Κυριακή 2 Μαΐου 2010

The Last Recruit - Review

Καθώς πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στο μεγάλο φινάλε της σειράς, τα πράματα αρχίζουν να οδηγούνται προς αυτό και να προετοιμάζουν το έδαφος. Σε ένα γεμάτο multicentric επεισόδιο στο οποίο ενώ έγιναν αρκετά πράγματα, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για συζήτηση, πράγμα που δείχνει πως πλέον αυτό που έμεινε είναι να κάτσουμε και να απολαύσουμε τα 4 επεισόδια που έμειναν μακριά από θεωρίες και προβλέψεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Flashsideways

Tα flashsideways σε αυτό το επεισόδιο αρχίζουν με τον Ben και τον Locke σε ένα ασθενοφόρο καθ' οδών για το νοσοκομείο. Όταν φτάνουν ένα άλλο ασθενοφόρο φτάνει με τον Jin και την Sun. Καθώς οι νοσηλευτές τους οδηγούν πλάι πλάι στο νοσοκομείο, η Sun κοιτάζει τον Locke και πανικόβλητη φωνάζει "Αυτός είναι!".



Στο αστυνομικό τμήμα, ο Sawyer τα ρίχνει έντονα στην Kate λέγοντας της πως κάτι προσπαθεί να τους φέρει μαζί. Αυτή τον απειλεί, λέγοντας του πως θα πεί πως δεν είπε τίποτα όταν την είδε με τις χειροπέδες στο αεροδρόμιο, αφού δεν ήθελε κανένας να μάθει πως πήγε στο Sydney. Ο Miles διακόπτει την συζήτηση τους καθώς έλαβαν μια κλήση για πολλαπλή δολοφονία σε ένα εστιατόριο. Ο Miles δείχνει μια φωτογραφία του Sayid στον James λέγοντας του πως αυτός είναι ο βασικός ύποπτος. Έτσι πάνε στο σπίτι της Nadia όπου φτάνει ο Sayid και τον συλλαμβάνουν.



Στη συνέχεια βλέπουμε την Claire σε ένα κτίριο να ψάχνει για το γραφείο υιοθεσιών. Εκεί συναντά και πάλι τον Desmond όπου την πείθει να μιλήσει με ένα δικηγόρο. Λίγο αργότερα μαθαίνουμε πως η δικηγόρος αυτή δεν είναι άλλη από την Ilana και πως ο λόγος που έψαχνε την Claire είναι η διαθήκη του Christian Shephard.



O Jack φτάνει και αυτός στο κτίριο με τον γιό του και μένει άφωνος όταν ακούει πως η Claire είναι κόρη του Christian. Καθώς συνομιλούν λαμβάνει μια κλήση από το νοσοκομείο και φεύγει για μια επείγουσα εγχείρηση. Ο Jack φτάνει στο νοσοκομείο όπου βλέπουμε την Sun να αναρρώνει μετά το περιστατικό στο εστιατόριο και όπου μαθαίνουμε πως το παιδί είναι καλά. Στη συνέχεια βλέπουμε τον Jack στο χειρουργείο να ετοιμάζεται να χειρουργήσει έναν άντρα, που τον αναγνωρίζει. Δεν είναι άλλος από τον Locke που γνώρισε πριν λίγες μέρες στο αεροδρόμιο...



Στο νησί

Ο Locke ζητά από τον Jack να μιλήσουν ιδιαιτέρως. Στην συνομιλία τους, του λέει πως για να φύγουν από το νησί, θα πρέπει να είναι όλοι μαζί και επιβεβαιώνει πως αυτός ήταν που πήρε τη μορφή του Christian όταν πρωτοέπεσαν στο νησί, για να τον βοηθήσει να βρεί νερό. Η συνομιλία τους διακόπτεται από την Claire, που λέει πως θέλει να μιλήσει με τον αδερφό της και πως είναι ευτυχισμένη που ήρθε μαζί τους. Ο Jack της λέει πως δεν αποφάσισε ακόμα τι θα κάνει, αλλά η Claire του λέει πως αποφάσισε από την στιγμή μου μίλησε με τον Locke.



