Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη του Nestor Carbonell

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάρτηση που ακολουθεί περιέχει ή μπορεί να περιέχει spoilers από τα επόμενα επεισόδια της σειράς. Διαβάστε τα με δική σας ευθύνη. Σας παρακαλούμε να μην δημοσιεύετε ή να σχολιάζετε τα περιεχόμενα της παρούσας ανάρτησης στο σχολιασμό άλλων αναρτήσεων, παρά μόνο σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι θέμα σεβασμού προς αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτα για τα επόμενα επεισόδια. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε τη συνέντευξη

Στη διάρκεια των δεκαετιών στο Lost, έχει υπάρξει μια συνεχής μάχη για τον έλεγχο του νησιού. Είτε ήταν η Πρωτοβουλία Dharma είτε οι Hostiles, μια σταθερά έχει παραμείνει: ο Richard Alpert (Nestor Carbonell). Με ένα επεισόδιο Richard centric στον ορίζοντα το TV Guide μίλησε στον Carbonell για όλα τα πράγματα που θα ανακαλύψουμε για τον χαρακτήρα του: από που ήθρε, γιατί δεν γερνάει και αν τελικά θα πάρει τον έλεγχο του νησιού.

Οι παραγωγοί Damon Lindelof και Carlton Cuse σου έχουν τουλάχιστον εξηγήσει γιατί ο Richard δεν γερνά;

Ναι. Ήξερα σε κάποιο σημείο πως πρόκειται να απαντήσουν κάποιες από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις, απλά δεν ήξερα πότε. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο όπου υπάρχει ένα επεισόδιο που ασχολείται με την καταγωγή του Richard Alpert και τις μεγαλύτερες ερωτήσεις για τον χαρακτήρα του καθώς και τις μεγαλύτερες ερωτήσεις για το νησί και την μυθολογία του. Είναι ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει πολλά. Μετά από τρία χρόνια που παίζω αυτόν τον χαρακτήρα, έμεινα έκπληκτος όταν πήρα το σενάριο και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα μπορούσα να κάνω αυτό το επεισόδιο. Έγραψαν ένα πραγματικά φοβερό σενάριο.

Υπάρχει μια θεωρία πως ο Richard έφτασε με το δουλεμπορικό πλοίο Black Rock.

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω καμία θεωρία, αλλά είχα θεωρίες που ήταν εντελώς εκτός. Ο χρόνος θα δείξει.

Ο Richard είναι ένας από τους παλαιότερους ανθρώπους στο νησί μαζί με τον Jacob και τον άνδρα με τα Μαύρα;

Είναι ασφαλές να πούμε πως είναι εκεί για πολύ καιρό. Αρχικά στην 3η σεζόν, όταν εμφανίστηκε, στην δεκαετία του 70, στον νεαρό Ben, περιγράφηκε ως Hostile, ένα αυτόχθονο μέλος του νησιού, έτσι θα ανακαλύψουμε αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι ή τι σημαίνει ακριβώς. Αν ήταν ένας Hostile, τι είναι ένας Hostile; Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Πρόκειται να τα ανακαλύψουμε όλα αυτά. Είναι ξεκάθαρα, από αυτούς που βλέπετε, είναι αυτός που είναι τριγύρω. Δεν ξέρω με σεβασμό στον Jacob, αλλά νομίζω πως πρόκειται να πάρουμε μια αίσθηση όλων αυτών.

Υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρχουν ομάδες: Η ομάδα του Jacob εναντίον της ομάδας του Άνδρα με τα Μαύρα; Ο Richard θα πάει προς τη μια μεριά ή την άλλη;

Υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές ανατροπές αυτή τη σεζόν. Θα δείτε στοιχεία στους χαρακτήρες που ποτέ δεν σκέφτηκα να παίξω για τον χαρακτήρα μου και νομίζω πως και οι άλλοι δεν περίμεναν να τα παίξουν για τους δικούς τους χαρακτήρες. Πρόκειται να υπάρξουν συναισθηματικές μεταπτώσεις στους ανθρώπους που δεν έχετε δει ποτέ. Με σεβασμό στις συμμαχίες, πρόκειται να υπάρξουν πολλές μετακινήσεις και αλλαγές. Θα υπάρξει αφοσίωση, αλλά θα υπάρξει πολλές αλλαγές και μάχες εξουσίας, που είναι πάντα στο προσκήνιο. To κουράγιο όλων θα δοκιμαστεί στην τελευταία σεζόν. Είναι η σεζόν που αποζημιώνει, όπου όλες οι εκρεμμότητες, ή οι περισσότερες από αυτές, θα τακτοποιηθούν. Πολλές από αυτές τις μεγάλες διαμάχες θα επιλυθούν.

Ο Richard φαίνεται πως δεν θέλει να γίνει αρχηγός. Τον έχουμε δει μόνο ως το δεξί χέρι. Αυτή ήταν πάντα η αλήθεια;

Μιλούσα στον Damon και τον Carlton γι αυτό μαζί με τον Michael Emerson. Έχεις δίκιο. Ο Ben είναι κάποιος που τον επέλεξα να γίνει αρχηγός, που επιλέχθηκε όπως ο Πάντσεν Λάμα επιλέγει τον Δαλάι Λάμα. Ο Alpert ενεργεί ως ο Παντσεν Λάμα του Jacob. Έγινε ο ισχυρός και ο Richard πήρε τον ρόλο του αντιπροέδρου, έναν συμβουλευτικό ρόλο όταν είναι εκεί γύρω. Είναι το ίδιο πράγμα όπως μετον Widmore και την Eloise. Αυτός παραδοσιακά ήταν ο ρόλος μου, αλλά τώρα, προφανώς η τάξη έχει διαταραχθεί με αυτά που συνέβησαν στον Jacob. Αυτό είναι ένα από όσα δεν έχουν απαντηθεί για τον Richard Alpert.

Είναι πολύς ο καιρός που βρίσκουμε το αποτύπωμά του στο νησί. Τι είναι; Είναι ηγέτης; Είναι ένας συμβουλάτορας; Είναι σε διαμάχη με τους ανθρώπους που τους έχει ανατεθεί να είναι ηγέτες και την ίδια στιγμή με τον εαυτό του. Γιατί δεν έχει περισσότερη δύναμη με αυτό τον σεβασμό; Είναι σπουδάιο πράγμα να το παίζω ως ηθοποιός γιατί είσαι ανασφαλής όλο τον καιρό. Είσαι επικεφαλής αλλά δεν είσαι στ' αλήθεια επικεφαλής. Είναι συναρπαστικό να παίζω αυτή την αλλαγή ή να αισθάνεσαι πως είσαι στην εξουσία και να είσαι εντελώς αδύνατος.

Είχε ποτέ ο Richard ερωτικό ενδιαφέρον στην ζωή του;

Μίλησα με αυτό για τον Damon και τον Carlton. Είπα πριν να αρχίσει η σεζόν, "Παιδιά, τι συμβαίνει; Αυτός ο τύπος έχει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον; Τι είναι, ένας ευνούχος; Ποτέ δεν έχει κοιτάξει μια γυναίκα στη σειρά, τι συμβαίνει εδώ;" Θα δούμε. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Τι θές να δεις για το τέλος του Richard;

Εξιλέωση. Στην καρδιά αυτού, κάθε χαρακτήρας θέλει να εξιλεωθεί σε κάποιο σημείο. Ο Θεός ξέρει πως ο χαρακτήρας μου έχει σίγουρα διαπράξει κάποιες ακρότητες. Αν υπάρχει εξιλέωση, νομίζω ότι την θέλει. Θέλει να νιώσει πιο δυνατός και μια αίσθηση πραγματικης ταυτότητας και να ξέρει τη θέση του στο νησί και στον κόσμο. Νομίζω πως περισσότερα από όλα, ο Richard θέλει απαντήσεις.


Πηγή:TVGuide