Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ο Terry O'Quinn μιλάει για τον νέο του ρόλο

Εξομολόγηση: Μας έχει συναρπάσει ο John Locke από τότε που χαμογέλασε στην Kate με το πορτοκάλι στο στόμα. Κάτι στον φαλακρό αυτό τύπο μας φάνηκε ταυτόχρονα ζεστό αλλά και απειλητικό.

Με το πέρασμα των χρόνων μιλήσαμε αρκετές φορές με τους παραγωγούς του Lost και τον βραβευμένο με Emmy ηθοποιό Terry O' Quinn για το ταξίδι του John Locke, που μέχρι την πρεμιέρα της περασμένης εβδομάδας διατηρούσε μια γαμάτη κατάσταση "καλού τύπου" στο νησί.

Διαβάστε Περισσότερα

Τώρα γνωρίζουμε πως ο Locke δεν είναι ο Locke. Ο δικός μας Locke είναι νεκρός και ο απατεώνας Locke που κινεί τα πράγματα είναι ο Smokey. Αρκετά κουλ, αλλά ποιος είναι και τι θέλει; Εμπιστευόμαστε αυτόν τον Smocke όταν λέει πως απλά "θέλει να πάει σπίτι"; Ακόμα και ο O'Quinn πίστευε πως ο Locke αναστήθηκε την περασμένη σεζόν, οπότε τώρα τι;

Κάναμε το δικό μας ταξίδι στο χρόνο, πίσω στο 2007, όταν πήραμε συνέντευξη από τους παραγωγούς Damon Lindelof, Carlton Cuse και τον O'Quinn σχετικά με την σημαντικότητα του John Locke καθώς σχετίζεται με τα μυστήρια του νησιού.

Για παράδειγμα είχαμε ρωτήσει: Όταν ο Locke "κοίταξε στο μάτι του νησιού" και αυτό που είδε ήταν "όμορφο", τι εννοούσε;

Lindelof: "Πως κοιμόταν κρυφά με τον καπνό όλο αυτό τον καιρό και πως έκαναν μικρούς καπνούληδες".

Ξέροντας αυτά που ξέρουμε τώρα, να το πάρουμε αυτό κυριολεκτικά; Πρέπει να φωνάξουμε "α-χά!";

Και μια και το αναφέραμε αυτό, θυμάστε όταν ο smokie δεν ήταν ο Locke και σκότωσε τον Eko; Ο O'Quinn παραδέχτηκε τότε πως "Οι δουλειές με τις πολικές αρκούδες και τα ειδικά εφέ" δεν είναι το φόρτε του. "Δεν είμαι μεγάλος φίλος του να παλεύω με ειδικά εφέ με ένα σπρέι και έναν αναπτήρα", έλεγε τότε.

Πίσω στο 2010, ή σε όποια ημερομηνία και αν είναι στο νησί και ο άντρας που παίζει τον Smocke άλλαξε τον τόνο του.

"Πρόσεξα πως τώρα που είμαι εγώ, τα εφέ είναι πολύ καλύτερα", αστειεύτηκε στο σετ, στο Oahu την περασμένη εβδομάδα. Είναι λίγο πιο δύσκολο φέτος, επειδή τώρα γνωρίζω πως είμαι κάποιου άλλου είδους εγκόσμιου πλάσματος, πράγμα που πέρσι δεν γνώριζα και ως εκ τούτου ήταν πιο εύκολο να παίξω.

Θα καταφέρει ο Smocke να καταστρέψει το στάτους του Locke σαν αγαπημένου χαρακτήρα;

"Δεν ξέρω αν έχετε μεγάλη αγάπη για αυτόν", λέει ο O'Quinn. "Νομίζω ο χαρακτήρας είναι τόσο ενδιαφέρον όσο ήταν πάντα, αλλά είναι διαφορετικός. Παίζω κάποιον άλλο. Αν και αυτό το διαφορετικό πρόσωπο έχει καταλάβει την προσωπικότητα του John Locke, νομίζω πως ο χαρακτήρας - αν είναι να κάνω τη δικαιοσύνη- πρέπει να είναι καθηλωτικός".

Όσο ο Smocke λέει πράγματα όπως "Συγγνώμη που έπρεπε να με δεις έτσι", εμείς είμαστε μέσα.

Πηγή: LA Times Blog