Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

O Emerson μιλάει για την 6η σεζόν

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Ως συνήθως όλα τα πράγματα γύρω από το Lost του ABC είναι σε άκρα μυστικότητα, ώστε να μην κυκλοφορούν spoilers, αλλά φήμες επιμένουν πως κάποια μέλη του κάστ που μας άφησαν εδώ και καιρό, όπως η Maggie Grace μπορεί να επιστρέψουν για τουλάχιστον μια εμφάνηση στην 6η και τελευταία σεζόν του Lost.

Πρώτες σκέψεις: Οι βασικοί θα επιστρέψουν όλοι πίσω; Η 5η σεζόν τελείωσε με μια βόμβα να εκρίγνεται στο παρελθόν, που πιθανόν να έσβησε όλο το παρόν της σειράς.

Ο Michael Emerson που παίζει τον Ben Linus επιβεβαιώνει πως τουλάχιστον αυτός έχει ενεργό ρόλο στη σειρά. "Απ' ότι καταλαμβαίνω, επιστρέφω", λέει ο Emerson σε μια αποκλειστική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα στα βραβεία Saturn στο Burbank της Καλιφόρνια. "Για πόσο, αυτό είναι ένα καλό ερώτημα".



Ναι, περισσότερες κρυπτογραφιμένες απαντήσεις από τον ηθοποιό που παίζει τον πιο κρυπτικό χαρακτήρα στη σειρά. Μέχρι και που έβαλε τέλος στη θεωρία μου σχετικά με την διαγραφή του παρόντος timeline. Αν η βόμβα εμποδίσει την πτώση της πτήσης 815 της Oceanic, το να δούμε όλους να ζούν μια ευτυχισμένη ζωή, δεν θα φέρει ψηλή τηλεθέαση στο φινάλε.

"Μπορώ να καταλάβω γιατί το νομίζεις αυτό, αλλά από την δική μου οπτική γωνία, του να παίζω ένα χαρακτήρα που έφτασε αργότερα στη σειρά, δεν ακούγετε και τρομερά δραματικό εκτός αν υπάρχει κάτι σε αυτή την εξίσωση που δεν το καταλαμβαίνω", λέει ο Emerson. "Είμαι απλά περίεργος για το ποιά δραματικά μονοπάτια θα ακολουθήσουμε".

Ένα δραματικό μονοπάτι θα ήταν ίσως η περετέρω εξερεύνηση του μυστηριώδες Jacob. Το φινάλε της 5ης σεζόν μας αποκάλυψε τον Jacob σαν φυσική παρουσία αλλά όχι ακριβώς άνθρωπο. Ο Ben στον μαχαίρωσε με σκοπό να τον σκοτώσει. "Δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν είναι ένας άνθρωπος σαν εσένα και εμένα", λέει ο Emerson. "Δεν είμαι ακόμα σίγουρος πως είναι ένα άτομο σαν τον Ben. Μπορεί να σκοτωθεί; Δεν ξέρω. Δεν παρεβρεθήκαμε ακόμα στην κηδεία του, οπότε δεν γνωρίζω. Δεν γνωρίζω προς τα που πάνε όλα αυτά."



Η 6η σεζόν ίσως μας δώσει επιτέλους ένα flashback του Ben. Είδαμε τον Ben σε flash-forwards, να στέλνει τον Sayid σε αποστολές δολοφονίας και να προσπαθεί να σκοτώσει τον Desmond. Γνωρίσαμε τον νεαρό Ben στο παρελθόν αλλά ακόμα περιμένουμε να δούμε κάποιο flashback που να καθρεφτίζει την ενήλικη του ζωή.

"Τι αποτελεί ένα σωστό flashback του Ben;" λέει ο Emerson. "Υπάρχουν κάποια κενά στη ζωή του Ben, και νομίζω πως θα κοιτάξουμε πίσω μερικές φορές σε αυτή τη σεζόν. Απλά υποθέτω."

Μην περιμένετε όμως και μεγάλες αλλαγές για τον Ben. Ενώ το κοινό τον είδε να περνά από τον Herny Gale, σε κακό αρχηγό των Others, σε συμπαθητικό νεαρό αγόρι, ο Emerson πάντα έπαιζε σαν Ben και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. "O Ben πάντα έμειαζε απλός για εμένα και δεν νομίζω ο Ben να άλλαξε πολύ με την πάροδο του χρόνου", μας λέει. "Νομίζω η αντίληψη του κοινού για τον Ben είναι που άλλαξε".

Πηγή: Scifiwire