Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

O μοναχικός πιστολέρο

Τραχύς, τολμηρός, θαρραλέος, θα μπορούσαμε να περιγράφουμε μόνο τον γύρο δύναμης ενός ανθρώπου στο Lost του James “Sawyer” Ford. Ο Josh Holloway μιλάει αποκλειστικά για τη διάλυση δαιμόνων στην Τρίτη σεζόν, την βουτιά από ένα ελικόπτερο εν πτήση και για το ότι είναι έτοιμος για τις συγκινήσεις της πέμπτης σεζόν.


Διαβάστε Περισσότερα

Είναι φοβερό τι μπορούν 100 ημέρες να κάνουν σε έναν άνθρωπο…ιδιαίτερα όταν αυτές οι ημέρες περνούν με εμπλοκές σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου για επιβίωση σε ένα αινιγματικό, αχαρτογράφητο νησί στον Νότιο Ειρηνικό. Για τον χαρισματικό James “Sawyer” Ford η επιβίωση από την κολασμένη συντριβή της πτήσης 815 της Oceanic ήταν αξιοθαύμαστη μόνο από το γεγονός ότι ήταν απλώς άλλη μια σκοτεινή στροφή στην μάλλον τραγική ιστορία της ζωής του.

Η θλιβερή ιστορία του James Ford ξεκινά στην ηλικία των 8 όταν παρακολούθησε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του σε ένα ξέσπασμα ζήλιας για τον δεσμό της με έναν απατεώνα που αυτοαποκαλούνταν Sawyer. Ορφανός και χωρίς καθοδήγηση στη ζωή ο James μεγάλωσε για να υιοθετήσει το όνομα του Sawyer και το ρεπερτόριο των κόλπων του με στόχο κάποια ημέρα να αντικρίσει τον άνθρωπο που του κατέστρεψε τη ζωή. Στην πορεία ο James έγινε ακριβώς αυτό που απεχθανόταν καθώς έμαθε να εξαπατά με τον καλύτερο τρόπο, παντρεμένες γυναίκες, να κλέβει λεφτά και να καταστρέφει όνειρα. Μετά από ένα διάστημα στη φυλακή και έχοντας απελαθεί από την Αυστραλία ο Sawyer είχε έρθει στο τέλος της γραμμής.

Αλλά όπως κάθε καλός απατεώνας ξέρει, το παρελθόν σου τελικά θα συναντηθεί μαζί σου και αυτό ακριβώς είναι που συνέβη στον Sawyer σε ένα νησί στη μέση του πουθενά. Χωρίς να μπορεί να φύγει ο Sawyer πέρασε τους μήνες του στο νησί αντιμετωπίζοντας το παρελθόν του και φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο σε μία σοκαριστική αναμέτρηση με τον πραγματικό Sawyer. Μετά τη δολοφονία του ανθρώπου που διαμόρφωσε τη ζωή του μετά –απίστευτο αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν άλλος από τον πατέρα του Locke, Antony Cooper- o James Ford τελικά αναγεννήθηκε έτοιμος να αρχίσει ξανά το απρόσμενο μονοπάτι της εξιλέωσης.

Ήταν ένα ταξίδι με το τρενάκι του τρόμου για τον James και το κοινό. Ενώ στην αρχή ήταν ο οργισμένος, μυστικοπαθής άνδρας που μάζευε φάρμακα και κοίταζε μόνο τον εαυτό του, ο James έμαθε να αγαπά με την Kate, βρήκε φιλία στον Hurley και έγινε ανιδιοτελής προστατεύοντας την Claire και τον Aaron. Κανείς δεν θα μπορούσε να μαντέψει ότι το νησί θα μπορούσε να κάνει τον James Ford ολόκληρο ξανά, τουλάχιστον από τους ηθοποιούς που οδήγησαν τον χαρακτήρα του μέσα από όλα αυτά.

Όπως ήταν απίστευτα εκπληκτικές και αποκαλυπτικές οι 100 ημέρες για τον James, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τις εξελίξεις της τελευταίας χρόνιάς στο Lost για τον Josh Holloway. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης σεζόν ο Josh μίλησε αποκλειστικά στο Lost Magazine για όλες αυτές τις αλλαγές και για το τι σημαίνουν για τον James “Sawyer” Ford στην πέμπτη σεζόν.

Έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που είχαμε κουβεντιάσει επομένως ας πάμε πίσω και ας μιλήσουμε λίγο για το τέλος της τρίτης σεζόν. Το τελευταίο μέρος εκείνης της σεζόν ήταν στ’ αλήθεια μια μεγάλη αλλαγή για τον χαρακτήρα σου. Όταν σκότωσε τον Cooper στο Βlack Rock το είδες ως το καθοριστικό σημείο αλλαγής για τον χαρακτήρα σου;
Ναι, εκείνη η στιγμή ήταν σίγουρα ένα σημείο στροφής. Με τον θάνατο του Cooper πολλά από αυτά που ήταν ο Sawyer πέθαναν μαζί του. Τώρα πρέπει να μεγαλώσει και να βρει νέα κίνητρα. Ελπίζω πιο ανθρώπινα.

Ανησυχούσες για το που οι συγγραφείς θα τον πήγαιναν μετά από αυτό;
Ήμουν ειλικρινά πολύ χαρούμενος με την κατεύθυνση που ο χαρακτήρας έχει πάρει και τα μέρη που είχα τη δυνατότητα να εξερευνήσω μαζί με τον χαρακτήρα. Εμπιστεύομαι ολοκληρωτικά τους συγγραφείς.

Μετά τον φόνο του πραγματικού Sawyer, έπαιξες στ’ αλήθεια τον James σαν έναν αλλαγμένο άνθρωπο. Ποιες ήταν οι σκέψεις σου στο πως θα το παίξεις αυτό;
Υπάρχει μία ειρήνη και ένα κλείσιμο σε αυτή την σκοτεινή πράξη καθώς και μία απώλεια της δύναμής του. Ο θυμός και το μίσος τον τροφοδοτούσαν στο μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του, έτσι τώρα είναι λίγο χαμένος και αμήχανος. Οι πράξεις του James στην παραλία (στο φινάλε της τρίτης σεζόν) τον βάζουν σταθερά στο μονοπάτι του να είναι ένας καλύτερος άνθρωπος.

Είναι ενδιαφέρον το ότι οι χαρακτήρες στο Lost κατά κάποιο τρόπο περιστρέφουν τους ψυχολογικούς «τροχούς» τους επαναλαμβάνοντας συγκεκριμένα θέματα, αλλά ο James είναι ένας άνθρωπος σε μία καθορισμένη πορεία εξιλέωσης τώρα. Πώς ένιωσες έχοντας ένα καινούργιο μονοπάτι να παίξεις;
Διασκέδασα την εμπειρία όλων των διαφορετικών μονοπατιών του Sawyer. Η αλλαγή είναι ευχάριστη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις που οι συγγραφείς μπορεί να πάνε.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι το όνομα του Sawyer είναι στην πραγματικότητα James Ford –σαν ηθοποιός επέλεξες πως θα αναφέρεσαι σε αυτόν στις σκέψεις σου;
Είναι και τα δύο. Κάποιες φορές είναι περισσότερο James κάποιες περισσότερο Sawyer. Το ταξίδι του χαρακτήρα είναι ο αγώνας να βρει την ισορροπία ανάμεσα στους δύο.

Η τέταρτη σεζόν είχε κάποιες φοβερές στιγμές ανάμεσα σε εσένα και τον Ηurley. Τι ακριβώς είναι το δέσιμό τους;
Το να δουλεύω με τον Jorge είναι πάντα απόλαυση. Οι χαρακτήρες συμπαθούν ο ένας τον άλλον αυθεντικά. Ο Sawyer και ο Hurley δέθηκαν μέσω του χιούμορ και της ειλικρίνειας. Ο Hurley προσκαλεί τον Sawyer και ο Sawyer μπορεί να το εκτιμήσει αυτό.

Στην αρχή της τέταρτης σεζόν ο James συντάσσεται με τον Locke λέγοντας στην Kate ότι «επιβιώνει». Πως το ερμηνεύεις αυτό;
Ο James ξέρει να επιβιώνει από τη φύση του. Δεν συντάσσεται με τον Locke – συντάσσεται με το ένστικτό του που λέει ότι οι άνθρωποι που έρχονταν στο νησί ήταν επικίνδυνοι. Ήλπιζε ότι και η Kate θα ερχόταν, αλλά δεν ήρθε και δεν ήθελε να την αναγκάσει να κάνει κάτι που δεν ήθελε να κάνει.

Η ιστορία αυτής της σεζόν χώρισε το καστ ξανά έτσι σου έδωσε κάποιες φοβερές σκηνές με τους Terry O’ Quinn, Emillie de Ravin και Michael Emerson. Κάτι ξεχωριστό για εσένα;
Απολαμβάνω να δουλεύω με όλους, έτσι πάντα διασκεδάζω να δουλεύω με διαφορετικές ομάδες.

