Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Spoilers από συνέντευξη Michael Emerson

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε το spoiler

Με την 5η σεζόν του Lost να αρχίζει σύντομα, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Michael Emerson που παίζει τον Benjamin Linus, με το ρολόι να μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα.

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, εξέφρασες την ελπίδα σου να επιστρέψεις στο σανίδι. Είχες την ευκαιρία να κάνεις θέατρο πρόσφατα;
Δεν την είχα λόγο του προγράμματος. Αρχίζω να σκέφτομαι πως δεν θα υπάρξει δουλεία στο σανίδι για μένα, αν δεν τελειώσει το Lost. Είχαμε 3 μήνες αλλά είναι πολύ συγκεκριμένοι 3 μήνες. Έχω μια ποσότητα διαφάνειας τώρα, οπότε αν με βάλουν σε κάποιο έργο πιθανώς να είναι κάτι ουσιαστικό, πράγμα που συνεπάγεται και μεγαλύτερη δέσμευση. Οπότε μέχρι τότε φαντάζομαι θα πρέπει να ψάχνω για κάτι πολύ μικρό.

Όταν έχεις την ευκαιρία τώρα να παίζεις στη σκηνή, είναι δουλειά ή μια ευκαιρία να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου;
Είναι συναρπαστικό να επιστρέφεις σε αυτή την πρωταρχικής σημασίας ανησυχία της ζωντανής παράστασης. Καμία επιστροφή κανένα ξαναγύρισμα. Όταν παίρνεις το συναίσθημα στη σκηνή, δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα όπως αυτό.

Μου είπες πως πριν το φινάλε της περασμένης σεζόν, γυρίστηκαν 3 διαφορετικά τέλη για την τελευταία σκηνή. Ποιά ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν έμαθες πως ο Locke ήταν στο φέρετρο;
Είπα "Ναι. Φυσικά αυτό πρέπει να είναι". Οι συγγραφείς έχουν ένα ένστικτο να βρίσκουν το καλύτερο δυνατό. Λες "Δεν μπορεί να είναι ο John Locke". Οπότε οι συγγραφείς έχουν σκεφτεί "ωραία ας το κάνουμε να είναι ο Locke. Ας δούμε πως θα δουλέψει αυτό". Σε συναντούν συνεχώς και σε βοηθούν.

Στην 5η σεζόν σε βρίσκουμε εκεί που σε αφήσαμε, πάνω από το πτώμα του Locke, να στέκεσαι δίπλα στον Jack. Πιστεύεις πως ο Locke είναι στα αλήθεια νεκρός;
Λοιπόν, είναι νεκρός εκεί. Υπάρχουν πολλά μέρη στο χωροχρονικό συνεχές. Σε ένα μέρος είσαι κάτι. Σε άλλα μέρη είσαι κάτι άλλο.

Κατευθυνόμενοι στην 5η σεζόν θα μας δώσουν κάποια νέα στοιχεία για το τί είναι ο Ben και τι θέλει;
Ποιός είναι ο σκοπός του; Νομίζω σε ένα χρόνο θα έχουμε το ίδιο ερώτημα. Η απάντηση στο ποιός και τι είναι ο Ben είναι μέρος της απάντησης όλου του πράγματος. Θα συνεχίσει να αλλάζει κόνσεπτ. Το παρελθόν και το μέλλον του Ben. Νομίζω αυτή η ερώτηση θα απαντηθεί στα τελευταία 3 επεισόδια.

Αυτή τη σεζόν η σειρά φαίνεται να αφήνει τα flash και να μετακινείται σε κάτι άλλο.
Νομίζω πως όλα είναι flash τώρα. Flash μέλλον, flash παρελθόν, flash Παρόν, flash άλλο παρόν. Άλλη ζώνη ώρας, άλλη γεωγραφική ζώνη. Έχουν κάνει ότι κάνουν κάθε χρόνο, που το σπάνε σε πολλές διαφορετικές αφηγηματικές μορφές. Κάθε χρόνο εφευρίσκουν νέο τρόπο να πουν την ιστορία που θέλουν να πουν. Είναι χαοτικό αλλά υποκινητικό.

Διάβασα πως ο Sterling Beaumon που παίζει τον νεαρό Ben επιστρέφει αυτή τη σεζόν. Είναι αλήθεια;
Τον είδα στο σετ. Πρέπει να δούμε ακόμα λίγη ιστορία από το παρελθόν.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν ο Ben λέει στον Jack πως πρέπει να πάρει μαζί του ότι χρειάζεται γιατί δεν θα μπορέσει να επιστρέψει ξανά. Τι σου δίνει να καταλάβεις αυτό;
Πως είναι ένα από τα πράγματα που ο Ben λέει και που νομίζω πρέπει να τα πάρουμε σοβαρά. Με βάση την γνώση του πέρασαν από κάποιου είδους παράθυρο και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν μέσω αυτού.

Είπες παλαιότερα πως πιστεύεις πως ο Ben είναι ελεύθερος να κινείται ανάμεσα στον χρόνο και τον χώρο. Τι εννοούσες;
Όταν διαπερνούνται αυτές οι σκουλικότρυπες, δεν νομίζω πως είναι καθαρά, χρονικές αλλά χρονικές και γεωγραφικές. Όταν ο Ben μετακίνησε τον τροχό και μετακίνησε το νησί, ο ίδιος μετακινήθηκε στον χρόνο και στον χώρο. Η επόμενη στιγμή του ήταν με το μπουφάν του στη μέση της Σαχάρας. Και δεν είναι μόνο η μεγάλη απόσταση, αλλά υπολόγισε πως ήταν περίπου και ενάμιση χρόνο αργότερα. Αλλά δεν νομίζω πως έχει τον έλεγχο αυτού.

Με την γυναίκα σου να παίρνει ένα ρόλο στο Lost, υπάρχει πιθανότητα να σε δούμε στη νέα της σειρά "True Blood";
Είναι αρκετά καλή σειρά. Ελπίζω να την δείξουν λίγο περισσότερο. Δεν ξέρω. Θα μου άρεσε να κάνω μια εμφάνιση στο "True Blood". Θα ήθελα όμως να ήμουν κάτι άλλο. Ίσως ένας βρικόλακας. Δεν ξέρω τι έμεινε να κάνω.

Κάποιο Ben-πατενταρισμένο αινιγματικό στοιχείο που θα ήθελες να μας δώσεις για το τι να περιμένουμε αυτή τη σεζόν;
Θα ήταν ασφαλές να πω πως ο Ben δεν έχει χάσει ακόμα την ικανότητα του να τον δέρνουν. Υπάρχουν περισσότερα αλλά δεν θέλω να πω τίποτα. Θα σας τα πω μετά την πρεμιέρα.

Πηγή: Three8Six, DarkUFO