Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συνέντευξη του Ηenry Ian Cusick

Το μόνο που χρειάζεται ο Desmond είναι αγάπη. Αυτό φαίνεται να είναι το μήνυμα του επεισοδίου της Τρίτης στο Lost, το οποίο είχε τίτλο Happily Ever After, και στο οποίο οι Des, Charlie και Daniel καθηλώθηκαν όλοι από γυναίκες που ελάχιστα ήξεραν. Ο πολυαγαπημένος μας Desmond (Henry Ian Cusick) και η Penny (Sonya Walger) τελικά επανενώνονται, ξανά, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο Cusick λέει στο TV Guide ποιον άλλο θα συμβουλευτεί, ποιος είναι ο ρόλος της Mrs. Hawking στο χάος και την απάντηση πίσω από το Lost, τουλάχιστον αυτό που νομίζει πως είναι η απάντηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνέντευξη περιέχει στοιχεία που μπορούν να θεωρηθούν spoilers.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πως αισθάνεσαι που ο Desmond είναι το κλειδί σε όλα;

Ο Desmond σίγουρα είναι ένα μέρος, αλλά είναι το κλειδί; Δεν υπάρχει ούτε ένας χαρακτήρας που είναι το κλειδί. Υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που πρέπει να βγουν μπροστά και να κάνουν πράγματα πριν όλο αυτό λυθεί. Ο Desmond έχει ένα μέρος να παίξει, ένα σημαντικό μέρος, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που πρέπει να βγουν μπροστά.

Το Happily Ever After ήταν πολύ παρόμοιο με το The Constant.

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο. Συγκρινόμενο με τα υπόλοιπα Desmond centric επεισόδιο δεν ήταν τόσο επικίνδυνο και αγχώδης με τον Desmond να τρέχει στη ζούγκλα και να φωνάζει για την Penny. Αυτό ήταν λίγο πιο αργό, νομίζω. Ο Desmond στα sideways ήταν πολύ πιο διαφορετικός από τον Desmond στο νησί.

Θα έλεγες πως ο Desmond είναι η σταθερά όλων;

Όχι, δε νομίζω πως αυτό είναι σωστό. Στα flash sideways, οι χαρακτήρες είναι όλοι ελαφρώς διαφορετικοί από τους χαρακτήρες στο νησί. Είναι όλοι ελαφρώς υπνωτισμένοι ή δεν έχουν δει την αλήθεια. Όπως ο Desmond, είναι λίγο πεθαμένος σε αυτή τη ζωή. Είναι απλά ένας κενό στέλεχος επιχείρησης μέχρι που ο Charlie (Dominic Monaghan) έρχεται. Ο Desmond επίσης αναγνωρίζει ότι όλοι σε εκείνον τον sideway κόσμο – υπάρχουν στοιχεία όταν κοιτάς στον καθρέφτη – όταν θα δουν τις αντανακλάσεις τους θα πουν «Περίμενε, ποια είναι η πραγματικότητα;» Συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν είναι ακριβώς σωστό, αλλά δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν. Ο Desmond τώρα ξέρει πως τώρα είναι ζωντανός ξανά και ξέρει τον σκοπό του.

Και τώρα θέλει να βρει όλους από την πτήση Oceanic 815 να τους δείξει την αλήθεια.

Ναι, στο τέλος του επεισοδίου ο Desmond λέει «Που είναι η λίστα; Χρειάζομαι να τους δείξω κάτι και πρόκειται να είναι όμορφο.» Όταν θα δουν αυτό τον άλλο κόσμο, τότε οι καρδιές τους θα ανοίξουν και θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, θα ξέρουν την αλήθεια.

Βασιζόμενοι σε ότι οι Desmond, Faraday (Jeremy Davies) και Charlie είδαν, φαίνεται ότι οι αναλαμπές τους ήταν βασισμένες στην αγάπη. Θα έλεγες ότι είναι ένα ισχυρό θέμα της σειράς;

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι κατά μια έννοια η δύναμη που οδηγεί το Lost είναι η αγάπη. Ο Desmond οδηγείται εντελώς από την αγάπη. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως θα δουν αυτό τον άλλο κόσμο. Οι Charlie και Desmond είχαν και οι δυο μια σχεδόν επιθανάτια εμπειρία και αναγνώρισαν τις αγάπες τους. Είναι κατά κάποιο τρόπο πνευματικό, αυτό που πρέπει να κάνουν στο τέλος αυτού, αυτό που ο Desmond πρέπει να κάνει.

