Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Συνέντευξη του Terry O' Quinn στο TV Guide

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε την συνέντευξη

O Terry O’ Quinn μπαίνει μέσα στο μυαλό του μυστηριώδη χαρακτήρα του στο Lost. Υπάρχει μια μεγάλη έκπληξη που έρχεται στην πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του Lost, η οποία περιλαμβάνει τον John Locke ( που στην πραγματικότητα είναι κάποιος άλλος), τον Ben Linus (που στην αρχή γνωρίσαμε ως Henry Gale) και το Τέρας Καπνού (που σύντομα θα μάθουμε πως είναι κάτι άλλο.) Το σύννεφο της μυστικότητας που καλύπτει την συγκλονιστική σκηνή είναι τόσο χοντρό όσο ο ίδιος ο Smokey.

«Μπορώ να σας πω αυτό» λέει ο παραγωγός Bryan Burk για την μεγάλη αποκάλυψη: «Η βοηθός μου που της αρέσει πάντα να εκπλήσσεται, βρέθηκε κατά λάθος να ακούει ένα τηλεφώνημα για την πρεμιέρα και κυριολεκτικά φώναξε «Χριστέ μου» όταν το ανακάλυψε.»
Είναι μόνο η τελευταία ανατροπή που συμπεριλαμβάνει έναν χαρακτήρα που έχει περάσει πιο πολλές μεταμορφώσεις από οποιονδήποτε άλλον στο Lost.

Όταν έπεσε στο νησί το 2004, ο John Locke ήταν ένας λυπημένος τύπος που τον είχε παρατήσει η αληθινή του αγάπη, ο σαδιστής πατέρας του, του είχε πάρει το ένα νεφρό και είχε παραλύσει από τη μέση και κάτω αφού είχε σπρωχτεί από ένα παράθυρο ενός υψηλού κτιρίου, πάλι από τον αγαπημένο γέρο πατέρα.

Οι μυστηριώδεις θεραπευτικές δυνάμεις του νησιού τον βοήθησαν να αποκαταστήσει την χρήση των ποδιών του, αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός πριν βρει τον εαυτό του εκτός νησιού και νεκρό από τα χέρια του Ben. Επομένως ποιος είναι ο John Locke που αυτή τη στιγμή περπατά στο νησί;

Η πλήρης ταυτότητα αυτού του άνδρα παραμένει ένα μυστήριο ακόμα και στον δημιουργό του αιώνια περιπλεγμένο πορτραίτου, Terry O’ Quinn. «Ακόμα δεν μπορώ να το απαντήσω ούτε εγώ» λέει ο 57χρονος ηθοποιός στη διάρκεια ενός διαλείμματος από το γκολφ σε ένα γήπεδο κοντά στο σπίτι του στην Βόρεια Ακτή του Oahu. «Το να κάνω αυτόν το ρόλο έχει υπάρξει μια αγνή πράξη πίστης. Πας μπροστά και υποθέτεις ότι θα υπάρχει κάτι εκεί για να πατήσεις.»

Τώρα, που έχει γυριστεί περισσότερο από το μισό της τελευταίας σεζόν, ο O’ Quinn ίσως τελικά πάρει κάποιες απαντήσεις. «Προφανώς είμαι κάποια άλλη μετενσάρκωση που έχει πάρει το πρόσωπο του John, τη φωνή του, το σώμα του, τα πρησμένα του γόνατα» λέει.
«Είναι σε αποστολή και είναι μια σκοτεινή παρουσία, σχεδόν σαν τον διάβολο. Όσα περισσότερα ξέρουν οι άλλοι γι αυτόν, τόσο μεγαλύτερο φόβο εμπνέει.»

Περισσότερες λεπτομέρειες της ιστορίας του O’ Quinn για την 6η σεζόν παραμένουν κρυφές, αν και ξέρουμε αυτό: Η πρεμιέρα τον επανενώνει με τον μακαρίτη φίλο του στο νησί Boone (Ian Somerhalder) και μετά από κάποια επεισόδια, εμφανίζεται σε ένα σπίτι με τη πρώην φίλη του Helen (Katey Sagal). « Ο John που παίζω μαζί της είναι διαφορετικός» υποδεικνύει ο O’ Quinn. «Έχει λίγο περισσότερη αποφασιστικότητα. Πράγματα του έχουν συμβεί.»

Νωρίς ο O’ Quinn διάλεξε να απομονώσει τον εαυτό του από τους συμπρωτραγωνιστές του μένοντας όσο μακρύτερα γινόταν από το σετ του Lost. Αλλά καθώς τα γυρίσματα του τελευταίου δίωρου επεισοδίου πλησιάζουν, περνάει περισσότερο χρόνο μαζί με τους φίλους που έκανε εδώ. «Δεν κοινωνικοποιούμαι πολύ» λέει ο O’ Quinn, του οποίου η γυναίκα Lori και οι δυο γιοί του Oliver 28 και Hunter 26 διάλεξαν να μείνουν πίσω στο σπίτι τους στο Maryland.

«Αλλά έχω κάνει κάποιες βόλτες με τον Michael (Emerson), πήγα στον Josh (Holloway) και πήγα για φαγητό με την Yunjin (Kim). Το βρίσκω αξιοθαύμαστο που πραγματικά προσπαθώ να κρατήσω επαφή με μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους.»

Και αρνείται να εγκαταλείψει την ελπίδα ότι ένας ιδιαίτερος φίλος μπορεί να ξαναεμφανιστεί πριν η οθόνη γίνει μαύρη για τα καλά. «Με δεδομένο ότι αυτό είναι το Lost» λέει ο O’ Quinn, «μέχρι να γυρίσουμε την τελευταία σκηνή, δεν είμαι πεπεισμένος πως ( ο παλιός) John Locke δεν επιστρέφει.»

Αλλά υπάρχει στ’ αλήθεια ένα μυστήριο που ο O’ Quinn απαιτεί να επιλυθεί πριν το φινάλε, και αυτό είναι «Τι είναι το νησί; Αυτό πρέπει να απαντηθεί. Δεν με νοιάζει ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ποιος είναι ευτυχισμένος, ποιος όχι. Για τι ήταν όλο αυτό; Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο σημαντικό από αυτό.



Πηγή:TV Guide