Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Oι Carbonell και Cusick μιλούν για το φινάλε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Ο Henry Ian Cusick και ο Nestor Carbonell δεν πρόκειται να πουν ποτέ σε ένα τραπέζι με δημοσιογράφους τίποτα για το τέλος του Lost, αλλά στην περίπτωση του Carbonell έχει μια καλή δικαιολογία: Δεν ξέρει.

Στους πρωταγωνιστές της σειράς, συμπεριλαμβανομένων των Cusick και Carbonell δόθηκαν σενάρια που περιλάμβαναν 10 από 11 ηθοποιούς. Ο Cusick πήρε την 11η πράξη, αλλά ο Carbonell όχι. [Ναι, αυτό μάλλον είναι ένα spoiler που αφορά την παρουσία, ή την έλλειψη αυτής, του Desmond και του Richard Alpert στην τελευταία σκηνή του Lost. Ίσως. Ή ίσως όχι.]

"Ποτέ δεν πήρα την τελευταία σκηνή και δεν τη ζήτησα μετά γιατί πραγματικά θέλω να παρακολουθήσω μαζί με την Αμερική το πως τελειώνει" εξηγησε ο Carbonell το Σάββατο 15 Μαΐου στην εκδήλωση τύπου για πολλές από της σειρές της αυτοκρατορίας Disney - ABC. "Θέλω να εκπλαγώ. Ήμουν χαρούμενος με το πως επίλυσαν συγκεκριμένα τον χαρακτήρα μου και με αυτά που διάβασα το πως επίλυσαν πολύ από την δυναμική των χαρακτήρων. Έκαναν μια εκπληκτική δουλειά και ανυπομονώ για την τελική κατάληξη."

Στην πραγματικοτητα υπάρχει μια σύγχυση για το αν ο Cusick ξέρει πραγματικά ή όχι πως τελειώνει το Lost.

"Νομίζω πως στην 11η σκηνή υπάρχει μια μυστική σκηνή που κανείς δεν έχει" λέει ο Cusick. "Μόνο οι άνθρωποι που είναι σε αυτή, αλλά κανείς δεν ξέρει. Όλοι είναι πολύ ήσυχοι γι αυτό".

Είναι αρκετά ασαφές, έτσι; Με το να ρωτάς τους Cusick και Carbonell για το αν το φινάλε θα ικανοποιήσει τους θεατές του Lost κερδίζεις παρόμοιες ασαφείς απαντήσεις.

"Αυτό που είναι σπουδαίο σχετικά με τη σειρά είναι πως υπάρχουν τόσα συζητήσιμα σημεία." λέει ο Cusick. "Υπάρχουν τόσες διαδρομές της ζωής που έρχονται μαζί για να μιλήσουν για τη σειρά και τόσα πολλά θέματα που αναφέρθηκαν και αυτό ακριβώς το τέλος θα αναδείξει. Οι άνθρωποι θα μιλούν για πολλές εβδομάδες μετά και αυτό είναι κάτι που η σειρά πάντα κάνει"

Ο Carbonell προσθέτει, "Νομίζω ότι αυτό είναι σωστό. Έχει κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε για Βιβλικά θέματα, μυθολογικά θέματα και λογοτεχνία, επιστήμη εναντίον πίστης. Τις μεγάλες ερωτήσεις στη ζωή, απίστευτες ερωτήσεις. Στην καρδιά της σειράς είναι αυτοί οι χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν αυτοί οι πραγματικά περίπλοκοι χαρακτήρες με στρώματα ακατάλληλης συμπεριφοράς. Κανείς δεν είναι εντελώς καλός και κανείς εντελώς κακός. Είναι πολύ καλά σχεδιασμένοι χαρακτήρες και αυτή είναι η καρδιά της σειράς. Νομίζω ότι το φινάλε, χωρίς να δώσω κάτι, θα φέρει κάποια κατάληξη σε αρκετή από την δυναμική ανάμεσα σε αυτούς τους χαρακτήρες και τις σχέσεις."

To θέμα της δυναμικής των χαρακτήρων και εκείνο το είδος κατάληξης ήρθε αργότερα στη συνέντευξη όταν ρωτήσαμε τον Cusick και τον Carbonell αν υπάρχουν ερωτήσεις που είχαν ως θεατές και είχαν απαντηθεί μέχρι το τέλος.

"Υπήρξε ένα σημείο στη σειρά όπου σκεφτόμουν ότι δεν με νοιάζει για απαντήσεις πλέον", σημειώνει ο Cusick. "Ήξερα τι ήθελα από το τέλος και τι ήθελα το μήνυμα να είναι. Μου αρέσει αυτό το πράγμα που έρχεται από ένα μέρος αγάπης και έρχεται από ένα μέρος χωρίς φόβο. Ξαφνικά φάνηκε πολύ μεγαλύτερο. Μικρές ερωτήσεις που σκεφτόμουν "Δε με νοιάζει πια". Δεν με νοιάζει γιατί μπορώ να δω το μέλλον. Δεν έχει σημασία. Φαίνεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό."

Ο Carbonell προσθέτει "Είμαι μαζί σου. Το θέμα της αγάπης είναι στην καρδιά όλων των χαρακτήρων μας. Του δικού σου στην Penny και του δικού μου στην θλίψη από την απώλεια της συζύγου μου. Το ένα κεντρικό θέμα είναι ότι η αγάπη παίζει στη ζωή όλων μας και μας απομακρύνει κάποιες φορές. Νομίζω ότι αυτό αναλύεται εντελώς στο φινάλε. Νομίζω ότι πολύ από αυτή τη δυναμική θα αντιμετωπιστή και για εμένα αυτό είναι το πιο ικανοποιητικό."

