Κυριακή 23 Μαΐου 2010

What They Died For - 6x16 Review

Στο τελευταίο επεισόδιο πριν το φινάλε της σειράς ξεκαθαρίστηκε το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Jacob και γιατί επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες ως υποψήφιοι, ενώ ο Ben παίρνει τελικά την εκδίκησή του. Στον κόσμο των sideways ο Desmond προχωράει ακάθεκτος στην υλοποίηση του σχεδίου του, να μαζέψει όλους από την πτήση 815.

Διαβάστε τη συνέχεια

Ο Jack στον sideway κόσμο ανακαλύπτει πάλι όταν ξυπνάει ένα περίεργο κόψιμο στο λαιμό, όπως και στην διάρκεια της πτήσης 815. Δεν δίνει και πολύ σημασία και πηγαίνει να πάρει πρωινό με τον γιο του, ο οποίος τον προσκαλεί σε ένα κονσέρτο που θα δώσει, και την Claire που μένει πλέον μαζί τους. Το πρωινό τους διακόπτεται από ένα τηλεφώνημα από το οποίο ο Jack ενημερώνεται πως βρέθηκε το φέρετρο του πατέρα του και πως μέσα στην ημέρα θα είναι στο Λος Άντζελες. Μόνο που στην άλλη άκρη της γραμμής δεν είναι κάποιος υπάλληλος της Oceanic αλλά ο Desmond.


Ο Des στη συνέχεια πηγαίνει στο σχολείο των Locke και Ben, όπου ο Locke μόλις έχει επιστρέψει μετά το ατύχημα. Μόλις ο Des τον βλέπει βάζει μπροστά το αυτοκίνητο, αλλά πριν προλάβει να κάνει κάτι τον σταματά ο Ben που τον αναγνωρίζει και αρχίζει να φωνάζει. Ο Desmond βγαίνει έξω και αφού λέει στον Ben ότι δεν θέλει να κάνει κακό στον Locke αλλά να τον κάνει να «το αφήσει» αρχίζει και ξυλοκοπά τον Ben, ο οποίος ξαφνικά έχει αναμνήσεις από τον ξυλοδαρμό του στην προβλήτα όταν πήγε να σκοτώσει την Penny.


Όταν ο Locke μαθαίνει αυτά που είπε ο Des αποφασίζει να επισκεφτεί τον Jack, μια και εκείνος του είχε πει τα ίδια. Του αφηγείται τα γεγονότα και του εξηγεί –με μια πίστη που θυμίζει τον Locke της πρώτης σεζόν - πως κατά τη γνώμη του ο Jack πρέπει να τον κάνει καλά. Ο Jack του λέει να μην μπερδεύει τις συμπτώσεις με τη μοίρα αλλά δέχεται ευχαρίστως να κάνει την εγχείρηση.


Την ίδια στιγμή στο σχολείο, η Alex βλέποντας τον Ben χτυπημένο του προτείνει να τον πάει η μητέρα της στο σπίτι. Και στον sideway κόσμο μητέρα της Alex είναι η Danielle, που όμως δεν έχει καμία σχέση με την Danielle στο νησί. Τελικά ο Ben καταλήγει στο σπίτι τους για δείπνο όπου μαθαίνει ότι η Alex τον βλέπει ως πατρική φιγούρα μια και ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν 2 ετών, ενώ διαφαίνεται και η αρχή ενός ειδυλλίου ανάμεσα σε Ben και Danielle.


Μετά από αυτό ο Desmond παραδίδεται στην αστυνομία και συγκεκριμένα στον Sawyer και τον Miles ως υπεύθυνος του τροχαίου και του ξυλοδαρμού και καταλήγει στη φυλακή του τμήματος μαζί με την Kate και τον Sayid. Λίγες ώρες αργότερα οι τρεις τους θα μεταφερθούν από το τμήμα στις φυλακές. Στη διαδρομή όμως ο Des έχει κανονίσει με την οδηγό της κλούβας να τους αφήσει ελεύθερους με αντάλλαγμα χρήματα και την υπόσχεση των Sayid και Kate στον Des ότι θα του κάνουν μια χάρη. Η οδηγός είναι η Αna Lucia και τα χρήματα τα παραδίδει ο Hurley που φαίνεται να έχει πλήρη επίγνωση των γεγονότων στο νησί. Ο Sayid πηγαίνει με τον Hurley και η Kate με τον Des, ο οποίος την ενημερώνει πως θα πάνε σε συναυλία.


