Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

6 Μυστικά από το σετ του Lost

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε το spoiler

Λεπτομέρειες για την έκτη και τελευταία σεζόν του Lost -που κάνει πρεμιέρα στις 2/02 - είναι πιο δύσκολο να βρεθούν και από μια ομαλή προσγείωση της Oceanic Airlines. Πέτυχε η Juliet στο να πυροδοτήσει την βόμβα υδρογόνου και να μεταφέρει τους αγαπημένους χαρακτήρες της σεριάς σε μια κατάσταση ύπαρξης χωρίς το νησί; Αν ο Locke είναι νεκρός πιος πήρε το σώμα του; Μπορεί ο Sayid να επιζήσει από την άσχημη πληγή από πυροβολισμό; Θα έχουμε ποτέ πλήρη κατανόηση του τι στ' αλήθεια συμβαίνει σε αυτή τη σειρά;.

To People βρήκε απαντήσεις σε αυτά τα πιεστικά ερωτήματα - καθώς και σε 4, 8, 15, 16, 23 και 42 ακόμα -στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο απόρρητο σετ της σειράς στο Oahu της Χαβάης.

1.Υπό πίεση: "Δε νομίζω πως η λέξη πανικός είναι η σωστή λέξη" λέει ο Damon Lindelof που συγγράφει την υψηλά προσδοκόμενη πρεμιέρα μαζί με τον συμπαραγωγό του Carlton Cuse, "αλλά ήταν κάπως σαν "Πως το κάνουμε αυτό;"". Οι παραγωγοί έχουν πει πως το ταξίδι στον χρόνο στη δεκαετία του 70 είναι ιστορία, καθώς και τα flashbacks/flashforwards,οι παραδοσιακές αφηγηματικές δομές της σειράς. "Δεν έχουμε [πει την ιστορία] με αυτόν τον τρόπο πριν", λέει ο Lindelof. "Είναι σαν "Πρόκειται να τα καταφέρουμε;"" Ο Daniel Dae Kim, που παίζει τον Jin, πιστέυει πως ναι. "Ήξερα πως θα ήταν κάτι εφευρετικό γιατί έτσι κυλάει η σειρά" λέει. "Αλλά σίγουρα ανεβάσαμε τον πήχη." Οι τρεις λέξεις του που περιγράφουν την αντίδρασή του στο πρώτο επεισόδιο; "Ενδιαφέρον. Eνθουσιασμένος. Περίεργος."

2.Όλα για τους χαρακτήρες. Παρά την επιμελημένη και πυρετωδώς τεμαχισμένη μυθολογία, η σειρά ήταν πάντα, στον πυρήνα της, ένα δράμα χαρακτήρων, και αυτό δεν αλλάζει. "Η τελευταία σεζόν είναι αυτή που θα μάθετε ποια, στην πραγματικότητα, είναι τα πεπρωμένα τω χαρακτήρων", λεει ο Cuse. Περιμενετε ο άνθρωπος της πίστης Locke [Terry O' Quinn] - ή όποιος είναι τώρα - να αναδειχτεί σε κεντρική φιγούρα, μαζί με τον άνθρωπο της επιστήμης Dr. Jack Shepard. "Περίπου στη μέση (της σεζόν), ο Jack θα ξέρει σίγουρα, πέρα από κάθε αμφιβολία, πως η όλη του η ζωή τον έχει φέρει σε αυτό το χρονικο σημείο" λέει ο Matthew Fox για τον βασανισμένο χαρακτήρα του, "και ότι πρέπει να κάνει κάτι πολύ, πολύ σημαντικό."

3.Για την Μυθολογία: Στην δίωρη πρεμιέρα, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Lost - ένα που κυκλοφορεί τριγύρω από τον πιλότο - παίρνει σάρκα. Τι λέτε γι αυτό; "Μπορεί να δούμε την θήκη της κιθάρας του Hurley με κάποιον τρόπο ξανά", λέει ο Jorge Garcia, που παίζει τον νικητή του Λότο. Και κάτι άλλο, η πρώτη ατάκα του διαλόγου ενός χαρακτήρα στην πρεμιέρα έχει δοθεί στους θεατές πολύ πριν, τον Ιούλιο στο Comic-Con.

