Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

6χ08 Recon - Review

Φτάσαμε αισίως στα μέσα της τελευταίας σεζόν και τα πράγματα φαίνεται να κυλούν περισσότερο αργά απ' ότι θα περίμενε κάποιος. Το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας ήταν Sawyer centric και η αλήθεια είναι πως παρόλο που δεν πρόσφερε και πολλά όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας, βλεπόταν αρκετά ευχάριστα... Ας δούμε όμως αναλυτικά αυτά που έγιναν στο επεισόδιο.


Διαβάστε περισσότερα

Flashsideways...
Ο Sawyer βρίσκεται στο κρεβάτι ενός ξενοδοχείου με μια γυναίκα, προσπαθώντας να θέσει σε εφαρμογή άλλη μια απάτη. Αυτή τη φορά όμως μαθαίνουμε πως πρόκειται για παγίδα στη συγκεκριμένη γυναίκα και πως ο Sawyer (που παρεμπιπτόντως δεν έχει υιοθετήσει αυτό το όνομα ) είναι αστυνομικός με σύντροφο του τον Miles.



Την επόμενη μέρα στη δουλειά, και καθώς ο Sawyer κάνει κλίσεις σε ανθρώπους με το όνομα Anthony Copper, ο Miles τον διακόπτει λέγοντας του πως του έχει κανονίσει ραντεβού με μια φίλη του. Η φίλη αυτή είναι η Charlotte όπου και μαθαίνουμε πως σε αυτή τη ζωή είναι αρχαιολόγος (αντί ανθρωπολόγος).



Το ραντεβού κυλάει πολύ καλά και οι 2 βρίσκονται τελικά σπίτι του Sawyer και στο κρεβάτι του. Η Charlotte σε μια προσπάθεια να πάρει ένα φανελάκι από το συρτάρι του Sawyer ανακαλύπτει ένα φάκελο με το κρυμμένο παρελθόν του Sawyer. Ο Sawyer γίνεται έξαλλος και η βραδιά τελειώνει άδοξα.



Στο αστυνομικό τμήμα βλέπουμε τον αδερφό του Charlie, τον Liam να ρωτάει τον Sawyer αν μπορεί να δει τον αδερφό του. Ο Sawyer τον παραπέμπει αλλού καθώς πάει να συναντήσει τον Miles στο διπλανό δωμάτιο. Ο Miles είναι έξαλλος, αλλά όχι για την συμπεριφορά του σύντροφου του, το προηγούμενο βράδυ, αλλά για το ότι ανακάλυψε πως αυτός πήγε στην Αυστραλία λέγοντας του ψέματα. Ο Miles είναι έξαλλος και του λέει πως δεν θα είναι πια σύντροφοι. Το ίδιο βράδυ ο Sawyer προσπαθεί να απολογηθεί και στην Charlotte χωρίς όμως αποτέλεσμα.



Ο Sawyer αποφασίζει τελικά να πει όλη την αλήθεια στον Miles για τα παιδικά του χρόνια και του λέει πως τόσο καιρό δεν το έκανε επειδή θα προσπαθούσε να τον αποτρέψει από το να σκοτώσει τον Copper. Εκείνη τη στιγμή ένα αυτοκίνητο τους κτυπάει με μεγάλη ταχύτητα και κάποιος βγαίνει έξω τρέχοντας. Οι 2 αναλαμβάνουν το κυνηγητό και τελικά ο Sawyer σταματάει τον παραβάτη που τους κτύπησε με το αμάξι και έφυγε, που δεν είναι άλλη από την Kate…



Στο νησί...
Στο νησί, η ομάδα του Smocke φτάνει στον καταυλισμό της Claire, μετά από την επιδρομή και την καταστροφή στο Ναό. Στη συνέχεια ακολουθεί μια σύντομη ομιλία του Smocke προς όσους τον ακολούθησαν.



Ο Sawyer έχει απορίες και ο Smocke τον καλεί για μια σύντομη συνομιλία στην οποία του αποκαλύπτει πως αυτό το “πράγμα καπνού” είναι αυτός. Του λέει πως έδωσε επιλογή σε αυτούς τους ανθρώπους του Ναού και πως σκότωσε αυτούς που έμειναν πίσω να του αντισταθούν, πιστεύοντας πως προστατεύουν το νησί από αυτόν, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θέλει είναι να φύγει από το νησί. Στη συνέχεια αναθέτει στον Sawyer μια αποστολή στο νησί Hydra όπου θα πρέπει να μάθει τα σχέδια των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Το τελικό του σχέδιο είναι να φύγουν με το αεροπλάνο της Ajira από το νησί.



