Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

This Place is Death -5x05 Review

To πέμπτο επεισόδιο, το καλύτερο ίσως μέχρι τώρα της πέμπτης σεζόν, είχε τα πάντα, μυθολογία, δράση, απαντήσεις και ένα θάνατο. Αρχίζει εκεί ακριβώς που είχε τελειώσει το προηγούμενο επεισόδιο, στην μαρίνα στο Λος Άντζελες όπου η Kate λογομαχεί με τον Ben, μόνο που αυτή τη φορά παρακολουθούμε τα γεγονότα από την οπτική της Sun που περιμένει στο αυτοκίνητό της λίγα μέτρα πιο μακριά.

Διαβάστε τη συνέχεια

Ξαφνικά το τηλέφωνό της χτυπά, στην άλλη άκρη είναι η μητέρα της με την κόρη της από την Κορέα. Η Sun είναι συναισθηματικά φορτισμένη καθώς ακούει την κόρη της να της λέει πόσο της λείπει ενω την ίδια στιγμή να ετοιμάζεται να σκοτώσει τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του Jin, τον Ben.


Μόλις η κλήση τελειώσει βγαίνει από το αυτοκίνητο αποφασισμένη σημαδεύοντάς τον με το όπλο αλλά αυτό που μαθαίνει την σταματά προσωρινά. Ο Βen ισχυρίζεται πως δεν σκότωσε τον άντρα της, ότι είναι ζωντανός και έχει αποδείξεις.


Πίσω στο νησί o Jin μαθαίνει ότι βρίσκεται στο 1988 και αποφασίζει να ακολουθήσει την ομάδα της Rousseau προς την κεραία ώστε έτσι να βρει τον δρόμο για τον καταυλισμό του, ελπίζοντας πως θα βρει εκεί την Sun. Η ομάδα αρχίζει τη διαδρομή της μέσα από τη ζούγκλα όταν δέχεται επίθεση από τον Καπνό και επιτέλους βλέπουμε πως ο Montand έχασε το χέρι του, αλλά και ένα από τα μέρη που «κατοικεί» ο Καπνός, έναν αρχαίο ναό...



Και ξαφνικά ο Jin μετακινείται λίγους μήνες μετά όπου διαπιστώνει ότι η είσοδος στο ναό των μελών της ομάδας της Rousseau έχει προκαλέσει την περίφημη ασθένεια και η Danielle αναγκάστηκε όντως να τους σκοτώσει προκειμένου να σωθεί.


Με το επόμενο flash ο Jin κατορθώνει επιτέλους να ενωθεί με τους υπόλοιπους Losties, με τον Sawyer να τον υποδέχεται αρκετά θερμά, ενώ στην προσπάθειά του να μάθει για την Sun αποκαλύπτεται η ικανότητα της Charlotte να μιλάει κορεάτικα.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο νησί, στο Λος Άντζελες η Sun εξακολουθεί να απειλεί τον Ben, μέχρι που πείθεται να τον ακολουθήσει προκειμένου να της δείξει τις αποδείξεις. Η Kate όμως και ο Sayid δε φαίνεται να έχουν την ίδια διάθεση και αποχωρούν. Στη διαδρομή η συζήτηση της Sun και του Jack προκαλεί την έκρηξη του Βen. Πραγματικά μια από τις λίγες φορές που εκνευρίζεται και ξεσπάει.


Εντωμεταξύ οι χρονικές μετακινήσεις του νησιού γίνονται όλο και πιο συχνές με αποτέλεσμα η κατάσταση της Charlotte να χειροτερεύει και να αρχίζει να χάνει την επαφή της με την πραγματικότητα. Ο Daniel μένει μαζί της όταν οι υπόλοιποι αποφασίζουν να συνεχίσουν στην Ορχιδέα καθώς συμπτώματα εμφανίζονται σχεδόν σε όλους.

Όταν η Charlotte μένει μόνη με τον Daniel του αποκαλύπτει ότι μεγάλωσε στο νησί από το οποίο έφυγε με την μητέρα της μόνο όταν ήταν παιδί. Η μητέρα της δεν παραδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη του νησιού και η Charlotte το έψαχνε πάντα, για να καταλήξει στην συγκλονιστική αποκάλυψη πως όταν ήταν παιδί στο νησί ένας άνδρας την είχε προειδοποιήσει να μην επιστρέψει. Ο άνδρας αυτός ήταν ο Daniel…
Στην Oρχιδέα ένα ακόμα flash τους μεταφέρει σε εποχή πριν να χτιστεί ο σταθμός, με την είσοδο να βρίσκεται σε ένα πηγάδι. Ο John ετοιμάζεται να κατέβει αφού πρώτα υποσχεθεί στον Jin ότι δεν θα πει στην Sun ότι είναι ζωντανός και δεν θα τη φέρει πίσω. Ως απόδειξη του θανάτου του, ο Jin δίνει τη βέρα του στον John.


Η κατάβαση εν μέσω flash αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνη καθώς στη μέση της διαδρομής το νησί μετακινείται πάλι, το σχοινί εξαφανίζέται και ο John πέφτει από αρκετά μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα ένα σπασμένο πόδι….


Και εκεί στα σκοτάδια, τραυματισμένος και απελπισμένος έχει μια απρόσμενη επίσκεψη, τον Christian. Mαθαίνει λοιπόν πως αυτός έπρεπε να μετακινήσει το νησί και όχι ο Ben και πως πρέπει να θυσιαστεί για να φέρει τους υπόλοιπους πίσω.Καθώς γυρίζει τον τροχό, σε μια ίσως από τις καλύτερες σκηνές, ο Christian στέλνει χαιρετίσματα στον γιο του χωρίς να προλάβει να πει ποιος είναι.



Η τελευταία αυτή μετακίνηση είναι και η μοιραία για την Charlotte που, παρά τις προσπάθεις του Daniel, αφήνει την τελευταία της πνοή στα χέρια του.

Στο μεταξύ ο Βen με τη Sun και τον Jack έχει φτάσει έξω από μια εκκλησία, εκεί δίνει στην Sun το δαχτυλίδι του Jin ως απόδειξη του ότι είναι ζωντανός λέγοντας ότι το πήρε από τον John. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο Desmond που αρκετά απορημένος τους ρωτάει τι κάνουν και αν ψάχνουν και αυτοί τη μάνα του Faraday. Αποφεύγοντας να απαντήσει ο Βen, μπαίνει στην εκκλησία με τους υπόλοιπους όπου συναντούν την Eloise Hawkings προς μεγάλη έκπληξη του Desmond.

Αν και δεν είναι όλοι είναι αρκετοί σύμφωνα με την Eloise για να …αρχισουν