4.Η ασφάλεια της Sun: Το Lost γρήγορα κέρδισε φήμη για την προθυμία του να σκοτώσει πολλούς χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των Boone, Charlie, Mr. Eko και Michael. Σε αυτή την σεζόν δεν παίρνει πολύ για να καταλάβουμε ότι περισσότερα ονόματα προστεθούν στη λίστα. Η Yunjin Kime που παίζει την υποταγμένη σύζυγο που μετετράπηκε σε αναζητητή εκδίκησης, ίσως να είναι η μόνη που δεν ανησυχεί. "Πίσω στο τέλος της δεύτερες σεζόν είπα "Αγόρασα ένα διαμέρισμα (στη Χαβάη) και αν σκοτωθό θα πρέπει να το αγοράσετε από εμένα"", λεέι η Kim σε μια συζήτηση με τους παραγωγούς. "Ο Carlton είπε "Λοιπόν δεν πρόκειται να σε σκοτώσουμε ποτέ" Αστειευόμουν αλλά φαινόταν πως αυτός δεν αστειευόταν."

5.Τα αστέρια του Lost είναι ακόμα Χαμένα: "Κανένας ηθοποιός δεν έχει το πλήρες σχέδιο για το τέλος της σειράς" λέει ο Cuse. "Και κανείς δεν το ζήτησε επίσης" Αυτό δεν σημαίνει πως οι ηθοποιοί δεν έχουν ιδέες για τις μοίρες των δικών τους χαρακτήρων. Ο Dae Kim ελπίζει πως θα είναι στην τελική σύγκρουση της σειράς -όποια και να είναι αυτή - ενώ η τηλεοπτική του γυναίκα ελπίζει να μην έχει η Sun ευτυχισμένο τέλος: "Θα ήμουν στ' αλήθεια απογοητεμένη αν καταλήγαμε να είμαστε ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι" λέει. Δεν είναι η μόνη που πιστεύει πως η αγάπη είναι υπερτιμημένη. Μετά από πέντε σεζόν ερωτικού τριγώνου για την Kate, ούτε ο Sawyer ούτε ο Jack φαίνεται να καταλήγουν με την φυγάδα. "Οι Jack και Kate νοιάζονται πάντα βαθιά ο ένας για τον άλλο, αλλά οι καταστάσεις (τους) μπορεί να είναι πάρα πολλές ώστε να έχει αυτή η σχέση μια ευκαιρία" λέει ο Fox. O Josh Holloway είναι πιο σκληρός " Ο Sawyer και η Kate έχουν μια αγάπη που είναι αναμφισβήτητη, αλλά ίσως θα πρέπει να την αρνηθούν."

6.Επέστρεψε. Αυτή θα είνα η Εmilie De Ravin, που επιστρέφει κανονικά παίζονταας την (νεκρή;) μαμά του Aaron, Claire, αφού ήταν αγνοούμενη στην πέμπτη σεζόν. Δεν παρακολούθησα τη σειρά όταν έλειπα" λέει. Έχει καλή δικαιολογία: η De Ravin ήταν απασχολημένη γυρίζοντας το July's Public Enemies με τον Johnny Depp και το επερχόμενο Rememeber Me με τον Robert Pattinson. Αλλά τη μπορεί να μας πει για το διάλλειμα της Claire; "Είναι ένα πολύ απρόσμενο σενάριο" λέει διαλέγοντας προσεκτικά τις λέξεις της, "και δεν είναι ακριβώς η ίδια." Αυτό ισχύει και για τον Charlie (Dominic Monaghan) και τον Boone (Ian Somerhalder) που και οι δύο επιστρέφουν για guests; Τα χείλη είναι σφραγισμένα! Αλλά ένα είναι σίγουρο: εκτός οθόνης ο Holloway είναι ένας αλλαγμένος άνθρωπος. "Έχω γίνει τόσο μαλακός (από τότε που έγινε πατέρας της Java Kumala, τον προηγούμενο Απρίλιο)" λέει ο Holloway. "Τρεις μπύρες και έχω τελειώσει! Αλλά είναι απίθανο. Το να είσαι με το μικρό, με κάνει να νοιώθω αποτοξινωμένος."


Πηγή:People Tv Watch