Στο νησί, οι εναπομείναντες Hurley, Jack, Kate και Sawyer απαρηγόρητοι για τον χαμό των φίλων τους, ξεκινούν να βρουν το πηγάδι με τον Desmond για να τον ελευθερώσουν. Την ίδια στιγμή οι Miles, Richard και Ben κατευθύνονται στο Dharmaville προκειμένου να πάρουν εκρηκτικά από το μυστικό δωμάτιο του Ben και να ανατινάξουν το αεροπλάνο.


Καθώς βρίσκονται στο δωμάτιο, η Zoe και ο Widmore καταφθάνουν. Ο Charles τους ενημερώνει ότι έχει ήδη βάλει εκρηκτικά στο αεροπλάνο, στέλνει τη Zoe να πάρει κάποιον εξοπλισμό και τους λέει πως ο Jacob τον επισκέφτηκε, του έδειξε τα λάθη του και γι αυτό ξαναγύρισε στο νησί. Η συζήτηση διακόπτεται όταν η Zoe τους ενημερώνει ότι έρχεται ο Locke.


Zoe και Charles κρύβονται στο μυστικό δωμάτιο, ο Miles φεύγει για τη ζούγκλα και ο Ben με τον Richard περιμένουν τον Locke, ο μεν πρώτος σίγουρος πως θα τον σκοτώσει, ο δεύτερος πιστεύοντας πως μπορεί να τον πείσει να φύγουν από εκεί χωρίς να σκοτώσει κάποιον.Μόνο που ο Smokey έχει άλλη άποψη για τον Richard και του επιτίθεται, ενώ στη συνέχεια με τη μορφή του Locke πλησιάζει τον Ben γιατί θέλει από αυτόν να σκοτώσει κάποιους.


O Ben του αποκαλύπτει που κρύβονται ο Widmore με τη Zoe και ο Locke αφού σκοτώνει τη Zoe ζητά από τον Charles να του πει τον λόγο που έφερε τον Des στο νησί με αντάλλαγμα να μην σκοτώσει την Penny. Ο Charles αρχίζει να το λέει ψιθυριστά καθώς δεν θέλει να τον ακούσει ο Ben, όταν ξαφνικά ο Ben τον πυροβολεί και τον σκοτώνει για να μην σώσει την κόρη του.


Στο μεταξύ, ο μικρός Jacob παρουσιάζεται στον Hurley και του ζητά τις στάχτες του, που είχε πάρει από την Ilana. Όταν τις παίρνει εμφανίζεται κανονικά στον Hurley και του λέει να ειδοποιήσει και τους υπόλοιπους. Πλέον όλοι μπορούν να τον δουν, και γύρω από τη φωτιά με τις στάχτες του, ο Jacob τους εξηγεί ότι πρέπει ένας από αυτούς να αναλάβει τη προστασία του νησιού πριν σβήσει η φωτιά, πως το νησί χρειάζεται προστασία από τον Smokey που πρέπει να τον σκοτώσουν, τους λέει ότι τους επέλεξε επειδή ήταν μόνοι και δεν έβρισκαν αυτό που έψαχναν και πως χρειάζονταν το νησί όσο και το νησί αυτούς. Λέει στην Kate ότι έσβησε το όνομά της επειδή έγινε μητέρα αλλά πως αν ήθελε θα μπορούσε να πάρει τη δουλειά και αφήνει σε αυτούς την επιλογή για το ποιος θα τον αντικαταστήσει.


Ο Jack είναι αυτός που δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει τη θέση του Jacob, πιστεύει πως είναι προορισμένος να το κάνει. Και ο Jacob τον μυεί όπως ακριβώς είχε κάνει η Μητέρα σε αυτόν. Επιπλέον ο Jacob του λέει πως η καρδιά του νησιού, το φως είναι λίγο μετά από το δάσος των μπαμπού στο οποίο βρέθηκε ο Jack μετά την πτώση της πτήσης 815 και πως τώρα θα μπορεί να πάει εκεί. Εκεί όμως πηγαίνει και ο Άνδρας με τα Μαύρα και πρέπει να τον σταματήσει.


Locke και Ben φτάνουν στο πηγάδι, αλλά ο Desmond έχει ήδη φύγει. Αυτό όμως δεν ενοχλεί καθόλου τον Locke, που ενημερώνει τον Ben ότι θα χρησιμοποιήσει τον Desmond για να κάνει αυτό που δεν μπορεί μόνος του, να καταστρέψει το νησί.