Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Οι Damon και Carlton, η πολική αρκούδα και νέο ARG?

Θυμάστε τον τύπο που κατά τη διάρκεια του πάνελ του Lost στο Comic-Con έδωσε στους Damon και Carlton ένα πίνακα που απεικόνιζε τους ίδιους παρέα με μια πολική αρκούδα; Κατά τη διάρκεια λοιπόν του πάνελ, ο Paul Scheer, ένας κωμικός από το LA, ανακοίνωσε μια σελίδα στο διαδίκτυο στην οποία θα δημοσίευε τα έργα του. σχετικά με το Lost.



Διαβάστε Περισσότερα

Στις αρχές της εβδομάδας, κάποιοι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων με μεγάλη ή μικρή σχέση με το Lost (Andy από DarkUFO και Peter Sciretta από slashfilm.com), έλαβαν κάποια παράξενα γράμματα μέσω κούριερ από τον Paul που δημοσίευε την απόφαση του να γίνει ο Πικάσο της Pop Art και να αφιερώσει την ζωή του στην δημιουργία πινάκων εμπνευσμένων από το Lost.


Μάλιστα στη σελίδα του ανακοίωσε πως στις 15 Αυγούστου θα άρχιζε και δημοπρασία των έργων του. Τις τελευταίες μέρες όμως σύμφωνα με τον ίδιο, λαμβάνει ενοχλητικά τηλεφωνήματα και e-mails από κάτι τύπους της “Ronie Midfew Arts” (αναγραμματισμός του Widmore Fine Arts) που του λένε να σταματήσει αυτό που κάνει επειδή παραβιάζει "πνευματική περιουσία" που τους ανήκει, ενώ και σε αρκετές αναρτήσεις στην σελίδα υπάρχουν σχόλια από κάποια Alexandra Miller που εκπροσωπεί την συγκεκριμένη εταιρία και που τον καλεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ταυτόχρονα ένας άνθρωπος μέσα από το ABC, με το ψευδώνυμο Mr.Klough επικοινώνησε με τον Paul και του είπε πως ο πίνακας που έδωσε στους Darlton βρίσκεται από την Δευτέρα στα σκουπίδια. Μάλιστα αργότερα του έστειλε και την φωτογραφία που φαίνεται στη συνέχεια.



Ο ίδιος ο Paul Scheer στην ανάρτηση του λέει πως οι Dalrton λάτρεψαν τον πίνακα του και δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό και αφήνει να υπονοηθεί πως κάποιοι τους εκβίασαν (βλ. “Ronie Midfew Arts”). Και τα κακά μαντάτα για τον Paul δεν σταματούν εδώ, αφού κατά τη διάρκεια της βραδινής του παράστασης, δικηγόροι της Ronie Midfew Arts του παρέδωσαν ένα εξώδικο.

Χθες το πρωί, ένα e-mail στάλθηκε στον Peter Sciretta από slashfilm.com στο οποίο ο Paul έλεγε πως θα πάει στα γραφεία του ABC για να πάρει απαντήσεις και πως σύντομα θα αναρτήσει βίντεο στην ιστοσελίδα του.

Λίγη ώρα αργότερα η ακόλουθη επιστολή στάλθηκε μέσω κούριερ στον Peter Sciretta από την Ronie Midfew Arts η οποία τον πληροφορεί πως το αντίγραφο που έχει στα χέρια του από τον Paul είναι παράνομο αλλά "ότι έγινε έγινε" και του ζητάνε απλά να μην κάνει άλλα copy του πίνακα.



Στην επιστολή αποκαλύπτεται μια νέα σελίδα, η σελίδα της Ronie Midfew Arts η οποία προς το παρόν περιέχει ένα παράξενο μύνημα. «15 Will be lost The 16th Will be found».



Να αναφέρουμε πως και οι 2 σελίδες είναι ιδιοκτησία του ABC και βρίσκονται στους servers της ίδιας εταιρίας, της εταιρίας στην οποία είναι και ο server του Lost University. Θα μπορούσε λοιπόν όλο αυτό να είναι ένα νέο ARG στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας του ABC για την 6η σεζόν της σειράς; Ή αποτελεί απλά ένα διαφημιστικό τρικ του Paul, για να πουλήσει τους πίνακες του; Ελπίζω πως σύντομα θα γνωρίζουμε...

UPDATE: Σε χθεσινή του ανακοίωση στη σελίδα του Paul, έλεγε πως έχει το υλικό από την επίσκεψη του στο ABC και πως σύντομα θα δημοσιεύσει το σχετικό βίντεο. Αργότερα με νέα ανάρτηση αυτή τη φορά στο blog του, λέει πως το βίντεο θα δημοσιευθεί την Δευτέρα.

Σε μια άλλη εξέλιξη γράμματα από τον Paul αλλά και από την Ronie Midfew Arts παρέλαβαν και άλλες ιστοσελίδες (DocArzt, Filmdrunk). O DocArzt μάλιστα απάντησε με έντονο ύφος υποστηρίζοντας τον Paul. Αργότερα σε δική του ανάρτηση ο Paul ευχαριστεί τους φίλους της σειράς που στέκονται στο πλευρό του.

Πηγή: DarkUFO, slashfilm.com