Τρίτη 6 Απριλίου 2010

6x10 The Package - Recap

Έστω και αργοπoριμένα λόγο των εορτών, διαβάστε στη συνέχεια ένα γρήγορο recap του 6x10 με τίτλο "The Package". Το επεισόδιο μπορεί να μην ήταν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο, αλλά σίγουρα ήταν μια καλή εισαγωγή για την επιστροφή του Desmond και το επεισόδιο που θα προβληθεί απόψε. Ας δούμε όμως τι ακριβώς έγινε στο επεισόδιο.

Διαβάστε τη συνέχεια

Flashsideways
Στο αεροδρόμιο του LA μετά την προσγείωση της πτήσης 815, ο Jin καταφέρνει να πάρει πίσω το ρολόι που του έδωσε ο Mr Paik από τους αστυνομικούς. Όχι όμως και τα 25 χιλιάρικα, τα οποία μπορεί να πάρει μόνο μέσω της γραφειοκρατίας. Έτσι αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο οι Jin και Sun φεύγουν από το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο.



Στην reception του ξενοδοχείου μαθαίνουμε πως οι sun και Jin δεν είναι παντρεμένοι σε αυτή τη νέα ζωή. Παρόλα αυτά οι 2 τους διατηρούν σχέση την οποία προσπαθούν να κρατήσουν κρυφή από τον πατέρα της Sun με κάθε κόστος. Το βράδυ ο Jin δεν πάει στο ραντεβού που έχει για να παραδώσει το ρολόι και τα λεφτά αφού δεν τα έχει. Έτσι την επόμενη μέρα δέχεται την επίσκεψη του Keamy και του Omar.



Τότε μαθαίνουμε πως το ρολόι αλλά και τα 25 χιλιάρικα είναι η αμοιβή του Keamy, την οποία του στέλνει ο Mr Paik για να σκοτώσει τον Jin, επειδή διατηρεί δεσμό με την κόρη του. Οι sun και Jin που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται αφού δεν μιλάνε τη γλώσσα, αποφασίζουν να πληρώσουν τον Keamy από τις οικονομίες της Sun ώστε να τους αφήσει ήσυχους. Χρέη μεταφραστή στη συζήτηση αναλαμβάνει ο γνωστός μας Mikhail Bakunin ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει την Sun στην τράπεζα, για να πάρει τα χρήματα. Ο Mikhail Bakunin και η Sun φτάνουν στην τράπεζα, αλλά για κακή τους τύχη, ο λογαριασμός έχει κλείσει από τον πατέρα της Sun…



Εντωμεταξύ ο Keamy οδηγεί τον Jin στο εστιατόριο στο οποίο σε προηγούμενο επεισόδιο είδαμε την συμπλοκή του Keamy με τον Sayid. Αφού τον φιμώσουν μέσα στην αποθήκη, περιμένουν την επιστροφή του Mikhail και της Sun. Παρόλα αυτά φτάνει ο Sayid όπου τους σκοτώνει όλους και ελευθερώνει τον Jin. Όταν ο Mikhail φτάνει στο εστιατόριο, τους βρίσκει όλους νεκρούς, ενώ στη συμπλοκή που ακολουθεί με τον Jin, αυτός τον πυροβολεί στο μάτι. Από την συμπλοκή τραυματίζεται και η Sun η οποία αποκαλύπτει στον Jin πως είναι εγγύς. Ο Jin την παίρνει και φεύγουν για το νοσοκομείο...

Στο στρατόπεδο του Smocke
Ο Smocke λέει στον Sayid πως θα φύγει και θα επιστρέψει το επόμενο πρωί. Στην επισήμανση του Sayid πως μετά τα όσα συνέβηκαν δεν νιώθει τίποτα, ο Smocke του λέει πως αυτό ίσως είναι καλύτερο. Μόλις φεύγει ο Smocke, ο Jin βρίσκει την ευκαιρία να πάρει τα πράγματα του και να φύγει. Αλλά πριν προλάβει να το κάνει, η ομάδα του Smocke δέχεται επίθεση με υπνωτικά βελάκια από την ομάδα του Widmore, η οποία και παίρνουν μαζί τους τον Jin.



