Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη του Terry O' Quinn

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Κάποιο στοιχείο που μπορείς να μας δώσεις για το που πηγαίνουμε στα επόμενα επεισόδια;

Ο δικός μου, ο Smokey όπως τον αποκαλώ - έχει ένα σχέδιο και έχει έναν σκοπό και δουλεύει προς αυτόν. Η ερώτηση είναι "είναι για το δικό του καλό ή για το καλό όλων;". Αυτό είναι για συζήτηση.

Η αποκάλυψη του Άνδρα με τα Μαύρα/Locke/Smokey ήταν μια μεγάλη πρόοδος στην μυθολογία του Lost. Πως αισθάνθηκες γι αυτή τη στροφή;

Νομίζω πως ήταν ένα από τα μεγαλύτερα άλματα που έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι, με όρους αναστολής της δυσπιστίας. Όπως "Οκ, εντάξη τότε." Αλλά είχε ήδη ετοιμαστεί γιατί ξέρατε ο Christian, o μπαμπάς του Jack, περπατούσε τριγύρω και πράγματα σαν και αυτά. Κάποιος είπε "Το Lost στέρεψε από ιδέες;" και είπα "Ή το είχαν από πάντα ή δεν το είχαν." Ξέρεις; Είναι ακόμα ένα τεράστιο άλμα. Οι άνθρωποι φαίνεται να το έχουν πάρει καλά. Φοβόμουν ότι ίσως ήταν υπερβολική απαίτηση από το κοινό να το δεχθεί, αλλά όλοι φαίνονται ότι είναι μια χαρά με αυτό, έτσι είμαι πραγματικά χαρούμενος;

Είναι τιμή να παίζεις το Τέρας Καπνού;

Ω, ναι. Είναι διασκεδαστικό να το παίζεις. Εννοώ, είναι τελείως διαφορετικό από ότι ο John Locke ήταν. Οι κακοί άνθρωποι έχουν καλύτερα μυστικά. Αν είναι κακός, έχει πολλά μυστικά. Και αυτό αναστατώνει τους ανθρώπους. Όταν (ο Sawyer) λέει "Τι είσαι;" και ο Smokey απαντά "Αυτό που είμαι είναι παγιδευμένος" εντάξει, δεν συνεχίζεις αυτή την ερώτηση. Όλοι οι άλλοι θα πουν "Λοιπόν, τι στο καλό σημαίνει αυτό; Ποιος είσαι; Έλα φίλε!". Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα για να το ανακαλύψουμε.

Πως πήγες με το παίξιμο του νέου χαρακτήρα; Φαίνεται αρκετά δύσκολο.

Λοιπόν είναι. Όχι εξαιτίας κάποιας οδηγίας, επέλεξα να... Στην σκηνή, για παράδειγμα, ακριβώς μετά που είπα στον Ben ότι ήμουν ο Smokey , "Λυπάμαι που έπρεπε να με δεις έτσι", περιστασιακά υπάρχουν κάποια συναισθήματα του Locke ή αισθήματα που έχει ο Smokey και που μπορεί να τον εκπλήξουν, να τον εκνευρίσουν, που δεν μπορεί να ελέγξει εντελώς, έτσι είναι υπερόπτης ή κοροϊδεύει τον John Locke. Ή λέει ότι ήταν ένας χαμένος και ότι ήταν αξιολύπητος και διαλυμένος.

Αλλά για τη δική μου γνώμη, κρατώ μια μικρή σπίθα του John Locke ζωντανή σε αυτό το πλάσμα, ότι και αν είναι..έτσι αν κάποιος για κάποιο λόγο θέλει να καλέσει αυτή την σπίθα, είναι εκεί. Και νομίζω πως κάποιες φορές η μη διαφορετικότητα του Smokey είναι επιλογή μου. Ο Smokey προβληματίζεται από αυτό: Τι είναι αυτή η προσωπικότητα στην οποία κατοικεί; Ίσως είναι δυνατότερη από αυτό που νόμιζε. Αλλά απλά μου δίνει πράγματα να παίξω στη σκηνή, δίνει λίγο χρώμα σε μια σκηνή. Και το απολαμβάνω. Ήταν συγκινημένος όταν είπε στον Ben ότι η τελευταία σκέψη του John Locke ήταν "Δεν καταλαβαίνω." Και ήταν έκπληκτος που συγκινήθηκε.

Στο επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας, η Ilana είπε ότι ο Smokey "στρατολογεί" και τον είδαμε να πηγαίνει στον Richard Alpert και στον Sawyer. Είναι προτεραιότητά του να στρατολογήσει όλους;

Υπάρχει κάποια στρατολόγηση που συμβαίνει. Τώρα κάνουμε ένα επεισόδιο που λέγεται "The Last Recruit". Έχει ένα σκοπό. Όπως ξέρετε, εντελώς ξαφνικά, ιδρύουν όλους αυτούς τους κανόνες. "Δεν μπορείς να κάνεις αυτό εκτός αν..." Είναι σαν παιδικό παιχνίδι. Δημιουργούμε νέους κανόνες (γελά) Έτσι η στρατολόγηση έχει να κάνει με την εκπλήρωση των κανόνων.

Τι ανταπόκριση έχεις από τους θαυμαστές;

Οι άνθρωποι μου λένε ότι τους αρέσει ο Κακός Locke: "Μου αρέσει ο νέος σκοτεινός τύπος". Και λέω "Λοιπόν, αυτό είναι καλό. Διασκεδάζω να τον παίζω. Δεν ξέρω αν θα σας αρέσει όταν τελειώσουν όλα, αλλά όσο καιρό σας αρέσει, παρακολουθείτε." Είναι εκπληκτικό γι εμένα, τι είναι όλη αυτή η αγάπη που έχουμε για τους κακούς τύπους; Με το κακό παιδί στο σχολείο, με τον αντί ήρωα, κλπ; Γιατί πάντα ήμουν πολύ καλό παίδί. Δεν το καταλαβαίνω.


Πηγή:EW