Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Η Mitchell και οι παραγωγοί του Lost μιλούν για την τύχη της Juliet

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε το spoiler

Η Elizabeth Mitchell θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο από την απόβαση εξωγήινων στο νέο δράμα του ABC, V, μία επανέκδοση της αξιομνημόνευτης μίνι σειράς του 1983. Επίσης θα αντιμετωπίσει κάποιες θανάσιμα σοβαρές δουλειές σε μια άλλη περίεργη σειρά του ABC. Στο φινάλε της 5ης σεζόν, η Juliet της Mitchell φάνηκε να έχει συναντήσει το τέλος της αφού έπεσε σε μια τρύπα και πυροδότησε μια βόμβα υδρογόνου που μπορεί ή όχι να επανεκκίνησε την χρονική σειρά.

Ενώ οι παραγωγοί του Lost επιβεβαίωσαν πως ο θάνατος της πηγαίνει («Η απόφαση να σκοτώσουμε την Juliet ήταν εντελώς σκληρή», λέει ο Lindelof), σημειώνουν πως έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε πολλαπλά επεισόδια στη σεζόν («Υπάρχει ακόμα κάτι πολύ σημαντικό που δεν έχουμε μάθει για τον χαρακτήρα» υποδεικνύει ο Cuse). Καθώς υποθέτετε, διασκεδάστε με αυτά τα ζουμερά αποσπάσματα από τους Mitchell, Cuse και Lindelof.

Για το γύρισμα της τελικής σκηνής του φινάλε της 5ης σεζόν:

MITCHELL: Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτηκα πως θα επέστρεφα. Έτσι γι εμένα ήταν στ’ αλήθεια ένα μεγάλο αντίο και εύκολα σπαραξικάρδιο. Δεν ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που τα σκέφτεσαι. Επίσης, ο Josh [Holloway] είναι πραγματικά δυνατός, έτσι όταν ήμουν με τα σκοινιά, τους έβαλα να χαλαρώσουν τα σκοινιά ώστε να με κρατάει στ’ αλήθεια και μας σκότωνε και τους δύο κάθε φορά. Όταν το χέρι μου γλίστρησε από το δικό τους, ήταν γιατί δεν μπορούσε να με κρατήσει περισσότερο.

Έτσι μας χτύπησε αυτό σαν αληθινή γροθιά. Και μετά, το να είμαι παγιδευμένη σε εκείνη την σπηλιά και να μην έχω κανέναν τρόπο να το πω σε κανέναν και να πονάω τόσο πολύ για να κουνηθώ – σε ποιον συμβαίνει αυτό; Δεν είναι αυτός ο βαθύτερος, βαθύτερος εφιάλτης σας; Έτσι ήταν πολύ εύκολο να το παίξω για τι ήταν τόσο μεγάλο… Ήμασταν όλοι τόσο συντετριμμένοι και κλαίγαμε λίγο. Η Evangeline [Lilly] δεν μπορούσε να είναι πιο υποστηρικτική σε αυτό. Όλοι ήρθαν να πουν αντίο. Νομίζω πως ο Jorge Garcia έφερε σαμπάνια. Ήταν μια καθαρτική και εκπληκτική εμπειρία.»

Στο γιατί διασκέδασε εκείνη τη σκηνή:

MITCHELL: Ήταν στ’ αλήθεια πρωτόγονο. Και ήταν τόσο καταπληκτική ευκαιρία γιατί υπήρξε πάντα αυτή η θεωρία ότι μπορεί να είμαι μια πολύ, πολύ απαίσια ηθοποιός γιατί δεν δείχνω κανένα συναίσθημα. Λατρεύω που είδαμε όλη την οργή της, γιατί γι εμένα αυτό την οδηγούσε. Για να έχει αυτό το ήρεμο παρουσιαστικό, έπρεπε πάντα να το έχω αυτό θαμμένο. Αυτό ήταν που έκανε το παίξιμό της κάπως δύσκολο στην προσωπική μου ζωή, γιατί υπήρχαν τόσα πολλά ανέκφραστα. Έτσι στο δρόμο για το σπίτι, έκλαιγα ή ούρλιαζα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που την είδαμε γυμνή – εκτός από όταν ήταν ερωτευμένη. Πραγματικά είδαμε όλο αυτόν τον πόνο και την οργή που είχε χτιστεί μέσα της για κάποιο καιρό. Μετά ήταν η Juliet χωρίς μάσκα. Και ήταν διασκεδαστικό. Θυμάμαι τον σκηνοθέτη να λέει «Μπορείς να το σπρώξεις στα όρια;» Και είπα «Αλήθεια;»

Για την απόφαση να φύγει η Juliet:

CUSE: Καθώς η ιστορία τώρα πλησιάζει στο τέλος, κάποιοι χαρακτήρες δεν θα τα καταφέρουν μέχρι το τέλος. Ακόμα και αγαπημένοι χαρακτήρες δεν θα τα καταφέρουν μέχρι το τέλος. Και κάποιες φορές πρέπει να κάνουμε πράγματα που είναι πραγματικά επώδυνα, όπως να σκοτώσουμε την Juliet, γιατί αυτό κάνει την ιστορία να φαίνεται αυθεντική και οι άνθρωποι αισθάνονται δεσμευμένοι πως χαρακτήρες που είναι αγαπητοί μπορούν πραγματικά να χαθούν στη σειρά μας.

Ήταν μια απίστευτα δυνατή ιστορία στην οποία κατέληξε ολόκληρη η σεζόν της σειράς. Έτσι θυσιάστηκε για να εξυπηρετήσει την ιστορία και νομίζω πως ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το γεγονός πως η σεζόν θεωρήθηκε επιτυχία, εξαιτίας του πως τελείωσε… Αλλά πάντα θα είναι ένας από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες και ακόμα πιο σημαντικό, ένας από τους αγαπημένους μας ανθρώπους με τους οποίους δουλέψαμε σε αυτή τη σειρά.»

