Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Οι παραγωγοί μιλούν για τα sideways

Στο επεισόδιο του Lost της 16ης Φεβρουαρίου μάθαμε ότι οι αριθμοί (4, 8, 15, 16, 23 και 42) αντιστοιχούν σε μια ομάδα ανθρώπων γνωστοί ως "οι υποψήφιοι": Locke, Hurley, Sawyer, Sayid, Jack και ο Jin ή η Sun αντίστοιχα. Ο Άνδρας με τα Μαύρα λέει ότι είναι υποψήφιοι να αναλάβουν τη θέση του Jacob ως προστάτες του νησιού. Αλλά θα πρέπει να εμπιστευτούμε τον Άνδρα με τα Μαύρα; Και στ' αλήθεια σημαίνει να είσαι υποψήφιος; Οι παραγωγοί Cartlon Cuse και Damon Lindelof απαντούν.

Διαβάστε τη συνέχεια

"H έννοια των υποψήφιων είναι πράγματι κεντρική για την τελευταία σεζόν της σειράς" λέει ο Cuse. "Ο Jacob είναι νεκρός έτσι αυτό αφήνει ένα σημαντικό πρόβλημα για τους ανθρώπους στο νησί. Ποιος είναι προορισμένος να προστατέψει το μέρος;"

"Μία από τις μεγάλες ερωτήσεις της σειράς είναι: Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στο Νησί;" προσθέτει ο Lindelof. "Τουλάχιστον τώρα έχουμε κάποια αίσθηση, αν ο Jacob είναι υπεύθυνος που τους έφερε εκεί, αυτό έχει να κάνει κάτι με το ότι τους παρακολουθούσε για αρκετό καιρό. Τώρα έχουμε την πληροφορία ότι είχε αυτόν τον φάρο, ότι ήταν ικανός να βλέπει αυτούς τους ανθρώπους , να κοιτά τη ζωή τους. Για κάποιον λόγο τους επέλεξε. Θα ανακαλύψουμε ποιος είναι αυτός ο λόγος τις επόμενες εβδομάδες."

Και πως αυτός ο λόγος σχετίζεται με τον κόσμο των sideways, το εναλλακτικό σύμπαν στο οποίο η Oceanic 815 προσγειώθηκε ασφαλής στο Λος Άντζελες; Έχουμε δει κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει σημαντικά εκεί ( ο Jack έχει γιο), ενώ για άλλους βασικές λεπτομέρειες παραμένουν οι ίδιες (Ο Locke είναι ακόμα σε αναπηρική καρέκλα, αν και φαίνεται να μιλά με τον άνθρωπο που ξέρουμε ότι τον έβαλε εκεί.) Επομένως, ποια είναι η μητέρα του David και πως ο Locke παρέλυσε σε αυτό το σύμπαν; "Όλες αυτές είναι οι σωστές ερωτήσεις" λέει ο παραγωγός Edward Kitsis. "Αυτές οι ερωτήσεις που έχετε είναι πράγματα που όταν κάναμε τα επεισόδια θέλαμε συνειδητά να σας κάνουμε να αναρωτηθείτε γι αυτά." προσθέτει ο Adam Horowitz.

Ενώ πολλοί θαυμαστές λένε πως αυτές οι ιστορίες στα sideways έχουν υπάρξει ένας αχρείαστος αποπροσανατολισμός αυτή τη σεζόν, ο Lindelof δίνει έμφαση στο ότι είναι σημαντικά. "Οι άνθρωποι λένει πως δεν χρειάζονται αυτές τις ιστορίες και όλοι εμείς λέμε πως είναι απολύτως 100% απαραίτητες για να πούμε την ιστορία του Lost, και ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι πιο προφανές το γιατί" λέει.

Να μια ερώτηση που μπορεί να σας μπερδέψει: Αν πεθάνεις στο ένα σύμπαν τι συμβαίνει στο σώμα σου στο άλλο σύμπαν; "Ο Charlie και ο Boone πέθαναν στο νησί, αλλά φαίνεται να είναι ζωντανοί στα sideways." λέει ο Lindelof. "Τι θα συμβεί αν πεθάνεις στα sideways; Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση." Συμπέρασμα: Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι αυτή τη σεζόν; "Εξαρτάται από την εκδοχή σας για το τι είναι πολλά" λέει ο Kitsis. "Για την μητέρα μου ένας είναι πάρα πολύς."


Πηγή:TVGuide