Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Everybody Loves Hugo - 6x12 Review

Το 12ο επεισόδιο τα είχε όλα, απαντήσεις σε μυστήρια, εκρήξεις, ανατινάξεις, αισθηματικές ιστορίες και συγκλονιστικά γεγονότα. To Everybody Loves Hugo μας έδειξε τη ζωή του Hurley στην εναλλακτική πραγματικότητα αλλά και την προσπάθειά του στο νησί να αναλάβει ηγετικές πρωτοβουλίες.


Διαβάστε τη συνέχεια
Στο νησί ο Hurley αναρωτιέται στον τάφο της Libby γιατί δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ όπως οι υπόλοιποι νεκροί, όταν η Ilana τον ενημερώνει πως είναι έτοιμοι να φύγουν για να ανατινάξουν το αεροπλάνο. Μόλις φεύγει ο Hurley δέχεται την επίσκεψη του νεκρού Michael, o οποίος του λέει πως δεν πρέπει να ανατιναχτεί το αεροπλάνο και πως πρέπει να πείσει γι αυτό και τους υπόλοιπους.

Πράγματι ο Hurley προσπαθεί να πείσει τον Jack και τους άλλους να μην προχωρήσουν στην καταστροφή τουαεροπλάνου. Η Ilana έχει εντελώς αντίθετη άποψη και ενώ την εκφράζει τοποθετώντας τον δυναμίτη στα πράγματά της….ανατινάζεται. Αυτό ήταν το τέλος της Ilana, ή όπως καλύτερα το είπε ο Ben «το νησί τελείωσε μαζί της.»

Μετά τον απροσδόκητο θάνατο της Ilana, οι υπόλοιποι αποφασίζουν να κατευθυνθούν στο Black Rock προκειμένου να πάρουν άλλο δυναμίτη για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Ο Hurley δείχνει να συμφωνεί, μόνο που έχει άλλα σχέδια. Ενώ ο Jack διαφωνεί με τον Richard, ο Hugo καταφέρνει να ανατινάξει το Black Rock.

H πράξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα την διάσπαση της ομάδας. Οι Richard, Ben και Miles πηγαίνουν προς το Otherville προκειμένου να βρουν άλλα εκρηκτικά και οι Frank, Sun, Jack με αρχηγό τον Hurley κατευθύνονται προς το στρατόπεδο του Άνδρα με τα Μαύρα καθώς ο Hurley σκοπεύει να του μιλήσει. Στη διαδρομή ακούγονται πάλι ψίθυροι αλλά ο Hurley φαίνεται πως έχει καταλάβει από πού προέρχονται. Λίγο πιο κάτω βλέπει πάλι τον Michael όπου του επιβεβαιώνει πως οι ψίθυροι προέρχονται από νεκρούς που έχουν παγιδευτεί στο νησί εξαιτίας των πράξεών τους.

Λίγο αργότερα και αφού ο Jack έχει εμπιστευτεί την αρχηγία στον Hurley ομολογώντας πόσο δύσκολο είναι γι αυτόν, φτάνουν στο στρατόπεδο του Άνδρα με τα Μαύρα. Ο Hurley εμφανίζεται πρώτος και απαιτεί και τελικά παίρνει τον λόγο του Άνδρα με τα Μαύρα πως κανένας από την ομάδα του δεν θα πάθει κακό.

Κάποιες ώρες όμως νωρίτερα στον καταυλισμό του Locke είχε επιστρέψει ο Sayid. Πηγαίνει τον Locke λίγο πιο πέρα σε σημείο όπου είχε δέσει τον Desmond. Ο Des δηλώνει στον Locke πως δεν έχει καμία διάθεση να αποδράσει αφού ο Widmore ήταν αυτός που αρχικά τον απήγαγε και του αποκαλύπτει πως τον εξέθεσε σε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρομαγνητισμού.

Ο Locke τον απελευθερώνει και τον οδηγεί στη ζούγκλα προκειμένου να του δείξει κάτι. Στη διαδρομή ο Desmond βλέπει ένα παιδί και ο Locke τον προτρέπει να τον αγνοήσει. Τελικά φτάνουν σε ένα πηγάδι που , σύμφωνα με τον Locke, είχε φτιαχτεί προκειμένου να δώσει απαντήσεις για ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Μόνο που ο Locke δεν είχε σκοπό να δείξει στον Des το πηγάδι, αλλά να τον ρίξει σε αυτό.

Στο εναλλακτικό σύμπαν, ο Hugo είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης των Mr. Cluck, με παράλληλη φιλανθρωπική δράση. Και για τον λόγο αυτό βραβεύεται από τον Dr. Chang ως χορηγός του μουσείου.

Αν και επιτυχημένος επαγγελματικά, ο Hurley εξακολουθεί να μην βρίσκει την αγάπη και σε αυτή την πραγματικότητα. Μέχρι που σε ένα τυφλό ραντεβού που τον έχουν στήσει εμφανίζεται μια κοπέλα που του λέει πως τον ξέρει από κάπου αλλού… Είναι η Libby. Το κακό είναι πως η Libby βρίσκεται στο εστιατόριο μαζί με κάποιους άλλους τρόφιμους του ψυχιατρείου Santa Rosa.

Ο Hurley είναι απογοητευμένος, μέχρι που «τυχαία» συναντάται με τον Desmond, ο οποίος τον προτρέπει να κυνηγήσει την Libby. Πράγματι, ο Hurley πηγαίνει στο Santa Rosa και καταφέρνει τελικά να πραγματοποιήσει με τη Libby το ραντεβού τους στην παραλία. Και εκεί όταν τον φιλά η Libby, οι αναμνήσεις από το νησί επιστρέφουν και στον Hurley.

O Des που παρακολουθούσε τον Hurley από μακριά φεύγει ευχαριστημένος και φτάνει στο σχολείο όπου διδάσκει ο Ben και είναι αναπληρωτής ο Locke. Κινεί τις υποψίες στον Ben, μια και φαίνεται πως παρακολουθεί το σχολείο, αλλά ο Desmond του λέει πως απλά ψάχνει σχολείο για τον γιο του Charlie. Λίγα λεπτά μετά ξεκινά να φύγει και χτυπά εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα τον Locke που βρισκόταν στην αναπηρική καρέκλα, αφήνοντάς τον μισοπεθαμένο.