LINDELOF: Αυτό που συμβαίνει, ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση, είναι πως λατρεύουμε να δουλεύουμε με την Elizabeth. Και πάντα δίνει περισσότερα από όσα περιμένουμε και μετατρέπει το υλικό. Και πάντα ήταν τόσο χαριτωμένη και γλυκιά και αξιαγάπητη… Εκείνη η συζήτηση [στην οποία αυτός και ο Cuse έδωσε τα κακά νέα] πήγε με τον ίδιο τρόπο που πήγε ολόκληρη η σχέση μας, στην οποία η Elizabeth είχε κατανόηση, ήταν γλυκιά και εκπληκτική. Και ήταν στενοχωρημένη, όπως και εμείς.»

MITCHELL:Στην πραγματικότητα νόμιζα πως η δουλειά θα ήταν μόνο για ένα χρόνο. Δεν σκέφτηκα με κανέναν τρόπο ότι ο χαρακτήρας θα άρεσε γιατί δεν την σκέφτηκα ως έναν συμπαθητικό άνθρωπο. Ήμουν ερωτευμένη μαζί της, επομένως ήταν διασκεδαστικό. Δεν έπρεπε να είναι όμορφη. Δεν έπρεπε να είναι σέξυ. Ήταν κάποιος που πραγματικά δεν έχουμε δει. Ήταν νέο, ήταν παρθένο έδαφος…

Αλλά μετά την 3η σεζόν, μου είπαν πολλές, πολλές φορές ότι δεν ήταν σίγουροι για το τι θα κάνουν και πως ήθελαν να την κρατήσουν ως ένα μυστήριο. Νομίζω πως ήταν τέλειο να την κρατήσουν μυστηριώδη. Χαίρομαι που δεν πήγαν σε έναν άλλο δρόμο ώστε να την κάνουν ένα εντελώς τίποτα. Με πολλούς τρόπους αυτό ήταν αναπόφευκτο.

Η 4η σεζόν δεν ήταν τόσο συναρπαστική όσο ήταν η 3η σεζόν, αλλά ήμουν αρκετά ευγνώμων που ήμουν εκεί, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Έκαναν πολλά γι εμένα, έτσι ακόμα αισθανόμουν αρκετά καλά γι αυτό και ακόμα την αγαπούσα. Ακόμα και αν περπατούσα στο πίσω μέρος, είχα ακόμα τις σκέψεις της Juliet μου.

Σε ένα τηλεφώνημα μου είπαν πως δεν είχαν κάποια άλλη ιστορία να πουν, και νόμιζαν πως δεν υπήρχε τίποτα γι αυτήν να κάνει… Ήταν πολύ ειλικρινείς και ευγενικοί με αυτό. Και φάνηκαν λυπημένοι γι αυτό.

CUSE: Υπάρχουν τόσοι πολύ χαρακτήρες στο ύφασμα του Lost που σε διάφορες στιγμές συγκεκριμένοι άνθρωποι λάμπουν και άλλοι άνθρωποι αναγκάζονται να είναι στο παρασκήνιο. Ο χαρακτήρας της Juliet είχε αυτή την ιστορία στη σειρά: Έλαμψε δυνατά, αλλά μετά μετακινηθήκαμε στην αφήγηση και άλλα πράγματα έγιναν περισσότερο σημαντικά. Και είναι πάντα επώδυνο.

Είναι σαν να έχεις ένα γκαράζ γεμάτο με τα πιο όμορφα αυτοκίνητα στον κόσμο αλλά μπορείς να οδηγήσεις μόνο ένα στη δουλειά κάθε μέρα. Και ήταν στενάχωρο και γι εμάς γιατί κυνηγούσαμε άλλες ιστορίες υποσχόμενες και η δική της κατέληξε λίγο στο περιθώριο. Αλλά ο Damon και εγώ ήρθαμε σε ένα σημείο όπου καταλήξαμε σε ένα φανταστικό «τέλος» για την Juliet. Και το τέλος είναι σε εισαγωγικά, φυσικά, γιατί απλά ο θάνατος ενός χαρακτήρα στο Lost δε σημαίνει το τέλος της ιστορίας του.

LINDELOF: Η Juliet βασικά γέννησε την έκτη σεζόν με τις πράξεις που κάνει στα τελευταία δευτερόλεπτα της πέμπτης σεζόν. Είναι εντελώς υπεύθυνη για το τέλος του παιχνιδιού της σειράς. Έτσι θα δούμε τον χαρακτήρα της υπό διαφορετικό φως αυτή τη χρονιά. Της δώσαμε αυτή την πράξη για ένα λόγο, και γι αυτό είναι τόσο σημαντική για την συνοχή της ιστορίας.

Σχετικά με το ότι της ζητήθηκε αργότερα να επιστρέψει στην 6η σεζόν:

MITCHELL: Το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι πρόκειται να σπάσει στο ξύλο τον Ben. [γέλια]…Σκέφτηκα «Θα είμαι πραγματικά απασχολημένη. Αλλά αγαπάω τόσο πολύ αυτόν τον χαρακτήρα και δεν είναι σα να με αναγκάζετε. Έτσι, σας ευχαριστώ» Ήταν μια μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων όμως, γιατί νόμιζα πως είχα ήδη πει αντίο.

Στο τι πρέπει να περιμένουμε όταν δούμε την Juliet ξανά:

MITCHELL: Πιθανόν είναι ακριβώς ότι περιμένετε, αλλά επειδή είναι ο Damon και ο Cartlon ξέρετε πως πρόκειται να το αλλάξουν.


Πηγή:Popwatch