνατο στην οθόνη, όπως ο πρώην συμπρωταγωνιστής του Dominic Monaghan (Charlie); Ή θα μείνει στη σειρά μέχρι την τελευταία σκηνή του Lost απλά για τον παχυλό μισθό;

Δεν χάνω τον χρόνο μου εδώ. "Το μισθό!" φωνάζει ενθουσιασμένος αφήνοντας ένα πονηρό χαμόγελο που ο Desmond σπάνια αφήνει στην οθόνη. "Έι έχω 3 παιδιά και γυναίκα".

Πηγή: DarkUFO, TVGuide