Και ο Cusick και ο Carbonell είχαν κεντρικούς ρόλους αυτή τη σεζόν, αλλά και ο Desmond και ο Richard Alpert έχουν χρησιμοποιηθεί φειδωλά αλλά αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα ο Cusick ήταν απών για περισσότερο από τη μισή σεζόν, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως το επίκεντρο στο σημαντικό Happily Ever After.

Πως οι συγγραφείς εξήγησαν τη θέση του Desmond στη σεζόν στον ηθοποιό;

"Σου τηλεφωνούν και σου λένε πως δεν σε χρειάζονται. Ω, εντάξει" θυμάται ο Cusick. "Βασικά το τηλεφώνημα ήταν "Δεν θα σε χρειαστούμε παρά για τα τελευταία εφτά επεισόδια αλλά θα έχεις μια πραγματικά φοβερή ιστορία". Πρέπει να τους εμπιστευτείς."

Για τον Carbonell δεν ήταν τόσο η αρχική απουσία καθώς οι εμφανίσεις ήταν πάντα μέρος του μυστηριώδες και προφανώς αγέραστου χαρακτήρα. Μετά από χρόνια υποθέσεων, το παρελθόν του Richard τελικά αποκαλύφθηκε στο επεισόδιο Ab Aeterno.

Οι δύο ηθοποιοί από μια κοινωνία αμοιβαίου θαυμασμού με τον καθένα να παραληρεί για το επεισόδιο και το θέμα του άλλου καθώς και το δικό τους.

Cusick "Είναι πάντα ωραίο να εμπλέκεσαι από το να κάθεσε πίσω και να έχεις ένα σκοπό στη σειρά. Ναι. Ήμουν χαρούμενος με το επεισόδιό μου. [Στον Carbonell] Λάτρεψα το δικό σου. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο της σεζόν."

Carbonell "Λοιπόν το δικό σου επεισόδιο είναι.."

Cusick "Ω, σε παρακαλώ! Μου αρέσει το δικό μου επεισόδιο, αλλά νομίζω το δικό σου.. Αυτό που μου άρεσε στο δικό σου είναι όταν μαθαίνεις για έναν χαρακτήρα, η σειρά ήταν πάντα η καλύτερη στο να εισάγει έναν χαρακτήρα και όταν μαθαίνεις για το παρελθόν τους. Αυτό που έκαναν με τον χαρακτήρα σου ήταν στ' αλήθεια σπουδαίο."

Carbonell "Έγραψαν ένα απίστευτο σενάριο και είχα να παίξω με αυτό. Επίσης επωφελήθηκα από το γεγονός πως στην πραγματικότητα δεν ξέρατε τίποτα για τον χαρακτήρα μου για τρία χρόνια, έτσι είχα να χτίσω στο ενδιαφέρον."

Cusick "Ήμασταν όλοι απελπισμένοι για να μάθουμε για τον χαρακτήρα σου."

Carbonell "Με έναν περίεργο τρόπο, ως ηθοποιός σχεδόν δεν θα μπορούσα να κάνω λάθος γιατί είχα χτίσει στο ενδιαφέρον"

Cusick "Είχες όμως ακόμα να του δώσεις χρώμα."

Carbonell "Ναι, ήταν διασκεδαστικό και μου έγραψαν ένα όμορφο επεισόδιο έτσι ήταν σπουδαίο να το κάνω. [Στον Cusick] Φίλε ήσουν φοβερός και σπουδαίος. Ήσουν. Κοίτα, σιχαίνεται να το ακούει. Αυτό που λατρεύω σε αυτό που έκανες ήταν πως υπήρχε μια πραγματική στοϊκότητα κυρίως στα flash sideways υπήρχε μια διαφορετική φύση του χαρακτήρα σου. Ήταν άλλη μια σπουδαία σκιά και μια φοβερή στροφή."

Το φινάλε του Lost θα προβληθεί την Κυριακή, 23 Μαίου, αλλά αν και το επεισόδιο θα είναι 2,5 ώρες ακόμα και οι πιο παθιασμένοι θεατές ξέρουν πως κάποια πράγματα θα μείνουν περιπλεγμένα ή ίσως όχι τόσο περιπλεγμένα.

"Ξέρεις με ρωτάνει γιατί ο Desmond δεν ήταν στο αεροπλάνο στην αρχή της έκτης σεζόν" λέει ο Cusick. "Εξαφανίστηκε και δεν τον ξαναείδατε. Οι άνθρωποι το κάνουν μεγάλο θέμα. Νομίζω ότι απλά πήγε στην τουαλέτα. Καμιά φορά οι απαντήσεις είναι τόσο απλές."

Και πως το υπόλοιπο καστ αντέδρασε όταν πήρε το τελευταίο σενάριο;

"Ήμασταν στα τροχόσπιτα και συζητούσαμε και μιλούσαμε" λέει ο Cusick. "Ο καθένας είχε μια γνώμη. Είχαμε όλοι διαφορετικές γνώμες για το ίδιο σενάριο."

Οι θεατές μάλλον θα αισθανθούν το ίδιο σε μια εβδομάδα...


Πηγή:HitFix