Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Συνέντευξη του Michael Emerson στο ΤV Guide

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Είναι πρακτικά αδύνατον να πεις αν ο Ben Linus από το Lost είναι καλός ή κακός. Και καθώς εμείς συνεχίζουμε να ανταλλάσσουμε θεωρίες, το TV Guide απευθύνθηκε στον ίδιο τον Michael Emerson για τις σκέψεις του σχετικά με τις επερχόμενες ιστορίες του Ben. Πόσο από το παρελθόν του Ben θα δούμε στη διάρκεια των χρονικών αλμάτων; Θα συναντήσουμε ποτέ την Annie; Την έχουμε ήδη;

Η αποστολή εκδίκησης του Ben εναντίον του Charles Widmore έχει βρεθεί πιο κάτω σε σχέση με το να κάνει τους Οσεάνικ 6 να επιστρέψουν στο νησί;
Νομίζω ότι ο Ben δεν έχει ξεχάσει τι του έχει κάνει ο Charles Widmore, και νομίζω ότι θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει αυτή τη δουλειά την ίδια ώρα που φροντίζει την μεγαλύτερη αποστολή.

Με όλα αυτά τα χρονικά άλματα να συμβαίνουν στο νησί, θα δούμε τον μικρό Ben ξανά;
Ναι. Στην πραγματικότητα, τώρα που κατά κάποιο τρόπο κάνουμε πινγκ πονγκ στο χρονικό συνεχές, όλες αυτές οι ιστορίες του παρελθόντος θα επανεμφανιστούν με πιο σημαντικούς τρόπους. Και οι χαρακτήρες, σε κάποιο βαθμό, πρόκειται να επαναπροσδιοριστούν. Ξέρω ότι στον Ben πρόκειται να γίνει. Θα μάθετε πράγματα γι αυτό που είτε μετριάζουν είτε αυξάνουν κάποιες από τις κρίσεις που έχετε κάνει γι αυτόν.

Είναι αρκετά δύσκολο να πεις αν είναι καλός ή κακός σε κάθε δεδομένη στιγμή
Νομίζω ότι σκοπεύουν να είσαστε ακριβώς εκεί και να μην ξέρετε. Μπορεί να αφήσετε τη σειρά, στο τελικό συμπέρασμα και ακόμα να μην ξέρετε αν είναι καλός ή κακός;

Η μικρή φίλη του Ben, η Annie, πέθανε στο Purge;
Δεν ξέρουμε. Αυτό είναι ακόμα στον αέρα, αλλά υποθέτω ότι αυτή είναι μια από τις πιο καυτές ερωτήσεις του παρελθόντος που είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τόση πολύ κίνηση μέσα στο χρόνο και τον χώρο να κάνουμε αυτή τη σεζόν που θα σας κάνει να ζαλιστείτε. Επίσης θα προσφέρει ορισμένες συγκινήσεις και ρίγη [γελά]

Επομένως πιστεύεις ότι η Annie θα εμφανιστεί πίσω στην εικόνα;
Ναι το πιστεύω. Στην πραγματικότητα, μπορεί να πάω μακριά λέγοντας ότι ίσως να ξέρουμε ήδη την Annie; Το έχετε σκεφτεί αυτό; Δεν μιλάω από γνώση ενός σεναρίου γιατί αυτό δεν είναι ένα θέμα που έχει ήδη γραφτεί, αλλά περίεργα πράγματα έχουν συμβεί στη σειρά. Όλοι είναι περισσότερο συνδεδεμένοι από όσο ποτέ νόμιζαν και συχνά με αίμα.

Ίσως ο Ben έχει άγνωστους συγγενείς στο νησί;
Αυτό είναι καλό. Ή θα μπορούσε να είναι μια συμφωνία όπου ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν δραπετεύουν ποτέ από ένα χρόνο ή μέρος. Ή ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν ελέγχουν πια το πότε της ζωής τους. Οι συγγραφείς μας είναι έξυπνοι, επιστημονικής φαντασίας, τύποι και θα πρωτοπορήσουν.

Τι λες για την επίσκεψη πάλι στον έρωτα του Ben για την Juliet;
Νομίζω ότι πρέπει να εξηγηθεί ή το τέλος του πρέπει να εξηγηθεί, το τέλος αυτών των αισθημάτων. Ίσως θες να το βάλεις στο αρχείο με την ετικέτα «Πράγματα που ο Ben δεν έχει χρόνο να σκεφτεί αλλά ίσως να το κάνει στην πορεία» Υποθέτω ότι είναι πιθανό, αν και οι συγγραφείς μας έκαναν να καταλάβουμε ότι η Juliet ξεκαθάρισε τα συναισθήματά της στον Ben και στον κόσμο, και αυτός προχώρησε.

Πόσο συχνά οι σκηνές σου διασταυρώνονται με την Eloise Hawking της Fionnula Flanagah;
Λοιπόν δεν το έχετε δει ακόμα, αλλά δούλεψα πολύ μαζί της. Ένας από τους φόρους τιμής στην ιδιοφυΐα των συγγραφέων είναι ότι θα μας συστήσουν έναν χαρακτήρα σαν την Eloise Hawking σε ένα είδος συμφωνίας και όλο θα σκεφτούμε «Α, αυτή ήταν μια ενδιαφέρουσα πλευρά του ταξιδιού που θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και δεν πήγαμε» Αλλά οι συγγραφείς δεν το έχουν ξεχάσει. Το έφεραν πίσω ώστε να ενωθεί ωραία με το τι συμβαίνει.

Μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα για το πότε ή πως θα δούμε ξανά τον Jacob;
Ο Jacob φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από τις συνειδήσεις μας. Η σειρά είναι περισσότερο αφιερωμένη σε ενδιάμεσους αρχηγικούς ρόλους. Φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στους οποίους ο Ben πρέπει να λογοδοτήσει, αλλά δεν είναι τόσο υψηλά όσο ο Jacob. Ο Jacob φαίνεται να πηγαίνει πίσω στην ομίχλη ξανά, κάπως μυστηριώδης και σαν θεός. Συνεχίζει να κουβεντιάζεται πολύ, και τελικά είναι η δύναμη πίσω από το νησί. Και το νησί αλλάζει. Το σκεφτόμασταν σαν ένας βράχος στο νερό, αλλά τώρα εμφανίζεται να είναι περισσότερο σαν ένας κινούμενος οργανισμός. Έτσι το να είσαι επικεφαλής ενός τέτοιου πράγματος, τι σημαίνει αυτό; Αυτές είναι ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου.

Έχεις ποτέ πιάσει τον εαυτό σου να ζαλίζεται μετά το διάβασμα ενός σεναρίου;
Έχω διαβάσει κανά δυο σκηνές στο μεσαίο μέρος της σεζόν όπου έριξα το σενάριο καθώς το διάβαζα ή σηκώθηκε και είπα «Θεέ μου δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, μπορούν;» Και μπορούν. Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Υπάρχουν μερικά πράγματα που απλά θα κάνουν τις τρίχες σας να σηκωθούν. Οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα πρόκειται να πηδήξουν από τους καναπέδες τους και να φωνάξουν «Όχι! Με τίποτα!» Απλά το λατρεύω [γελά]

Πηγή:ΤVGuide