Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Σημαντικά spoilers για το φινάλε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε το spoiler

Διαβάστε στη συνέχεια μια συνέντευξη του DarkUfo με μία από τις πηγές του που είδε το φινάλε.

Νομίζεις πως οι θεατές θα πρέπει να διαβάσουν τα spoiler γι αυτό το τελικό επεισόδιο;

Δε νομίζω πως θα έπρεπε.

Ευχαριστήθηκες το φινάλε;

Ναι, πάρα πολύ.

Τι βαθμολογία θα του έβαζες;

10 από 10

Ποια ήταν τα προηγούμενα καλύτερά σου επεισόδια και με ποιο επεισόδιο είναι το φινάλε παρόμοιο κατα τη γνώμη σου;

Τα καλύτερά μου πέντε επεισόδια χωρίς ιδιαίτερη σειρά είναι...

Walkabout

Man of Science, Man of Faith

The Other 48 Days

Through The Looking Glass

316

Και νομίζω πως το φινάλε μοιάζει περισσότερο με το The Incident. Και με αυτό εννοώ ότι τα γεγονότα στο νησί με μια multi centric ιστορία στη θέση των πολλαπλών επισκέψεων του Jacob στο The Incident.

Προσωπικά ανυπομονώ να δω πως πρόκειται να τελειώσουν τη σειρά. Θα ήθελα να δω ένα τέλος που δεν μας αφήνει να αναρωτιώμαστε για το τι είδαμε αλλά περισσότερο να κοιτάμε πίσω στις προηγούμενες έξι σεζόν και να τις επανεκτιμούμε. Χωρίς να πεις λεπτομέρειες ποια είναι τα μέρη του Φινάλε που είναι περισσότερο ικανοποιητικά;

Δεν ξέρω πως να το απαντήσω χωρίς να είμαι πω πολλά spoilers. Όλες οι στιγμές "συνειδητοποίησης" στο εναλλακτικό σύμπαν ήταν πολύ ικανοποιητικές. Και αφού κάθε φινάλε έχει κάποιου είδους αντιπαράθεσης Locke/Jack η κλιμάκωση με μια τεράστια μάχη στα βράχια δεν είναι απογοητευτική. Ικανοποιήθηκα με την ρομαντική επιλογή της Kate αλλά ξέρω πως μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων δεν θα είναι.

Υπήρχαν κάποια μέρη που σε απογοήτευσαν;

Όχι στην πραγματικότητα. Είχα απογοητεύσεις με τη σειρά ως σύνολο όταν σκέφτομαι κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που νόμιζα ότι ήταν σημαντικά και κατέληξαν να μην έχουν νόημα. Η ιστορία σίγουρα τελειώνει, έχει την αίσθηση του ολοκληρωμένου, αλλά όπως και άλλοι θεατές απορροφήθηκα από την συζήτηση online και τις θεωρίες και πολλά πράγματα που οι άνθρωποι είχαν διαβάσει στη σειρά δεν υπάρχουν ή δεν είναι στ' αλήθεια εκεί. Για παράδειγμα: Δεν υπάρχει Ji Yeon ή μεγαλωμένος Aaron. Εκτός αν εμφανιστούν στην τελευταία σκηνή που κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα εκτός από τους ηθοποιούς που εμπλέκονται.

Πόσες σκηνές ξέρεις ότι λείπουν; Μυστικές σκηνές; Τι σε κάνει να νομίζεις πως ξέρεις τι είναι στην τελευταία σκηνή;

Δεν ξέρω σίγουρα τι είναι στην τελευταία σκηνή ή πόσοι είναι στην τελευταία σκηνή. Αλλά υποθέτω ότι είναι η στιγμή "συνειδητοποίησης" του Jack στο εναλλακτικό. Και κοιτάζοντας το πόσο μεγάλες είναι οι σκηνές στο The End όταν οι χαρακτήρες έχουν τις "συνειδητοποιήσεις" τους, μπορώ ασφαλώς να προβλέψω πως πρόκειται να είναι η στιγμή του Jack.

Ίσως υπάρχει μια τελευταία σκηνή που θα με εκπλήξει. Αλλά έχοντας δει την ιδιοφυή διάταξη των ιστοριών στη σειρά θα ήταν εκτός θέματος της σειράς να είναι κάτι άλλο.

Ποια από τα μυστήρια εξηγούνται στο φινάλε; Ποια μένουν αναπάντητα ή ασαφή;

Περιέργως υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις. Άνθρωποι είναι ακόμα ζωντανοί στο νησί που επίσης είναι ζωντανοί στον εναλλακτικό κόσμο. Νομίζω ότι απάντησαν τις μυθολογικές ερωτήσεις πριν αρχίσει το The End. Το The End αφορά τοςυ χαρακτήρες.

Ποιος χαρακτήρας είχε την καλύτερη κατάληξη στο Φινάλε;

Πιθανόν η Kate γιατί πραγματικά εξιλέωσαν τον χαρακτήρα της.

Αγαπημένη σκηνή στο φινάλε;

Η "συνειδητοποίηση του Locke στο εναλλακτικό κόσμο.

Πιο θλιμμένη σκηνή στο Φινάλε;

Ίσως το τέλος γιατί τελειώνει; Το επεισόδιο ήταν γεμάτο από δακρύβρεκτες στιγμές αλλά είναι η ευτυχισμένη ποικιλία.

Πιο σοκαριστική σκηνή του Φινάλε;

Όταν ο Locke σκοτώνεται στο νησί. Υποθέτω ότι θα σκότωσαν το τέρας καπνού αλλά είναι σοκαριστηκό εξαιτίας του ποιος τον σκοτώνει.



Πηγή:DarkUfo