Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Συνέντευξη του Matthew Fox

Με την πέμπτη σεζόν της τηλεοπτικής επιτυχίας Lost να έχει τελειώσει για τα καλά, οι θεατές ανά τον κόσμο έχουν μείνει γοητευμένοι γι ακόμα μια φορά, και προσπαθούν να πλοηγηθούν στην πλοκή που μοιάζει με λαβύρινθο.
Ο Matthew Fox που παίζει τον Jack –τον γιατρό, αρχηγό, επιζών των Oceanic 6 και ερωτικό ενδιαφέρον της Kate – αποκαλύπτει τα πάντα για το παίξιμο του χαρακτήρα του, την αγάπη του για τα ταξίδια και την οικογενειακή ζωή στην Χαβάη.
Καθημερινός με τζιν, σακάκι και κρατώντας ένα μπουκάλι με μεταλλικό νερό, ο ελκυστικός κ. Fox είναι χαλαρός και φιλικός.


Διαβάστε τη συνέχεια

Η προσέγγισή του φαίνεται να είναι σε αντίθεση με την ένταση του χαρακτήρα του, Jack Shephard, που – όπως θα βεβαιώσει κάθε θεατής του Lost – έχει υπάρξει ιστορικά γεμάτος αγωνία για τον ένα λόγο μετά το άλλο.

Ο Fox ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι είναι «τόσο χαρούμενος που έχει ξεπεράσει τον Jack». Αν και παραδέχεται ανοικτά πως «έλκεται πολύ από τους χαρακτήρες που προσπαθούν απελπισμένα να γίνουν καλύτεροι», εκφράζει την πραγματική του ανακούφιση για το έπαιξε τον Jack από μια νέα θέση αυτή τη χρονιά: «Είναι ένας πολύ, πολύ διαφορετικός τύπος αυτή τη χρονιά από τότε που επέστρεψε στο νησί.»

Ο Fox συνεχίζει λέγοντας πως τα πράγματα αλλάζουν μόλις ο Jack συνειδητοποιεί «είναι στ’ αλήθεια το πεπρωμένο του να εκπληρώσει κάτι σε εκείνο το νησί, ότι είναι γραφτό να είναι εκεί.»

Παρόλα αυτά, η πρόκληση να παίζει αυτό τον ρόλο δεν είναι κάτι που ο Fox περνά ελαφριά. Αποδεικνύεται το ότι ήταν μια μακρά και δύσκολη μεταμόρφωση από τον τρόπο που εκπνέει δυνατά και χωρίς δισταγμό όταν μιλάει για την απελπισία του Jack.

Επιστρέφοντας στα πρώτα τέσσερα χρόνια της σειράς όπου ο Jack μεταφέρθηκε από μια ηρωική θέση σε μια θέση ξαφνικής και απόλυτης απελπισίας είναι επώδυνο για τον Fox. Αισθάνεται πως «προς το τέλος όπου ήταν πραγματικά σε εκείνη την άσχημη θέση, ήταν στ’ αλήθεια σκληρό. Το περιεχόμενο ήταν πραγματικά σκληρό και ανυπομονούσα να το περάσω. Δεν το βγάζεις απλά και πας σπίτι…Μερικές φορές κουβαλάς αυτό το πράγμα μαζί σου.»

Για τον Fox, δουλειά και οικογενειακή ζωή έχουν γίνει πραγματικά συνδεδεμένα από τότε που η οικογένειά του μετακόμισε στο νησί της Χαβάης Oahu (πριν από πέντε χρόνια) προκειμένου να αρχίσει να γυρίζει το Lost. Οι έμμεσες συνέπειες ήταν μεγάλες αλλαγές για την οικογένειά του και την καριέρα του.

Δεδομένης της αλλαγής και της προφανής δέσμευσής του στη σειρά, ο Fox θέλει να μεταβιβάσει την σπουδαιότητα της οικογένειάς του και την εκτεταμένη παρουσία της οικογένειας στην καριέρα του. Αν και προσωπικά ευτυχισμένος στην Χαβάη όπου μπορεί να βλέπει την αγάπη της κόρης του για το surf να μεγαλώνει, ο Fox μιλάει για την αγάπη της οικογένειάς του για τα ταξίδια, και πως «προσδοκούν για εκεί που θα πάνε όταν τελειώσει αυτό και πολύ από αυτό οφείλεται στο ότι πρόκειται να είναι πιο κοντά στην οικογένεια». Ο Fox αναπολεί, μιλώντας με τα αδέρφια του σχετικά με το να φέρουν όλα τα παιδιά τους πιο κοντά για να εξασφαλίσουν πιο στενές σχέσεις.

Ευτυχισμένος με το σπίτι, την οικογενειακή ζωή και τώρα με το που είναι ο Jack, ο Fox (ανάμεσα στο να βιδώνει και να ξεβιδώνει το καπάκι από το μπουκάλι του) πειράζει συνεχώς για τις ιστορίες που έρχονται.

Όταν ρωτήθηκε για το αν ξέρει το τέλος της σειράς, μιλά για όλη αυτή την παραπληροφόρηση ως «μια ενδιαφέρουσα δυναμική». Αισθάνεται ότι «αυτό που κάνει τη σειρά και κρατά το ακροατήριο, ελπίζω σε ένταση καθώς παρακολουθούν το Lost, είναι ότι οποιοσδήποτε χαρακτήρας μπορεί να πεθάνει σε οποιαδήποτε στιγμή.»

Και σχετικά με τον Jack; Μπορεί ο Jack να πεθάνει; Για τον Fox είναι ένα βέβαιο «Ω, ναι!»
Αυτό που είναι πιο εκπληκτικό είναι η απάντησή στου στο αν θα ήθελε να δει τον εαυτό του (Jack) να πεθαίνει: «Νομίζω ότι αυτό θα ήταν τέλειο. Νομίζω ότι ο Jack θα πεθάνει. Εννοώ ότι αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Το αν θα πεθάνει στις τελευταίες στιγμές της σειράς ή πριν, μένει να το δούμε. Νομίζω πως πολλοί χαρακτήρες πρόκειται να πεθάνουν, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί να το ξέρω.»

Επιπλέον στις σκέψεις του για τον θάνατο του Jack που ειπώθηκαν ανάμεσα σε γέλια, ο Fox έχυσε φως στους Locke και Jack μαζί: «Νομίζω ότι θα είναι πολύ φοβερό να δούμε πως και που αυτοί οι δύο καταλήγουν στις τελικές στιγμές της σειράς.»

Και με το τελευταίο επεισόδιο να είναι λιγότερο από ένα χρόνο μακριά, υπάρχει μια μικρή αμφιβολία για το ότι ο Fox θα συνεχίζει να μας πειράζει όλους, να μας κρατά σε αγωνία για λίγο περισσότερο ακόμα.


Πηγή:TVNZ