Όταν επιστρέφει ο Smocke είναι έξαλλος και αποφασίζει να πάει μαζί με τον Sayid στην Hydra και να πάρουν πίσω τον Jin. Στον διάλογο του με τον Sawyer, o Smocke αποκαλύπτει πως δεν μπορεί να αλλάξει μορφή πάνω από το νερό...



Όταν φτάνει στην Hydra, βλέπουμε πως η ομάδα του Widmore έχει εγκαταστήσει πυλώνες στην περίμετρο του νησιού για να εμποδίσουν τον Smocke. Ο Smocke ζητάει από τους άντρες του Widmore να του μιλήσει. Όταν φτάνει ο Widmore, ο Smocke ζητάει πίσω τον Jin. Ο Widmore αρνείται κάθε ανάμιξη και έτσι ο Smocke του λέει πως ο πόλεμος μόλις έχει αρχίσει. Θυμίζοντας του αυτά που είπε στον Locke όσο ήταν εκτός νησιού...

Στη παραλία
Στον κήπο που έφτιαξε πριν 3 χρόνια, η Sun έχει μια διαμάχη με τον Jack. Του λέει πως δεν την ενδιαφέρουν τα περί “υποψήφιων” και πως το μόνο που την νοιάζει είναι να βρει τον Jin. Λίγο αργότερα ο Smocke εμφανίζεται και λέει στη Sun πως έχει τον Jin και πως μπορεί να την πάρει σε αυτόν. Η sun αρχίζει να τρέχει τρομαγμένη μακριά του, με αποτέλεσμα να κτυπήσει το κεφάλι της σε ένα δέντρο και να λιποθυμήσει.



Λίγο αργότερα την βρίσκει ο Ben όπου και την μεταφέρει στην παραλία. Ο Jack εξετάζει την Sun και λέει πως δεν είναι κάτι το σοβαρό, αλλά το κτύπημα επηρέασε το κέντρο γλώσσας του εγκέφαλου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει αγγλικά.



Καθώς εξετάζει ο Jack την Sun, ο Richard μαζί με τον Hurley εμφανίζονται μέσα από τη ζούγκλα. Ο Richard τους λέει πως το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να σταματήσουν τον MIB και ο μόνος τρόπος να το κάνουν είναι να καταστρέψουν το αεροπλάνο της Ajira. Η Sun είναι εξοργισμένη αφού θεωρεί πως το αεροπλάνο αυτό είναι η μόνη τους ελπίδα για να φύγουν από το νησί...



Κατά τη διάρκεια της νύκτας, ο Jack προσπαθεί να ηρεμίσει την Sun, δίνοντας της ένα σημειωματάριο και ένα στυλό, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους. Η sun λέει στον Jack πως βασίζεται σε αυτόν και του λέει πως θα ακολουθήσει την υπόλοιπη ομάδα ώστε να σώσουν τον Jin.

Στο νησί Hydra
Ο Widmore έχει τον Jin κρατούμενο στο Room 23. Όταν αυτός συνέρχεται από το υπνωτικό, εμφανίζεται η Zoe όπου και τον οδηγεί στον Widmore. Εκείνος του δείχνει φωτογραφίες της κόρης του, της Ji-Yeon και του λέει πως αν δεν εμποδίσουν τον MIB να φύγει από το νησί, τότε και οι κόρες των 2 θα χαθούν, μαζί με ολόκληρο τον κόσμο.



Ο Widmore ζητά από τον Jin να ον βοηθήσει να βρει τους θύλακες με την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που υπάρχουν στο νησί και σαν αντάλλαγμα θα τον βοηθήσει να βρει την γυναίκα του. Επίσης του λέει πως μαζί του έφερε και ένα αρκετά σημαντικό “πακέτο” και πως ήρθε η στιγμή να το αποκαλύψει.



Το πακέτο αυτό δεν είναι άλλος από τον Desmond. Βαριά ναρκωμένος, ο Desmond μεταφέρεται από το υποβρύχιο από την ομάδα του Widmore. Και καθώς τον μεταφέρουν, ο Desmond βλέπει τον Sayid στο νερό, να κατασκοπεύει την ομάδα του Widmore. Το “μυστικό όπλο” του Widmore έχει πλέον αποκαλυφθεί...