Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συνεντεύξεις της Sheila Kelley (Zoe)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Αν αναρωτιέστε γιατί το Lost θα σύστηνε ένα νέο χαρακτήρα στα λίγα επεισόδια που απομένουν, μην παραπονεθείτε στην Sheila Kelley. Η ηθοποιός λέει πως ο χαρακτήρας της Zoe, θα αποδειχτεί πολύ σημαντικός στο νησί και στη σειρά.. Επίσης μίλησε για το αν είναι τόσο κακιά όσο το αφεντικό της, Charles Widmore (Alan Dale) και αν τα πλάνα της για το νησί πηγαίνουν πιο πέρα από τα δικά του.

Πόσα πολλά οι παραγωγοί σου έχουν πει για την Zoe;

Πολλά. Έχω γυρίσει έξι επεισόδια μέχρι τώρα. Γυρίζουμε το επεισόδιο 16 και αγαπώ αυτόν τον χαρακτήρα. Την βρίσκω πολύ μυστηριώδη και ενδιαφέρουσα. Λατρεύω την τεχνική που ο Damon Lindelof και Carlton Cuse επιλέγουν να δουλέψουν με τους ηθοποιούς τους. Είναι κάπως σαν αυτό που συμβαίνει όταν μπαίνεις στη ζωή κάποιου. Πρέπει να φτιάξω την δική μου ιστορία και να ισορροπήσω τα πράγματα που δεν είναι στο σενάριο για να υποστηρίξω αυτά που παίζω. Το βρίσκω προκλητικό και διασκεδαστικό.

Ξέρεις αν είναι καλή ή κακή;

Μ' αρέσει που δεν ξέρω ποια είναι η επόμενη κίνηση. Εκεί που πιστεύω πως είναι κακή, δεν είναι. Και εκεί που πιστεύω πως δεν είναι, είναι. Ολόκληρη η σειρά τώρα είναι σχετικά με την επική μυστική ιστορία του καλό εναντίων κακού και αλλάζει κατα λίγο. Στ' αλήθεια πιστεύει πως ότι κάνει είναι το σωστό πράγμα να κάνει και θα καταλάβετε περισσότερα όταν θα δείτε τα επερχόμενα επεισόδια.

Λοιπόν είναι εκεί για να κάνει τι;

Είναι εκεί στο νησί αναζητώντας κάποιον και ψάχνει για κάτι. Θα ξέρει τι είναι όταν βρει αυτό το πρόσωπο. Επίσης πιστεύει πως έχει την απάντηση.

Πως κατέληξε να δουλεύει για τον Charles Widmore;

Είναι γεωφυσικός. Νομίζω πως είναι πολύ έξυπνη και αγαπά αυτό που κάνει. Είναι ειδικός στον τομέα της και πιστεύει πως υπάρχουν πολλές απαντήσεις από την κατάσταση που είναι πρόθυμη να πιστέψει. Έτσι θέλει να φέρει τον συμπαγή χώρο της φυσικής και της γεωλογίας σε περισσότερα εσωτερικά ζητήματα, όπως το ταξίδι στον χρόνο και την ενέργεια στο νησί. Γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην επιστήμη και την πίστη. Είναι ένα σημαντικό θέμα σε όλη τη σειρά.

Είναι πιστή στον Widmore σε μεγάλο βαθμό;

Πολύ. Είναι μια δυνατή ερώτηση για τον χαρακτήρα.

Η Zoe παίζει έναν μεγαλύτερο ρόλο στη μυθολογία του Νησιού;

Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να κοιτάξω το όνομα Zoe και σημαίνει ζωή στα Ελληνικά. Είναι ένα πολύ δυνατό μυθολογικό όνομα και υπάρχει πολύ μυθολογία στο Νησί. Επομένως ναι, παίζει.

Έχει υπάρξει στο Νησί και πιο πριν;

Αυτή είναι η πρώτη της φορά στο νησί, αλλά είναι στρατηγική και πολύ πονηρή. Έχει ετοιμαστεί πάρα πολύ για να έρθει στο νησί γι αυτό που χρειάζεται να κάνει και αυτό που χρειάζεται να κάνει είναι τεράστιο. Είναι 20 βήματα μπροστά πάντα... ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει.

Θα την δούμε εκτός νηισού στο εναλλακτικό σύμπαν;

Πιθανόν. Η δουλειά της είναι περισσότερο στο παρόν. Πηγαίνει πολύ επιθετικά σε αυτό που πιστεύει ότι είναι η απάντηση.

Στο επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας έστεισε πολλές προδοσίες . Τι μπορείς να πεις γι αυτό;

Ποιος συμμαχεί με ποιον και ποιος είναι καλός και ποιος όχι είναι μέρος του ταξιδιού που θα είναι τόσο απίθανο και εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε θα δείτε στην τηλεόραση στους επόμενους μήνες.

