Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

6x11 Happily Ever After - Review

To 11o επεισόδιο ήταν αφιερωμένο στον Desmond, τον άνθρωπο με το ταλέντο να επιβιώνει από καταστροφικά ηλεκτρομαγνητικά γεγονότα σύμφωνα με τον Widmore. Σε αυτό το επεισόδιο για πρώτη φορά τo sideway σύμπαν αρχίζει να συνδέεται με κάποιο τρόπο με τα όσα συμβαίνουν στο νησί, μέσω του Desmond.

Διαβάστε τη συνέχεια

Όταν ο Des συνέρχεται από τη νάρκωση μαθαίνει από τον ίδιο τον Widmore πως βρίσκεται πίσω στο Νησί, μακριά από την Penny και τον γιό του. Φυσικά δεν το παίρνει καθόλου καλά και το στατώ του ορού καταλήγει στο κεφάλι του Charles.


O Jin απαιτεί να μάθει τι συμβαίνει και ο Widmore του δείχνει ένα πείραμα που ετοιμάζουν. Θα υποβάλλουν τον Desmond σε μια μεγάλη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας ώστε ο Charles να βεβαιωθεί πως μπορεί να επιζήσει προκειμένου να του ζητήσει μετά μια θυσία. Μια θυσία απαραίτητη για να συνεχίσουν να υπάρχουν η Penny, o μικρός Charlie και όλοι οι υπόλοιποι.


Ο Desmond οδηγείται παρά τη θέλησή του στο χώρο του πειράματος, δένεται σε καρέκλα, ο Widmore θέτει σε λειτουργία την τεράστια γεννήτρια και τα πηνία αρχίζουν να εκλύουν ενέργεια .


Στο sideway σύμπαν η πτήση 815 μόλις έχει προσγειωθεί στο LAX. O Desmond ανταλλάσει δυο κουβέντες με τον Hurley για τις αποσκευές και βοηθάει την Claire με τη βαλίτσα της. Στη συνέχεια τον περιμένει λιμουζίνα με οδηγό τον George…Minkowski.


Στο εναλλακτικό σύμπαν ο Desmond Hume είναι επιτυχημένο στέλεχος μεγάλης εταιρείας. Δεν έχει οικογένεια, είναι απόλυτα αφοσιωμένος και ικανός και γι αυτό το δεξί χέρι του εργοδότη του, Charles Widmore. Εδώ ο Desmond έχει την πλήρη αποδοχή του Charles και μάλιστα ο τελευταίος θα μοιραστεί μαζί του το περίφημο MacCutcheon ουίσκι του.


Η νέα δουλειά που αναθέτει στον Desmond, o Widmore, είναι να εξασφαλίσει την παρουσία του Charlie – που είχε συλληφθεί στην πτήση για ναρκωτικά - στο κονσέρτο που θα δώσει ο πιανίστας γιος του μαζί με τους Driveshaft. Πράγματι ο Desmond πηγαίνει στη φυλακή και παραλαμβάνει τον αποφυλακισμένο με εγγύηση Charlie, μόνο που ο τελευταίος δεν έχει καμία διάθεση να τον ακολουθήσει.


Του διηγείται πως όταν έφτασε κοντά στο θάνατο, στο αεροπλάνο είδε μια ξανθιά γυναίκα και ένιωσε πως ήταν πραγματικά ερωτευμένος μαζί της. Και όταν σώθηκε η γυναίκα ήταν μέσα στο αεροπλάνο. Ο Desmond δεν τον πιστεύει, έτσι στη διαδρομή ο Charlie αποφασίζει να του δείξει και πετάει το αυτοκίνητό τους στη θάλασσα. Ο Des βγαίνει στην επιφάνεια και επιστρέφει να σώσει τον Charlie, τότε βλέπει το χέρι του στο παράθυρο και αυτόματα του έρχονται αναμνήσεις από τον πνιγμό του Charlie στο Νησί και το “Not Penny’s Boat” που είχε γραμμένο στο χέρι του.


Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρονται μετά την πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα, ο Desmond υποβάλλεται σε μια μαγνητική τομογραφία και εκεί αρχίζει να έχει και άλλες αναμνήσεις. Θυμάται την Penny, τη ζωή μαζί της και το παιδί τους.


