Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μικρός Πρίγκιπας - Review 5x04

Το 4o επεισόδιο της 4ης σεζόν αποτελεί πλέον παρελθόν και τα πράγματα ομολογουμένως άρχισαν να αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πλέον σιγά σιγά θα αρχίσουμε να παίρνουμε τις απαντήσεις που περιμέναμε τόσο καιρό. Και μπορεί το επεισόδιο να μην είχε πολλές απαντήσεις, αλλά έθεσε την βάση για να μάθουμε μια από τις ιστορίες που περιμέναμε να μάθουμε από την πρώτη σεζόν. Την ιστορία της Danielle Rousseau και της ομάδας της.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο μικρός Πρίγκιπας
Όπως προδίδει και ο τίτλος του επεισοδίου, τα γεγονότα εκτός νησιού αφορούσαν κατά μεγάλο βαθμό τον Aaron και την προσπάθεια της Kate να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από τους δικηγόρους που την επισκέφτηκαν. Παράλληλα ο Benjamin Linus κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μαζέψει τους Ο6 και να ετοιμάσει την επιστροφή τους στο νησί. Και φαίνεται να τα καταφέρνει μια χαρά, ακόμα και με αυτούς που πιστεύαμε πως θα δυσκολευόταν.

Και φυσικά αναφέρομαι στο σκηνικό που έστησε στην Kate. Γνωρίζοντας πολύ καλά πως η Kate θα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα σε μια τέτοια περίπτωση, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Aaron για να την πείσει να επιστρέψει. Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην έχει έρθει ακόμα, αφού η Kate εξοργίστηκε όταν το κατάλαβε τελικά, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να την φέρει μαζί με τους άλλους πράγμα που κάνει το έργο του πολύ ποιο εύκολο. Όσο να ‘ναι είναι άλλο πράγμα να την επισκεπτόταν μόνος του και άλλο να έχει μπροστά και τους υπόλοιπους όταν θα τις λέει αυτά που έχει να της πει…



Και ενώ τα πράγματα με την Kate είναι αρκετά ξεκάθαρα, η Sun απ’ ότι φαίνεται θέλει να πάρει την εκδίκηση της από τον Ben. Και παρόλο που πίστευα μέχρι σήμερα πως και η Sun ακολουθεί το σχέδιο του Ben εντούτοις σήμερα μάλλον άλλαξα γνώμη. Και όλα αυτά για ένα πακέτο σοκολατάκια. Αλήθεια ποιος μπορεί να έστειλε στην Sun το συγκεκριμένο πακέτο με το όπλο και φωτογραφίες από παρακολούθηση του Ben; Η απάντηση μάλλον είναι απλή. Κάποιος τον οποίο προσέλαβε η ίδια για να γίνει σκιά του Ben. Ίσως σε αυτό να βοήθησε και ο Widmore που απ’ ότι φαίνεται βρήκε μια ανέλπιστη σύμμαχο… Το κίνητρο πάντως του θανάτου του Jin δεν υφίσταται πλέον και πιστεύω πως όταν και η ίδια το μάθει τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους.



Πάντως τα γεγονότα εξελίσσονται αρκετά γρήγορα και ίσως τελικά να δούμε την επιστροφή των 6 στο νησί πολύ νωρίτερα απ’ ότι θα περίμενε κάποιος. Πράγμα που μάλλον είναι καλό αφού κατά τη γνώμη μου η ιστορία εκτός νησιού την συγκεκριμένη στιγμή είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Losties όπως λέμε Time Travel Bunnies
Τα πράγματα στο νησί συνεχίζουν να είναι όπως τα αφήσαμε την τελευταία φορά. Οι επιζώντες μετακινούνται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και τα πράγματα για εμάς αποκτούν ενδιαφέρον. Μετά την επίσκεψη στο 1954 τώρα οι Losties επέστρεψαν στο κοντινό παρελθόν. Τον Νοέμβριο του 2004. Το πρώτο σημάδι ήρθε με το φως από την καταπακτή… Την μέρα εκείνη που ο Locke εντελώς συντετριμμένος προσπαθούσε να βρει ένα σημάδι για να διατηρήσει την πίστη του στο νησί…



Και μπορεί η αντίδραση του όταν το κατάλαβε αυτό να ήταν μάλλον η αναμενόμενη αλλά εξυπηρετούσε και ένα άλλο σκοπό… Την αποφυγή αυτού που φοβόταν ο Pierre Chang μη συμβεί με τα κουνέλια του Orientation Film του Orchid αλλά και την αποφυγή του παραδόξου της συνάντησης με τον εαυτό του.



Και η απάντηση του στον Sawyer όταν τον ρώτησε γιατί δεν πήγε να συναντήσει τον εαυτό ήταν άκρως εύστοχη . “Δεν θέλω να αλλάξω τον πόνο, γιατί αυτός είναι που με οδήγησε εδώ που είμαι τώρα”.



Και ο Sawyer μάλλον έμαθε γρήγορα από τον Locke, αφού λίγο αργότερα παρόλο που είχε μπροστά του την Kate και την Claire και ενώ είχε τόσα που ήθελε να πει στην Kate συγκράτησε τον εαυτό του. Πράγμα καθόλου εύκολο για τον ίδιο… Και η έκφραση στο πρόσωπο του τη συγκεκριμένη στιγμή μάλλον μαρτυράει πολλά…

Ajira Airways και μια ματιά στο μέλλον
Με το επόμενο flash το νησί έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο μέλλον αφού ο ερημωμένος καταυλισμός στην παραλία μάλλον αυτό μαρτυρούσε. Αρκετά ενδιαφέρουσα εξέλιξη αφού πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο. Και το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται μόνο στο ότι για πρώτη φορά οι Losties μεταφέρθηκαν στο μέλλον αλλά και στο ότι για πρώτη φορά αναφέρθηκε η νέα αεροπορική εταιρία στη σειρά (Όλα τα σχετικά με την Ajira μπορείτε να τα δείτε εδώ).