Η Kate πάει να μιλήσει με τον Sayid που δείχνει εκτός τόπου και χρόνου. Ξαφνικά η Claire αρπάζει την Kate και προσπαθεί να της καρφώσει ένα μαχαίρι στον λαιμό. Ο Smocke παρεμβαίνει και χωρίζει τις 2. Η Kate είναι πολύ ενοχλημένη από την συμπεριφορά της Claire και ο Smocke της απολογείται λέγοντας της πως αυτός φταίει για την συμπεριφορά της Claire. Αυτός της είπε πως οι Others είναι αυτοί που πήραν τον Aaron για να της δώσει κάτι να μισεί. Ένα σκοπό για να μπορεί να συνεχίσει την ζωή της. Η Kate ρωτάει που έστειλε τον Sawyer και αυτός την οδηγεί στην παραλία και της δείχνει πως πήγε στην Hydra.



Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα συνομιλία ανάμεσα στους 2. Ο Smocke της λέει πως πριν να πάρει την μορφή που έχει τώρα, είχε και αυτός μια μητέρα, μια μητέρα ψυχικά διαταραγμένη που του προκάλεσε και του ίδιου προβλήματα καθώς μεγάλωνε. Η Kate ρωτάει γιατί της τα λέει αυτά και ο Smocke της απαντά επειδή τώρα και ο Αaron έχει μια ψυχικά διαταραγμένη μητέρα.



Στην Υδρα...
Ο Sawyer φτάνει στην Hydra και στο σημείο με τα κλουβιά όπου κάποτε κρατούσαν οι Others αυτόν και την Kate. Αναμνήσεις καταλύουν τον Sawyer καθώς βλέπει το φόρεμα που ο Mr. Friendly έδωσε στην Kate να φορέσει...



Ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα στη ζούγκλα, φτάνει στο αεροπλάνο όπου βρίσκει αποσκευές πεταμένες και μια πρόσφατα σβησμένη φωτιά. Λίγο αργότερα ανακαλύπτει μερικά ίχνη που οδηγούν σε μια σορό από πτώματα. Τα πτώματα των επιβατών της Ajira. Καθώς κοιτάζει τα πτώματα ακούει κάτι μέσα από την ζούγκλα και βλέπει μια γυναίκα να τρέχει να ξεφύγει. Ο Sawyer την φτάνει και του λέει πως είναι η Zoe, η τελευταία ζωντανή επιβάτης της Ajira. Ισχυρίζεται πως δεν ξέρει τι έπαθαν οι υπόλοιποι.



Ο Sawyer της λέει πως υπάρχουν επιζώντες στο κυρίως νησί και πως μπορούν να πάνε πίσω σε αυτούς. Και ενώ ετοιμάζονται να φύγουν με το κανό, ο Sawyer που έχει καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, στρέφει το όπλο του σε αυτήν απαιτώντας να του πει την αλήθεια. Η Zoe ρίχνει ένα σφύριγμα και μια ομάδα από οπλισμένους άντρες εμφανίζεται μέσα από την ζούγκλα. Ο Sawyer ζητά να τον μεταφέρουν στον αρχηγό τους. Και καθώς μεταφέρουν τον Sawyer στον αρχηγό τους αντιλαμβανόμαστε πως έχουν έρθει προετοιμασμένοι αφού μπορούμε να δούμε φορητούς πυλώνες, σαν αυτούς που είχε η Dharma και που κρατούσαν μακριά τον Smocke.



Ο αρχηγός τους είναι μέσα στο υποβρύχιο και φυσικά δεν είναι άλλος από τον Charles Widmore. Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο αποκαλύπτεται καθώς ο Sawyer οδηγείται στον Widmore. Ένα κλειδαμπαρωμένο δωμάτιο στο υποβρύχιο... Τι μπορεί να κρύβεται άραγε σε αυτό το δωμάτιο; Σίγουρα κάτι σημαντικό αφού οι συγγραφείς φρόντισαν έτσι ώστε να το προσέξουμε...



Ο Sawyer λέει στον Widmore πως αυτός που τον έστειλε έχει τώρα την μορφή του Locke και του κάνει μια πρόταση. Θα πει στον Smocke πως το πεδίο είναι ελεύθερο έτσι ώστε μόλις φτάσει να του επιτεθούν και να τον σκοτώσουν. Σαν αντάλλαγμα θέλει ο Widmore να μην πειράξει κανένα από τους φίλους του, και να τους προσφέρει ασφαλή έξοδο από το νησί. Ο Widmore αποδέχεται την προσφορά.



Έτσι ο Sawyer επιστρέφει στο κυρίως νησί όπου λέει τα πάντα στον Smocke, συμπεριλαμβα-νομένου και της συμφωνίας που έκανε με τον Widmore, λέγοντας του πως είναι μαζί του επειδή του είπε πως θα τον πάρει από το νησί. Εντούτοις όταν ο Sawyer μένει μόνος με την Kate της αποκαλύπτει το πραγματικό του σχέδιο. Θα αφήσει τους 2 να βγάλουν τα ματάκια τους καθώς αυτοί θα φύγουν από το νησί με το υποβρύχιο...