Χωρίς να ολοκληρώσει τις εξετάσεις προσπαθεί να βρει τον Charlie στο νοσοκομείο όταν πέφτει πάνω στον Jack και ζητά τη βοήθειά του. Πριν προλάβει όμως ο Jack να τον βοηθήσει ο Charlie περνά τρέχοντας με τη ρόμπα.


Κάποια στιγμή ο Desmond τον πιάνει και τότε ο Charlie του λέει πως πλέον τίποτα δεν έχει σημασία εκτός από αυτό που ένιωσαν και πως θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει την Penny.


O Charles δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την αποτυχία του Desmond να παραδώσει τον Charlie. Προτιμά να μην δυσαρεστεί τη γυναίκα του, έτσι στέλνει τον ίδιο τον Desmond να της πει πως οι DriveShaft δεν θα παρεβρεθούν στο κονσέρτο του γιου τους. Όταν ο Desmond φτάνει στην εκδήλωση, ανακαλύπτουμε πως γυναίκα του Charles Widmore είναι η Eloise Hawking.


Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο Desmond, η Eloise όχι μόνο δεν θυμώνει αλλά δείχνει και απόλυτη κατανόηση για τους λόγους της μη εμφάνισης των Driveshaft. Έτσι ο Desmond πάει να φύγει, όταν στα ονόματα της λίστας των καλεσμένων ακούει το Penny. Προσπαθεί να πάρει τη λίστα αλλά η Eloise τον αποτρέπει. Στο διάλογο που ακολουθεί του λέει πως πλέον έχει αυτό που πάντα ήθελε, την έγκριση του Charles και τον συμβουλεύει να σταματήσει να ψάχνει ότι ψάχνει γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμος.


Απογοητευμένος ο Desmond πηγαίνει στη λιμουζίνα να φύγει, όταν τον σταματά ο γιος της Eloise, o Daniel Widmore, που είναι μόνο μουσικός σε αυτό το σύμπαν. Του περιγράφει πως πριν λίγο καιρό είχε δει μια κοκκινομάλλα υπάλληλο του μουσείου να τρώει σοκολάτα και ένιωσε πως την αγαπούσε ήδη. Το ίδιο βράδυ ξύπνησε και έγραψε πολύπλοκες εξισώσεις φυσικής χωρίς να έχει ιδέα. Ο Daniel λέει στον Des πως ίσως αυτό που ζούνε δεν είναι η ζωή που θα έπρεπε να είχαν και πως μάλλον πυροδότησε στο παρελθόν μια πυρηνική βόμβα για να αποτρέψει μια καταστροφή.


Ο Desmond είναι αρκετά δύσπιστος, μέχρι που ο Daniel του λέει πως η Penny είναι αδερφή του και του λέει που να τη βρει. O Des πηγαίνει σε ένα γήπεδο, όπου αυτή τη φορά η Penny είναι αυτή που τρέχει. Ο Desmond αποφασίζει να συστηθεί και χαιρετιούνται.


Στο Νησί ο Desmond συνέρχεται και φαίνεται σα να αισθάνεται το χέρι της Penny στο δικό του. Όταν ο Widmore προσπαθεί να του εξηγήσει, αυτός λέει πως καταλαβαίνει και προς ευχαρίστηση του Charles, ρωτά πότε θα αρχίσουν την αποστολή τους.


H Ζoe και δυο φύλακες τον συνοδεύουν σε άλλη τοποθεσία, όταν ο Sayid σκοτώνει τους φρουρούς, διώχνει την Zoe και ζητά από τον Des να τον ακολουθήσει, πράγμα που κάνει χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση και χωρίς την παραμικρή απορία.


Στο sideway ο Des μετά την χειραψία λιποθύμησε για λίγο διάστημα και μόλις συνήλθε ζητά από την Penny να πάνε για καφέ και η Penny δέχεται. Μόλις επιστρέφει στη λιμουζίνα, ζητά από τον George τη λίστα επιβατών του αεροπλάνου καθώς έχει αποφασίσει να τους δείξει αυτό που βίωσε ο ίδιος.