Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ARG's Μέρος 3ο - Find 815

Το Find815 ήταν το 2o παιχνίδι Εναλλακτικής Πραγματικότητας του Lost και αναφερόταν στην ιστορία της εύρεσης των συντριμμιών της πτήσης 815 στο “Sounda Trench”, όπως είδαμε στο 2ο επεισόδιο της 4ης σεζόν. Το ARG ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου του 2007 και τελείωσε 2 ώρες πριν την πρεμιέρα της 4ης σεζόν στις 31 Ιανουαρίου του 2008.

Η ιστορία εξελίσσετε γύρο από τον Sam Thomas, ένα τεχνικό υπολογιστών της Oceanic που έχει σαν σκοπό να βρει την αγαπημένη του Sonya που ήταν αεροσυνοδός στην πτήση 815. Ο Sam ξεκινάει μια εκστρατεία ενάντια στην Oceanic λόγο της απόφασης της να σταματήσει την αναζήτηση του αεροπλάνου και να αρχίσει ξανά την λειτουργία της.

Διαβάστε Περισσότερα

Πως ξεκίνησε
Στις 28 Δεκεμβρίου το ABC εξέδωσε μια ανακοίνωση τύπου σύμφωνα με την οποία η Oceanic Airlines θα ξεκινούσε ξανά τις πτήσεις της στις 31 Δεκεμβρίου σε προορισμούς σχετικούς με τους χαρακτήρες της σειράς. Επίσης δινόταν ένα τηλέφωνο που αν κάποιος έπαιρνε σε αυτό μάθαινε για μια νέα σελίδα στο web (flyoceanicair.com) η οποία θα άρχιζε τη λειτουργία της στις 31 Δεκεμβρίου.



Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στη σελίδα υπήρχε ένα διαφημιστικό βίντεο της oceanic αλλά στις 31 Δεκεμβρίου αυτό άλλαξε με μια νέα έκδοση στην οποία ο Sam έλεγε πως ήταν τεχνικός της Oceanic και πως η φίλη του βρισκόταν στην πτήση. Έλεγε πως ήταν θυμωμένος από τη στάση της Oceanic και έδινε ένα νέο link για την κύρια σελίδα του παιχνιδιού (find815.com).

Το παιχνίδι αποτελείτε από 5 κεφάλαια και στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη για το κάθε ένα. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την στήλη του Blog Μας που είναι φτιαγμένη ειδικά για το παιχνίδι αυτό, και περιέχει όλη την εξέλιξη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κεφάλαιο 1
Το πρώτο κεφάλαιο ξεκινά με τον Sam να βλέπει στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ σχετικά με την παύση των ερευνών για την πτήση 815 και τον ίδιο να κάνει δηλώσεις για το θέμα. Λίγο αργότερα βρίσκει στον υπολογιστή του ένα e-mail από κάποιον άγνωστο αποστολέα. Το e-mail περιέχει μια φωτογραφία της Sonya στην οποία υπάρχουν κρυμμένες οι λέξεις “Sunda Trench”, “Christiane I”, “Black Rock”. O Sam απαντάει στο e-mail για να μάθει τον αποστολέα και παίρνει σαν απάντηση ένα παράξενο e-mail στο οποίο υπάρχει μια νέα διεύθυνση (the-maxwell-group.com).



Προσπαθώντας να μάθει περισσότερα για το Christiane I ο Sam επικοινωνεί με μια φίλη του, την Tracey για βοήθεια. Αυτή του λέει πως το συγκεκριμένο διασωστικό βρίσκεται στο λιμάνι της Jakarta στην Ινδονησία, αλλά δεν γνωρίζει τον προορισμό του. Αμέσως μετά ο Sam κλείνει εισιτήρια για Jakarta με σκοπό να βρει το Christiane I και να μάθει περισσότερα.

Κεφάλαιο 2
Ο Sam βρίσκει το πλοίο στην Jakarta αλλά είναι δύσκολο να γίνει μέλος του πληρώματος. Ο καπετάνιος του λέει πως δεν χρειάζεται άλλους άντρες, αλλά αφού ο Sam του αποδείξει τις ικανότητες του φτιάχνοντας ένα χαλασμένο μηχάνημα τελικά τον δέχεται. Εκεί γνωρίζει και τον ιδιοκτήτη του πλοίου, το Oscar Talbot ο οποίος βλέπει με καχυποψία την άφιξη του Sam και του κάνει διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τον ενδιαφέρον του για την αποστολή.