Αφού φαίνεται πως κάποιος πρέπει σχεδόν να πεθάνει για να δει το εναλλακτικό σύμπαν, αυτό σημαίνει πως όλοι στο sideway σύμπαν πρέπει να πεθάνουν για να ενώσουν τις δυο χρονικές γραμμές;

Δεν ξέρουμε πιο είναι το αληθινό σύμπαν αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε σε ποιο σύμπαν θα καταλήξει η σειρά. Ο Desmond πρόκειται να τους δείξει μια ματιά του άλλου κόσμου και θα δούμε πως και αν συγκρουστούν, και τι θα συμβεί όταν θα γίνει.

Ο Desmond άλλαξε τη μοίρα του στο sideway συναντώντας την Penny. Το γεγονός ότι ξύπνησε ξαφνικά σημαίνει ότι οι μοίρες τους είναι προκαθορισμένες από τις επερχόμενες επιλογές τους;

Ο Desmond λέει στον Charlie ότι πάντα υπάρχει μια επιλογή. Είναι εκτός μόνο για μικρή χρονική περίοδο όταν του δίνουν εκείνη την ηλεκτρομαγνητική φόρτιση, αλλά όταν επανέρχεται στο νησί, είναι διαφωτισμένος και ξέρει ακριβώς ποια είναι η αποστολή του. Το αποδέχεται αυτό και τώρα ξέρει τι πρέπει να κάνει, έτσι ακολουθεί τον Sayid (Naveen Andrews) γιατί αυτός είναι ένας τρόπος γι αυτόν να προχωρήσει την αποστολή του. Δεν παλεύει με κανέναν, ξέρει τι πρέπει να γίνει. Είναι μια πολύ περίεργη στιγμή με τον Sayid, αλλά είναι ένας τρόπος γι αυτόν να εκπληρώσει την αποστολή του.

Έχει ο Desmond καταληφθεί όπως ο Sayid και η Claire (Emilie de Ravin);

Όχι, φυσικά και όχι. Δεν έχει καταληφθεί καθόλου. Είναι το εντελώς αντίθετο. Ο Sayid και η Claire έχουν καταληφθεί από τον Άνδρα με τα Μαύρα. Ο Desmond από την άλλη μεριά, είχε μια αποκάλυψη. Είναι διαφωτισμένος. Δεν έχει φόβο για τον Άνδρα με τα Μαύρα.

Η Eloise (Fionnula Flanagan) φαίνεται πως ξέρει τη συμβαίνει στο sideway σύμπαν και λέει στον Desmond πως δεν είναι έτοιμος. Πως συμβαίνει να είναι συνειδητοποιημένη γι αυτό;

Είναι μόνη της ένας νόμος. Δουλεύει σε διαφορετική χρονική στιγμή. Πάντα φαίνεται να ξέρει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο. Είναι σαν προφήτης. Αν ήμουν θεατής και το παρακολουθούσα, το πώς φαίνεται να γνωρίζει δεν θα με απασχολούσε τώρα, αλλά ελπίζω αυτά τα πράγματα να αναφερθούν. Είναι αντίθετη στην ιδέα του Desmond να προσπαθήσει να τους φέρει όλους μαζί. Προσπαθεί να καλύψει τα μάτια όλων.

Ποια είναι η αποστολή που ο Charles Widmore (Alan Dale) θέλει ο Desmond να εκπληρώσει;

Ο Widmore και ο Desmond είναι στην ίδια αποστολή. Βασικά ο Widmore λέει πως αν ο Desmond δεν επιβιώσει της ηλεκτρομαγνητικής έκρηξης, όλοι πρόκειται να πεθάνουμε, έτσι ο Desmond είναι εκεί για να βοηθήσει να σιγουρέψουν πως οι άνθρωποι δεν θα πεθάνουν, μαζί με άλλα πολλά. Θα υπάρξουν πολλές εκρήξεις.


Πηγή:TV Guide

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η συνέντευξη. Ελπίζω πάντως όντως να ξέρει τι πρέπει να γίνει ο Ντέσμοντ. Μην πάει και φάει τα μούτρα του.