Το επόμενο πρωί, ο Sawyer, η Kate, o Hurley και η Sun καταστρώνουν τα σχέδια τους, όταν φτάνει η Zoe και απαιτεί από τον Locke να της επιστρέψει τον Desmond. Για να τους δείξει πως μιλά σοβαρά, διατάσσει μέσω ασυρμάτου να πλήξουν προειδοποιητικά με όλμους το στρατόπεδο του Locke. Ο Locke αρνείται κάθε ανάμιξη και καταστρέφει τον ασύρματο που του δίνει η Zoe, δίχνοντας πως δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της.



Στη συνέχεια λέει στον Sawyer και την Kate να πάρουν το ιστιοπλοϊκό με το οποίο έφτασε κάποτε ο Desmond στο νησί και να τον συναντήσουν μαζί με τους υπόλοιπους ώστε να πάνε στο νησί Hydra και να επιτεθούν στον Widmore. Παρόλα αυτά ο Sawyer έχει άλλα σχέδια και λέει στον Jack να πάρει την Sun, τον Hurley και τον Lapidus και να τον συναντίσουν αλλού. Η Kate είναι αναστατωμένη που θα αφήσουν πίσω την Claire και που ο Sawyer δεν την συμπεριέλαβε στα σχέδια του.



Εν τω μεταξύ ο Locke στέλνει τον Sayid στο πηγάδι να σκοτώσει τον Desmond, ενώ ο ίδιος οδηγεί την υπόλοιπη του ομάδα στο σημείο συνάντισης με το καράβι. Όταν ο Sayid φτάνει στο πηγάδι, ο Desmond προσπαθεί να μεταπείσει τον Sayid από το να κάνει αυτό που τον διέταξε ο Locke. Αργότερα ο Locke πάει πίσω για να βρεί τον Sayid καθώς αυτός καθυστερεί να τους συναντήσει. Όταν τον ρωτάει γιατί άργησε, ο Sayid του λέει πως ήθελε λίγο χρόνο για τον εαυτό του μετά που σκότωσε τον Desmond.



Βρίσκοντας ευκαιρία μετά την απομάκρυνση του Locke, ο Jack παίρνει τους υπόλοιπους και πάει στο σημείο που του ζήτησε ο Sawyer για να τους συναντήσει. Η Claire καταλαμβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και τους ακολουθεί. Εκεί τους απειλεί με το όπλο αλλά τελικά η Kate την πείθει να πάει μαζί τους για να φύγουν από το νησί και να πάνε στον Αaron. Στα μισά της διαδρομής προς τη Hydra, ο Jack λέει στον Sawyer πως νομίζει πως το να φύγουν από το νησί, δεν είναι καλή ιδέα και πως ίσως θα πρέπει να μείνουν. Ο Sawyer δεν τον ακούει και δίνει στον Jack δύο επιλογές. Ή να σιωπήσει ή να φύγει από την βάρκα του. Έτσι ο Jack αφού απολογηθεί πρώτα για τον θάνατο της Juliet, πηδάει από το καράβι.



Το ιστιοπλοϊκό φτάνει τελικά στην Hydra, όπου τους υποδέχεται η Zoe υπό την απειλή των όπλων. H ένταση αποκλιμακώνεται κάπως με την επανασύνδεση του Jin και της Sun μετά από 3 χρόνια. Όμως η στιγμή της ευτυχίας δεν διαρκεί και πολύ καθώς η Ζoe τους διατάζει όλους να πέσουν στα γόνατα αφού ο Widmore δεν θα τηρήσει την συμφωνία του με τον Sawyer. Λίγο αργότερα ο Widmore αρχίσει την επίθεση του με όλμους στο νησί, κτυπώντας κοντά στον Jack ο οποίος μόλις έφτασε στο κυρίως νησί κολυμπώντας.



Μέσα στο χάος που ακολουθεί, ο Locke καταφέρνει να μεταφέρει τον Jack στη ζούγκλα και του λέει πως τώρα είναι ασφαλής μαζί του...