Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

What Kate Does - Review

Όπως φανερώνει και ο τίτλος, το τρίτο επεισόδιο ήταν επικεντρωμένο στην Kate, στις πράξεις της στο νησί αλλά και στην πραγματικότητα όπου η πτήση 815 προσγειώθηκε ασφαλής στο LAX. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στην ολική επαναφορά της Claire στη σειρά, στον θρήνο του Sawyer για την Juliet και στα όσα συνέβησαν στον Ναό.

Διαβάστε τη συνέχεια

Στην πρεμιέρα είχαμε δει την Claire στο ταξί όπου κατέλαβε η Kate στην προσπάθειά της να διαφύγει από τις αρχές μετά την άφιξη του αεροπλάνου στο Λος Άντζελες. Στο τρίτο επεισόδιο βλέπουμε την εξέλιξη αυτής της προσπάθειας της Kate, η οποία απειλώντας τον ταξιτζή και την Claire με το όπλο καταφέρνει να ξεφύγει… Λίγο πριν όμως φύγει από την περιοχή του αεροδρομίου και ενώ το ταξί είχε σταματήσει εξαιτίας των αποσκευών του Dr. Arzt που κείτονταν στο δρόμο, η Kate βλέπει από το παράθυρο τον Jack να μιλάει στο κινητό και τον κοιτά σα να της φαίνεται γνωστός.


Λίγο πιο κάτω, ο ταξιτζής καταφέρνει να διαφύγει και η Kate διώχνει την Claire από το ταξί αφού πρώτα κρατά τις αποσκευές της και την τσάντα της. Μόνο αργότερα, όταν καταφέρνει να βγάλει τις χειροπέδες και ανοίγει τον σάκο της Claire, διαπιστώνει πως η κοπέλα ήταν έγκυος. Μέσα στο σάκο βρίσκεται και ένα παιχνίδι φάλαινα, ακριβώς το ίδιο που ο Αaron είχε όταν τον μεγάλωνε η Kate.

Οδηγημένη από τις τύψεις ή από το σύμπαν η Kate επιστρέφει στο μέρος που άφησε την Claire και αναλαμβάνει να την πάει στο σπίτι του ζευγαριού που θα υιοθετούσε το μωρό. Και εκεί η Claire μαθαίνει γιατί δεν την συνάντησαν στο αεροδρόμιο…Το ζευγάρι χώρισε και η γυναίκα αδυνατεί να μεγαλώσει το μωρό μόνη της. Ίσως άλλη μια διόρθωση του σύμπαντος… Η Claire δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί τα νέα καθώς οι πόνοι του τοκετού αρχίζουν με την Kate (παρούσα και σε αυτή την πραγματικότητα) να την μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.


Εκεί έχουμε άλλη μια διασταύρωση χαρακτήρων σε αυτή την πραγματικότητα, καθώς ο μαιευτήρας της Claire δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας Ethan που όμως λέγεται Goodspeed. Η Claire καλύπτει την Kate στους αστυνομικούς που έρχονται να την ψάξουν και μετά από λίγο οι δρόμοι τους χωρίζουν…Προς το παρόν τουλάχιστον…


Εντωμεταξύ στην πραγματικότητα του Νησιού οι Others δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένοι με την επιστροφή του Sayid στον κόσμο των ζωντανών. Την προσπάθειά τους να τον απομονώσουν από τους υπόλοιπους Losties, ώστε να του κάνουν «μερικές ερωτήσεις», εκμεταλλεύεται ο Sawyer και φεύγει από τον Ναό, δηλώνοντας πως οι υπόλοιποι δεν είναι φίλοι του και να μην τον ακολουθήσει η Kate.


Η Kate όμως δεν έχει καμία διάθεση να τον ακούσει. Δηλώνει εθελοντική συμμετοχή, μαζί με τον Jin, για να τον φέρουν πίσω καθώς ο αρχηγός τους θεωρεί απαραίτητη την ασφαλή επιστροφή του στο Ναό. Στην διαδρομή μέσα σε μια ζούγκλα γεμάτη παγίδες σαν και αυτές της Rousseau, η Kate και ο Jin καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους δυο others που τους συνόδευαν, ένας από τους οποίους ήταν ο Aldo που είχαμε δει έξω από το Room 23. Αν δεν τον θυμόσαστε μην ανησυχείτε, ούτε η Kate τον θυμήθηκε.


Kate και Jin ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Η πρώτη ακολουθεί τα ίχνη του Sawyer και ο δεύτερος ψάχνει για τη γυναίκα του. O Sawyer έχει πάει στο σπίτι του με την Juliet και βρίσκει κρυμμένο το δαχτυλίδι με το οποίο σκόπευε να της κάνει πρόταση γάμου. Ακολουθεί μια αρκετά συγκινητική σκηνή στην προβλήτα όπου ο Sawyer ομολογεί στην Kate πως θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τον θάνατο της Juliet καθώς εκείνος την έπεισε να μείνει στο Νησί. Πετάει το δαχτυλίδι στο νερό και λέει στην Kate να επιστρέψει στο Ναό.


Την ίδια στιγμή στο Ναό, οι «ερωτήσεις» για τον Sayid είναι στην πραγματικότητα ηλεκτροσόκ και κάψιμο με πυρωμένο σίδερο. Όλο αυτό το αποκαλούν τεστ το οποίο ο -όχι και τόσο μαχητικός ως συνήθως - Sayid δεν πέρασε, αν και του είπαν το αντίθετο. Για το λόγο αυτό ο Dogen δίνει στον Jack ένα χάπι, το οποίο ο Sayid πρέπει να πάρει με τη θέλησή του προκειμένου να ιαθεί.


Ο Jack όμως είναι πεπεισμένος ότι δεν του λένε την αλήθεια και καταπίνει ο ίδιος το χάπι. Ο Dogen τον αναγκάζει να το φτύσει και του αποκαλύπτει ότι είναι δηλητήριο και ότι ο Sayid πρέπει να πεθάνει γιατί μέσα του «αναπτύσσεται ένα σκοτάδι που μόλις φτάσει στην καρδιά του, όλα όσα ήξεραν για τον Sayid θα εξαφανιστούν». Και όταν ρωτά ο Jack πως το ξέρουν αυτό ο Dogen απαντά ότι το ίδιο έπαθε και η αδερφή του Jack.



Στη ζούγκλα οι δυο Others βρίσκουν τελικά τον Jin και ο Aldo θέλει να τον σκοτώσει, παρά το ότι ο φίλος του, του λέει ότι δεν πρέπει γιατί είναι «ένας από αυτούς». Λίγο πριν πατήσει την σκανδάλη κάποιος τους πυροβολεί και τους σκοτώνει. Ο Jin γυρίζει προς το μέρος που προήλθαν οι πυροβολισμοί για να δει την Claire -με εμφάνιση Rousseau - να στέκεται με το όπλο και να φαίνεται αρκετά μπερδεμένη όταν ακούει το όνομά της.