Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη Emily De Ravin

Μπορεί το Lost να τελείωσε αλλά η συζήτηση γύρω από το κατά κάποιο τρόπο αμφιλεγόμενο, εμπνευσμένο από το "καθαρτήριο" επεισόδιο, δεν έχει ακόμα πεθάνει. Η Emily de Ravin που πέρασε 5 σεζόν παίζοντας την Claire Littleton (τόσο την κανονική όσο και την τρελή της έκδοση), μοιράζεται τις σκέψεις της για το γιατί ήταν ο σωστός τρόπος να τελειώσει.

Τώρα που τελείωσαν όλα, τι πραγματικά σκέφτεσαι για το τελευταίο επεισόδιο;
Λοιπόν, θα πάω πίσω όταν το διάβαζα. Όλο το τελευταίο σενάριο ήταν τυπωμένο σε σκούρες κόκκινες σελίδες για να μην μπορεί να αντιγραφεί και δεν είχαμε πάρει τις τελευταίες 10 σελίδες, μέχρι την νύκτα πριν από το γύρισμα. Συγκινήθηκα τόσο πολύ με αυτό. Δεν ήταν σαν να τελείωνε ένα επεισόδιο στη σεζόν. Ήταν η τελευταία φορά που θα διάβαζα σενάριο του Lost. Αυτό είχε σημαντική απήχηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Κάποιοι φίλοι της σειράς δεν συγκινήθηκαν και τόσο.
Δεν νομίζω πως όλοι μένουν ικανοποιημένοι από το τέλος κάθε σειράς ή ταινίας, ειδικά σε κάτι πολύπλοκο σαν αυτό όπου δεν μπορείς να απαντήσεις κάθε ερώτηση. Αυτό είναι ένα από αυτά που άκουσα: "Γιατί δεν απάντησαν τα πάντα!". Αλλά θα ήταν λίγο βαρετό να απαντήσουν σε όλα. Θα χρειάζονταν άλλα 500 επεισόδια για να το κάνουν. Και νομίζω πως τελείωσε με ένα πολύ όμορφο τρόπο.

Υπάρχει κάποια ερώτηση που είχες εσύ και έμεινε αναπάντητη;
Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για το τι απέγινε η Claire και η μητέρα της, αλλά και πως εξελίχθηκε η σχέση τους.

Ήμουν πάντα περίεργος για το γιατί οι πίνακες του πατέρα του παιδιού της Claire βρίσκονταν στο γραφείο του Charles Widmore.
Και εγώ! Νόμιζα πως ο πατέρας θα επέστρεφε με κάποιο τρόπο. Και η μητέρα.

Σου άρεσε να παίζεις την τρελή Claire;
Ναι. Πραγματικά. Ήταν ωραίο να κάνω κάτι διαφορετικό μετά από 4 σεζόν.

Ξέφυγε από το να είναι κάποια που πάντα κρατούσε ένα παιδί σε όλες τις σκηνές.
Ναι, δεν μπορούσα να εμπλακώ στις δραστηριότητες. Απλά στεκόμουν στην παραλία και έλεγα "Στο επανιδείν παιδιά!"

Και μετά έγινες η Ράμπο-Claire
Ήταν ωραίο το να μπορώ να κάνω διαφορετικά πράγματα. Δεν ήταν μια σειρά για 5 ανθρώπους που κάνουν τα ίδια σε κάθε επεισόδιο.

Δεν είναι το "Friends"
Ναι ήταν δημιουργικά ερεθιστικό. Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να κάνω μια σειρά για τόσο πολύ αν ήταν τα ίδια πράγματα σε κάθε επεισόδιο.

Είναι δύσκολο να λες αντίο σε ένα χαρακτήρα που γνώριζες για τόσο καιρό;
Ναι είναι. Αλλά ίσως η τρελή Claire δεν πρέπει να τριγυρνάει στο μυαλό μου για πολύ. Θα ήταν επικίνδυνο.

Μιλώντας για τρέλα, όπως μάθαμε από το σπέσιαλ επεισόδιο του Jimmy Kimmel, ο Marilyn Manson είναι μεγάλος θαυμαστής της σειράς.
Είναι. Έκανε και ένα πίνακα του Terry O' Quinnκαι μετά έδωσε στον Nadeen Αdrews ένα κρανίο μωρού να μου δώσει, λες και ήταν το κρανίο του Αaron. Ήταν αστείο για μένα αλλά ανησυχούσα μήπως ο κόσμος νομίζει πως είμαι κάποιου είδους φονιάς μωρών. Μετά θα έπρεπε να πάω να κάνω ένα PSA για το πόσο πολύ αγαπώ τα παιδιά.

Θα κρατήσεις το τρομακτικό "Σκίουρο-μωρό" από τη σειρά;
Όχι! Νομοίζω οι Damon και Carlton το πήραν. Νευρίασα πάρα πολύ. Όλοι μας ρωτούσαν κατά τη διάρκεια της σεζόν ποιό είναι το ένα πράγμα που θα ήθελες να κρατήσεις, και πάντα έλεγα το "Σκίουρο-μωρό". Αλλά όχι. Δεν το πήρα.

Πήρες τουλάχιστον την περούκα με το τρελά μπλεγμένο μαλλί;
Βασικά, αποφάσισα πως δεν ήθελα να την ξαναδώ ποτέ, στην ζωή μου.

Ήταν χάλια
Ναι. Πού ήταν το σαπούνι μου!

Έχεις ένα ενδιαφέρον αρχείο με τους ρόλους σου. Στις σειρές "Roswell" και "Lost" αλλά και στη ταινία "Brick" έπαιξες μια έγκυο γυναίκα.
Πρέπει να έχω πάνω μου κάτι που να θυμίζει μητέρα. Αγαπώ τα παιδιά, αλλά δεν πολυμιλάω για αυτό στις οντισιόν. Δεν πάω και φωνάζω "Γεια σας! Πραγματικά αγαπώ τα παιδιά! Κλείστε με!". Αλλά διαβάζω και σενάρια που είναι σχετικά
με αυτό.

Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με τις ηθοποιούς;
Νομίζω και οι άντρες έχουν τις ίδιες προσφορές (γέλια). Υπήρχε μια φήμη σε μια Αυστραλέζικη εφημερίδα για τον Robert Pattinson που είπε πως είναι έγκυος. Τον θυμάμαι να μου το λέει. Απλά έλιωσα στο γέλιο. Που έφτασε ο κόσμος;

Ανησυχείς πως θα πρέπει να απαντάς ερωτήσεις σχετικές με το "Lost" για την υπόλοιπη σου ζωή;
Όχι, πραγματικά νομίζω πως αυτό είναι θαυμάσιο.

Και τώρα δεν χρειάζεται να κρατιέσαι και να είσαι ντροπαλή όταν απαντάς. Αυτό πρέπει να ήταν πολύ ενοχλητικό.
Ναι! Ανάθεμά σε, ενδιαφέρον σειρά!

Πηγή: GQ