Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

The Candidate - 6x14 Review

To 14o επεισόδιο ήταν ένα επεισόδιο γεμάτο δράση, συγκίνηση και αρκετές απώλειες. Τρεις από τους χαρακτήρες που ήταν στη σειρά από την πρώτη σεζόν πέθαναν στο νησί, ενώ στα sideways οι διάλογοι ανάμεσα σε Jack και Locke θύμιζαν πολύ τις πρώτες συζητήσεις τους με ελαφρώς διαφορετικούς όρους.


Διαβάστε τη συνέχεια

Στα sideways o Locke συνέρχεται από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε μετά το χτύπημα που δέχτηκε από το αυτοκίνητο του Desmond και ανακαλύπτει πως ο γιατρός που τον χειρούργησε είναι ο ίδιος που είχε συναντήσει στην πτήση 815. Ο Jack τον ενημερώνει πως είναι ιδανικός υποψήφιος για μια νέα εγχειρητική μέθοδο που μπορεί να τον κάνει να περπατήσει και πάλι, αλλά ο Locke αρνείται.


Ο Jack όμως δεν είναι αποφασισμένος να παρατήσει την προσπάθεια και προσπαθώντας να μάθει πως συνέβη ο αρχικός τραυματισμός του Locke καταλήγει σε έναν οδοντίατρο που τον είχε εγχειρήσει τότε. Ο οδοντίατρος αυτός δεν είναι άλλος από τον Bernard, ο οποίος θυμάται ότι συνταξίδευε με τον Jack στην 815 πτήση και έχει μια γενικότερη αινιγματική συμπεριφορά. Δεν αποκαλύπτει το πώς τραυματίστηκε ο Locke αλλά του δίνει το όνομα ενός άλλου άνδρα που ήταν και αυτός στο ατύχημα, του Anthony Cooper.


Ακολουθώντας αυτό το στοιχείο ο Jack καταλήγει σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου πέφτει πάνω στην Helen. Εκεί η Helen του γνωρίζει τον Anthony, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα και δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.


Έτσι ο Jack επιστρέφει στο νοσοκομείο και στο δωμάτιο του Locke, που μέσα στον ύπνο του λέει «Πάτα το κουμπί. Μακάρι να με είχες πιστέψει». Εκείνη την ώρα εμφανίζεται και η Claire για να ρωτήσει τον Jack σχετικά με ένα μουσικό κουτί που της άφησε ο πατέρας τους. Ο Jack δεν είχε ιδέα αλλά στο τέλος της συνάντησης την προσκαλεί να μείνει στο σπίτι του μια και πλέον είναι «οικογένεια»


Αργότερα όταν ο Locke παίρνει εξιτήριο και λίγο πριν φύγει από το νοσοκομείο, ο Jack του αποκαλύπτει ότι επισκέφτηκε τον πατέρα του και του ζητά να μάθει για το ατύχημα. Τελικά ο Locke λέει πως το ατύχημα προκλήθηκε από δικό του λάθος όταν συνετρίβη το μικρό αεροπλάνο που πιλοτάριζε και στο οποίο επέβαινε ο πατέρας του. Και για το λόγο αυτό δεν θέλει να γίνει καλά. Ο Jack του λέει πως πρέπει να το αφήσει πίσω του, ο Locke αρνείται και η συνάντηση τελειώνει με τον Jack να λέει αυτή τη φορά «Μακάρι να με πίστευες».


Στο νησί όταν ο Jack συνέρχεται από την επίθεση με τους όλμους διαπιστώνει πως βρίσκεται στην Ύδρα μαζί με τον Sayid και τον Locke. Εν τω μεταξύ ο Widmore κλείνει τους υπόλοιπους στα κλουβιά των πολικών αρκούδων λέγοντας πως θέλει να τους προστατέψει. Οι άνθρωποί του όμως δεν καταφέρνουν να αμυνθούν απέναντι στον Smokey που τους εξουδετερώνει για να ελευθερώσει ο Jack τους δικούς του.


Η ενέργεια αυτή του Locke δείχνει να πείθει τον Sawyer και τους υπόλοιπους και αποφασίζουν να τον εμπιστευτούν και να πάνε στο αεροπλάνο. Ο Locke που έχει βρεθεί εκεί πριν φτάσει η υπόλοιπη ομάδα, εξουδετερώνει τους άνδρες του Widmore που το φυλούσαν και ανακαλύπτει πως υπάρχουν εκρηκτικά στο αεροπλάνο. Και αφού πλέον δεν είναι ασφαλές μέσο φυγής αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το υποβρύχιο.


Ο Jack συμφωνεί να βοηθήσει τους υπόλοιπους να φύγουν αλλά αυτός θα έμενε στο νησί, γεγονός που δε φαίνεται να ενθουσιάζει τον Locke. Ούτε όμως ο Jack εμπιστεύεται τον Locke και μετά από συνεννόηση με τον Sawyer τον πετά στο νερό λίγο πριν μπει στο υποβρύχιο. Στη μάχη που ακολουθεί με όσους από τους άνδρες του Widmore έμειναν η Kate τραυματίζεται στον ώμο, ο Jack την βάζει στο υποβρύχιο και αναγκάζονται να φύγουν αφήνοντας την Claire πίσω μια και δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί.


Ενώ το υποβρύχιο καταδύεται ο Jack και οι υπόλοιποι ανακαλύπτουν πως ο Locke τους παγίδεψε και πως στο σακίδιο του Jack υπάρχει μια βόμβα. Ο Sawyer δεν πιστεύει τον Jack πως δεν θα γίνει τίποτα και αποφασίζει να την αφοπλίσει, μόνο που το κάνει χωρίς επιτυχία. Στον λίγο χρόνο που μένει ο Sayid ενημερώνει τον Jack για τον Desmond που τελικά δεν σκότωσε και τρέχει με τη βόμβα στο χέρι ώστε η έκρηξη να γίνει όσο το δυνατό πιο μακριά από τους υπόλοιπους.


Η έκρηξη δημιουργεί ρήγμα στο υποβρύχιο το οποίο αρχίζει να πλημμυρίζει. Μια πόρτα καταπλακώνει τον Frank με μάλλον άσχημα αποτελέσματα, ο Hurley βγάζει την Kate από το υποβρύχιο και ο Jack με τον Sawyer και τον Jin προσπαθούν να απεγκλωβίσουν την Sun που παγιδεύτηκε. Ατυχώς ο Sawyer χτυπά το κεφάλι του, χάνει τις αισθήσεις του και ο Jack αναγκάζεται να τον βγάλει έξω αφήνοντας τους Sun και Jin μέσα.


Ακολουθεί μια συγκινητική σκηνή όπου ενώ η Sun προτρέπει τον Jin να φύγει, αυτός δεν την εγκαταλείπει, επιλέγοντας να πεθάνουν μαζί.


Στην ακτή, Hurley, Kate και Jack θρηνούν για τους φίλους που έχασαν, ενώ στην Ύδρα ο Locke καταλαβαίνει πως δεν πέθαναν όλοι και πηγαίνει να τελειώσει αυτό που άρχισε, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές του προθέσεις.