Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Μια φορά και ένα καιρό...

Μια φορά και ένα καιρό, στην γη του LOST, ένα αγόρι με το όνομα Jin παντρεύτηκε ένα κορίτσι που το έλεγαν Sun. Όμως δεν έζησαν ευτυχισμένοι μετά. Ο Jin έγινε απόμακρος και η Sun αλλοτριωμένη. Μετά επιβιβάστηκαν στην πτήση 815 της Oceanic, αλλά ούτε και αυτό πήγε καλά. Η αδύναμη σχέση του Κορεάτικου ζευγαριού παίζει για χρόνια σαν δευτερεύουσα ιστορία με ρομαντική απόχρωση που πάντα μοιάζει αποκομμένη από τις υπόλοιπες ιστορίες στο καταραμένο νησί.

Διαβάστε τη συνέχεια

Μέχρι την 4η σεζόν. Καθώς το Lost στρέφει την προσοχή του σε ένα εντυπωσιακό τέλος το 2010, υπερφορτίζει και την ιστορία του Jin (Daniel Dae Kim) και της Sun (Yungin Kim) ως ιστορία δολοπλοκίας, εξαγοράς και πληγωμένης καρδιάς και τους συνδέει στην ιστορία του νησιού. «Έχουμε φαν, αλλά αυτοί τείνουν να είναι φαν του ρομάντζου», μας λέει ο Daniel. «Το μεγάλο ερώτημα ήταν ‘Υπάρχει ένας λόγος που ο Jin και η Sun είναι εδώ. Πόσο σημαντικοί είναι στην όλη ιστορία’. Τώρα αρχίσαμε να βλέπουμε πως κολλάνε μέσα.» Προσθέτει η Yungin με ένα συγκρατημένο χαμόγελο. «Ο κόσμος λέει ‘Καιρός ήταν’. Και εγώ απαντώ ‘Ακριβώς!’».



Κατά τη διάρκεια της σεζόν γίναμε μάρτυρες της μεταμόρφωσης του Jin σε ένα συμπαθή σύζυγο, που συγχώρεσε την έγκυο Sun για την εκτός νησιού παράνομη σχέση της, και επιβεβαιώνει την αφοσίωση του σε αυτήν. Όμως το ταξίδι του Jin φαίνεται να κόβεται λίγο μετά που προσπαθεί να απενεργοποιήσει την βόμβα στο πλοίο στο οποίο οι ναυαγοί έλπιζαν πως είναι η διάσωση τους. Εντωμεταξύ σε ένα δυσοίωνο flash-forward είδαμε την Sun να γεννά χωρίς τον άντρα της στο πλευρό της, να επισκέπτεται τον τάφο του και να μεταμορφώνεται σε μια ψυχρή «Διεθνή Γυναίκα Επιχειρήσεων και Μυστηρίου».

Αλλά η εικόνα που ακόμα στοιχειώνει τους φαν του LOST, είναι η τρομακτική αντίδραση της Sun μετά που βλέπει παγιδευμένο τον Jin στο πλοίο της καταστροφής, προσπαθώντας απελπισμένα να καλέσει πίσω το ελικόπτερο στο οποίο βρίσκεται η Sun και... ΜΠΟΥΜ. Για μια αυθεντία στην προσομοίωση θλίψης (βλ. Yungin),της οποίας η κραυγή πόνου, γυρίστηκε μπροστά από μια greenscreen, εξαλείφοντας την φωνή της καθώς παρακαλούσε τον πιλότο να γυρίσει πίσω. «Ηταν μια πολύ μικρή σκηνή. Δεν περίμενα τέτοια μεγάλη αντίδραση σε αυτή...», μας λέει. «Ήμουν μόνο εγώ στη σκηνή, προσπαθώντας να βρω μια θέση στο πάτωμα, και να φανταστώ πως ο Jin κουνούσε τα χέρια του και έτρεχε προς εμένα. Έκανα ότι μπορούσα για να το κάνω αληθινό». Εκείνη την στιγμή, όπως τόσες άλλες στην 4η σεζόν, όλα έρχονται στο προσκήνιο –Dan Snierson, EW

Πηγή: Entertainment Weekly