Ήταν ποτέ αγχωτικό το ότι ο Sawyer δεν μπορούσε να σκοτώσει τον Ben αυτή τη σεζόν. Φαινόταν σαν να το ήθελε πραγματικά!
Δε νομίζω ότι στ’ αλήθεια θέλει να σκοτώσει τον Ben. Είναι αηδιασμένος από το να εξαπατάται και να χειραγωγείται από τον Ben. Αισθάνεται ότι ο Ben είναι επικίνδυνος και δεν τον εμπιστεύεται, έτσι το ένστικτό του, του λέει ότι το καλύτερο για το συμφέρον της ομάδας είναι να φύγει ο Ben.

O Sawyer πραγματικά βρέθηκε να παίρνει τη θέση του Charlie ως προστάτης της Claire και του Aaron αυτή τη σεζόν. Τι νομίζεις γι’ αυτό;
Η Claire και ο Aaron είναι οι πιο ευάλωτοι στην ομάδα, έτσι κάνει ότι είναι φυσικό σε αυτόν, ενστικτωδώς.

Ήξερες όταν η Claire επιβίωσε από την έκρηξη ότι κάτι δεν ήταν σωστό; Σκέφτηκες ότι θα εξελισσόταν έτσι όπως έγινε;
Βασικά δεν σκέφτηκα καθόλου το τι αποτέλεσμα θα προκύψει από αυτή τη σκηνή. Έμαθα να σταματώ να ρωτάω πολύ καιρό πριν και απλώς απολαμβάνω τη βόλτα με τη σειρά!

Υπήρχε πολύ δράση για εσένα ξανά αυτή τη σεζόν με όλα αυτά που γυρίστηκαν, άλματα από ελικόπτερο, και μετά κολύμπι πίσω στο νησί. Είναι ακόμα διασκεδαστικό;
Λατρεύω να κάνω διάφορα με δράση, επομένως ήταν διασκεδαστικό το να τα γυρίσω. Το μόνο πράγμα που ακόμα με ανησυχεί είναι όταν κολυμπάω σε ανοικτό ωκεανό μαζί με το μεγάλο ψάρι που μπορεί να σε φάει…

Υπήρχε μια μεγάλη στροφή ανάμεσα στην Kate και στον Sawyer αυτή τη σεζόν. Όταν η Kate έφυγε από τον καταυλισμό στ’ αλήθεια φάνηκε σαν το τέλος της σχέσης τους. Πως αισθάνθηκες γι’ αυτό;
Ο Sawyer πάντα ήξερε ότι αυτός και η Kate ήταν δύσκολο. Το βήμα του προς την ωρίμανση ήταν να του δώσει μια ευκαιρία. Η απόρριψή της ήταν σχεδόν ανακούφιση γι αυτόν. Ήταν γλυκόπικρο γιατί είναι σίγουρος ότι στο τέλος θα το κατέστρεφε, έτσι υπάρχει μια αποδοχή.

Πότε είχες την αίσθηση ότι υπάρχει μια αλλαγή και η Kate θα επέλεγε τελικά τον Jack;
Όταν η ιστορία το λέει…και η ιστορία το λέει.

Ήταν αρκετά σπαραξικάρδιο – το φιλί σου και το ψιθύρισμα στην Kate στο ελικόπτερο. Τι αίσθηση σου δίνει αυτό το τέλος και πως θα επηρεάσει τον James στο μέλλον;
Ο Sawyer συνειδητοποιεί ότι αυτός και η Kate μάλλον δεν θα είναι ποτέ μαζί. Πηδώντας από το ελικόπτερο ήταν το τέλος στη σχέση τους και μία τελική θυσία γι’ αυτή και τους φίλους του για τους οποίους νοιάζεται.

Το Νησί κινήθηκε…και ο Sawyer είναι πάνω σε αυτό! Τι σε σόκαρε περισσότερο από το τέλος αυτής της σεζόν;
Ήμουν συνεπαρμένος από το ότι μία από τις πρώτες θεωρίες μου ήταν τουλάχιστον κοντά! Νόμιζα ότι το νησί μπορούσε να κινηθεί –σαν το Death Star στον Πόλεμο των Άστρων, αν και δεν είναι ακριβώς σαν το Death Star, αλλά κινήθηκε. Ήμουν ευχάριστα έκπληκτος.

Τι σε έχει περισσότερο συναρπάσει για την πέμπτη σεζόν;
Είμαι ενθουσιασμένος που ακόμα είμαι στο νησί. Μου αρέσει να μπορώ ακόμα να είμαι βρόμικος και ιδρωμένος και να μην πρέπει να είμαι στον πολιτισμό ακόμα. Ενδιαφέρομαι ακόμα να δω ποιες κατευθύνσεις ο χαρακτήρας θα πάρει τώρα που νομίζει ότι όλοι αυτοί για τους οποίους νοιαζόταν είναι νεκροί, καθώς αυτός και η Juliet «είδαν» το πλοίο μετά την έκρηξη.

Πηγή: Lost Magazine