Κατά τις πρώτες μέρες του στο πλοίο συμβαίνουν κάποια παράξενα γεγονότα, όπως η λήψη ενός σήματος στο ραδιόφωνο που φαίνεται να είναι από άλλη εποχή και άλλο ένα παράξενο e-mail στο οποίο υπήρχε κρυμμένος ο αριθμός -11.1784 που αργότερα μάθαμε πως ήταν γεωγραφικό πλάτος. Επίσης με την βοήθεια της Tracy ο Sam μαθαίνει περισσότερα πράγματα για το Black Rock και τηνAmelia Earhart η οποία αναφερόταν στην λήψη που πήρε στο ραδιόφωνο.

Κεφάλαιο 3
Στο τρίτο κεφάλαιο η κόντρα ανάμεσα σε Talbot και Sam βρίσκεται στο αποκορύφωμα της όταν η περιέργεια του Sam τον οδηγεί κρυφά στην καμπίνα του Talbot για να ανακαλύψει τον πραγματικό ρόλο του Talbot. Εκεί ανακαλύπτει κάποια έγγραφα τα οποία συνδέουν το Maxwell Group το οποίο είναι θυγατρική των Widmore Industries με τον Talbot. Επίσης ανακαλύπτει τον σκοπό της αποστολή του Christiane I ο οποίος είναι η ανεύρεση του Black Rock. Τέλος ακόμα ένα e-mail με αριθμούς έρχεται στον Sam με αποτέλεσμα να αρχίσει να υποψιάζεται πως πρόκειται για συντεταγμένες.



Κεφάλαιο 4
Στο τέταρτο κεφάλαιο ο Sam καταφέρνει να πάρει πρόσβαση στο plotter του καραβιού και αφού βάλει τους αριθμούς που βρήκε στα e-mail, βρίσκει την τοποθεσία που πιστεύει πως μπορεί να υπάρχει κάτι και η οποία είναι στο Sunda Trench. Ο Talbot ανακαλύπτει τις συντεταγμένες που πήρε ο Sam από το plotter και τελικά ο Sam αναγκάζεται να του πει πως γνωρίζει την σχέση του με το Maxwell Group. Ο Talbot τον προειδοποιεί να σταματήσει να ψάχνει γιατί δεν ξέρει που έχει μπλέξει.



Κεφάλαιο 5
Στο τελευταίο κεφάλαιο o Sam εξηγεί στον καπετάνιο του πλοίου για τις συντεταγμένες, το Maxwell Group και τον ρόλο του Talbot. Του λέει πως πιστεύει πως σε εκείνες τις συντεταγμένες θα βρουν το Black Rock. Ο καπετάνιος δίνει τον έλεγχο στον Sam αλλά όταν πλησιάζουν στο σημείο ο Talbot το ανακαλύπτει. Τους λέει πως δεν είναι τίποτε άλλο από συντεταγμένες που βρήκαν στο ημερολόγιο του Magnus Hanso από το Black Rock και πως δεν θα βρουν τίποτα. Τελευταία στιγμή και πριν να γυρίσουν πίσω, το ραντάρ δείχνει πως κάτι υπάρχει εκεί.



Έτσι κατεβάζουν στον βυθό τις κάμερες ROV για να ανακαλύψουν τελικά τα συντρίμμια της πτήσης 815. Το παιχνίδι τελειώνει με τον Sam να κάθετε στο σαλόνι του λίγες μέρες αργότερα και να βλέπει το ρεπορτάζ της ανακάλυψης του αεροπλάνου που έγινε “τυχαία” από το Christian I. Στο ρεπορτάζ μιλάει και ο Talbot ο οποίος εκφράζει τη “συμπάθεια” του στον Sam.

1 σχόλια:

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ είπε...

Χαίρετε,
μπορείς να μου πείς τι έκανες για να μπεί αυτό το "διαβάστε περισσότερα" γιατί δεν έχω καταφέρει μέρι τώρα να το κάνω;