Είναι οι επιλογές συμμαχίας μεγαλύτερες από Widmore vs Ben ή Jacob vs Άνδρα με τα Μαύρα;

Αν νομίζετε πως είναι μόνο δύο...[Γέλια] Είναι μεγάλο. Είναι στ' αλήθεια για τη ζωή. Έχει να κάνει με επιλογές που κάνεις στη ζωή. Σκέφτομαι το Lost όχι σαν νόμισμα δυο όψεων αλλά σαν διαμάντι επιλογών.

Έχεις δει το σενάριο του φινάλε; Ξέρεις τι έρχεται στο τέλος;

Στην πραγματικότητα δεν έχω διαβάσει το φινάλε. Το έχω δει μόνο στα χέρια του σκηνοθέτη. Δεν ξέρω αν είμαι στο φινάλε.

Η Sheila Kelley έδωσε επίσης συνέντευξη στο US Magazine και απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Αυτή τη στιγμή γυρίζετε το δεύτερο πριν το τέλος επεισόδιο. Ποιο είναι το αίσθημα στο σετ, λαμβάνοντας υπόψη πως το τέλος είναι κοντά;

Όλοι αισθάνονται σαν να έρχεται κάτι. Σαν αυτό να μας οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα. Υπάρχει λίγη θλίψη επίσης. Ήμουν στο L.A. Law για πέντε χρόνια και ο άνδρας μου ήταν στο
The West Wing για εφτά χρόνια. Ξέρω πως αυτή είναι μεγάλη μετάβαση για όλους. Έτσι μπορείς να αισθανθείς αυτή την αβεβαιότητα. Σαν την τελευταία εβδομάδα στο Λύκειο!

Ποιος είναι ο βασιλιάς που επιστρέφει από το καστ;

Πρέπει να είναι ο Matthew Fox. Και ο Josh Holloway είναι το κακό αγόρι. Μου αρέσουν όλοι τους. Δεν έχω υπάρξει γύρω από πιο γοητευτικούς άνδρες στη ζωή μου.

Ποιο είναι το περίεργο στο να είσαι το νέο κορίτσι;

Είναι σαν τη Sandy στο Grease. Ήρθα σε ένα καλά εδραιωμένο σετ. Ήμουν λίγο νευρική αλλά ο χαρακτήρας που είχε γραφεί ήταν τόσο ενδιαφέρον και πολύ πρόσωπος και λίγο κακός. Αυτό έκανε τα πράγματα ευκολότερα. Πέρασα τέλεια. Είναι τόσο ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι.

Τι άλλο μπορείς να μας πεις για τον χαρακτήρα σου Zoe; Άλλο από το γεγονός ότι φοράει γυαλιά;

Είναι το δεξί χέρι του Charles Widmore. Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Αλλά έχει τη δική της στρατηγική και ατζέντα επίσης. Σε ένα σενάριο πηγαίνω σε μια κατεύθυνση. Σε άλλο σενάριο πηγαίνω 180 μοίρες αντίθετα.

Αυτές δεν είναι αρκετές πληροφορίες. Τι άλλο έχεις;

Ψάχνει για κάποιον στο νησί.

Κάτι άλλο;

Ίσως αυτό να σας πει κάτι: Αυτό το υπέροχο ταξίδι ολόκληρης της σειράς, ανάμεσα στο κακό και το καλό, ανάμεσα στην επιστήμη και την πίστη, βρίσκεται μέσα στη Zoe. Mετά που πήρα τον ρόλο, ένα από τα πράγματα που έκανα ήταν να κοιτάξω τη σημαίνει το όνομα επειδή υπάρχει τόση μυθολογία σε όλα. Και έμαθα πως το Ζoe είναι Ελληνικό και σημαίνει ζωή.

Δώσε μας ένα κρυπτικό στοιχείο που δεν σημαίνει τίποτα τώρα αλλά θα σημαίνει τα πάντα μακροπρόθεσμα.

Οκ. Αυτό είναι το στοιχείο της Zoe: Η Ζoe έχει την απάντηση. Η Zoe ξέρει. Αυτό είναι το καλύτερο που θα πάρετε.

Έχεις δει το τελικό σενάριο ακόμα;

Το έχω δει, αλλά δεν το έχω διαβάσει. Κράτησα τις σελίδες. Είναι κόκκινο. Το όνομά μου είναι σε κάθε μια σελίδα του. Αισθάνομαι λες και κέρδισα το λαχείο! Αλλά οι παραγωγοί είναι πολύ προστατευτικοί. Και το σέβομαι απόλυτα. Εξάλου τι έχει μείνει στον κόσμο που είναι καινούργιο και ενθουσιαστικό για τους ανθρώπους;


Πηγές: TVGuide, US Magazine