Εδώ θα ήθελα να αναφέρω μια δική μου εκτίμηση σχετικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσει η συγκεκριμένη εταιρία στην συνέχεια της σειράς. Πιστεύω ότι η Ajira θα αποτελέσει το εισιτήριο της επιστροφής των O6 στο νησί.



Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε είναι πολύ πιθανόν αυτοί που είδαμε να πυροβολούν τους Losties από το κανό, να είναι επιβάτες που έπεσαν στο νησί ή ακόμα και κάποιοι από τους O6 που επέστρεψαν… Μια άλλη άποψη είναι πως ίσως οι άγνωστοι «εχθρικοί» να είναι μελλοντικοί Others… Το μέλλον σίγουρα θα δείξει…

Οι ματωμένες μύτες αυξάνονται
Ένα άλλο έντονο στοιχείο στο σημερινό επεισόδιο ήταν και η έκταση που άρχισε να παίρνει το ζήτημα με τις ματωμένες μύτες. Μετά την Charlotte η οποία εκτός από την ματωμένη μύτη άρχισε να εμφανίζει και απώλεια μνήμης, ήρθε η σειρά του Miles αλλά και της Juliet. Και ενώ τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται μπερδεμένα ως προς το ποιοι επηρεάζονται, ο Daniel Faraday για άλλη μια φορά προσπαθεί μας εξηγήσει με απλό τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει…



Το μυαλό αποσυντονίζεται από τις πολλές μεταβάσεις και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο αυτό επηρεάζει περισσότερο όσους πέρασαν σημαντικό διάστημα της ζωής τους στο νησί. Και αν αυτό όντως ισχύει τότε μπορούμε πλέον να είμαστε βέβαιοι πως η Charlotteόντως γεννήθηκε στο νησί και πως ο Miles παρόλο που δεν φαίνεται να το γνωρίζει, πέρασε αρκετό καιρό στο παρελθόν στο νησί.



Αυτό φυσικά τροφοδοτεί την θεωρία πως ο Miles είναι γιός του Pierre Chang πράγμα το οποίο φαίνεται τώρα περισσότερο λογικό, απ’ ότι 2 εβδομάδες πριν…

Οι γάλλοι διασώστες
Μετά την τελευταία μετακίνηση στο χρόνο, βρισκόμαστε πλέον στην φουρτουνιασμένη θάλασσα, στη μέση μιας καταιγίδας. Και μπορεί οι Losties να κατάφεραν να βγουν στην στεριά, κάπου αλλού όμως μια σχεδία με κάποιους άγνωστους γάλλους προσπαθεί να βρει ξηρά. Πρόκειται για την ομάδα της Danielle Rousseau. Της νεαρής τότε γαλλίδας που η μοίρα την έφερε μαζί με την ομάδα της στις ακτές του νησιού. Και αν όλα στο νησί γίνονται για κάποιο λόγο, ίσως ο λόγος που η μοίρα έφερε την Rousseau στο νησί, ήταν για να μαζέψει τον Jin από την θάλασσα…



Το ερώτημα που είχαμε από το τέλος της περασμένης σεζόν για το τι απέγινε τελικά ο Jin βρίσκει απάντηση στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου. Όχι μόνο ο Jin γλύτωσε από την έκρηξη του Kahana αλλά μεταφέρθηκε μαζί με το νησί. Και μάλιστα η διάσωση του έγινε από τους πιο απρόσμενους ανθρώπους… Ποιος δεν θα έπαιρνε το ίδιο απορημένο βλέμμα με τον Jin αν μάθαινε πως ξύπνησε 16χρόνια στο παρελθόν. Και αν μπροστά του είχε μια νεαρή κοπέλα που ποτέ δεν θα περνούσε από το μυαλό του πως είναι αυτή που του είπε. Η Danielle Rousseau…


Μικρά-Μικρά
• Ο Sawyer είχε κάποιες καταπληκτικές ατάκες στο επεισόδιο, με αποκορύφωμα τον διάλογο του με τον Θεό…
• Το πορτοκαλί χρώμα δεν πάει καθόλου στον Hurley.
• H επιγραφή στο van που οδηγούσαν οι Ben και Sayid έλεγε “ Rainier-Canton” που είναι αναγραμματισμός της λέξης “reincarnation“ που σημαίνει μετενσάρκωση.
• Οι σημειώσεις που είχε η Sun στο ντοσιέ που παρέλαβε με το πακέτο, βρέθηκε πως ήταν μέρος ενός διαδικτυακού παιχνιδιού με ιδιωτικούς ντετέκτιβ.
• Το γαλλικό όνομα “Besixdise” που ήταν γραμμένο σε ένα κιβώτιο από τα συντρίμμια που βρήκε ο Locke στην παραλία είναι το όνομα του αστεροειδή στον οποίο ζούσε ο Μικρός Πρίγκιπας στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο, αλλά και το όνομα του καραβιού της Rousseau.